Kärkikamppailu kääntyi lopulta Luja HT:n voitoksi

22.11.2015

Keskiviikkona Luja HT sai vieraakseen Rocketsin Loimaalta. Rockets on noussut Lujan ykköshaastajaksi sarjassa ja ottelusta ennakoitiin tiukkaa. Näin olikin ja lopullinen ratkaisu syntyi aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Luja vei lopulta ottelun nimiinsä lukemin 4-3 (0-1, 1-2, 3-0).

Jääkiekon 2-divisioonassa oli keskiviikkona länsirannikon lohkon kärkikamppailu. Loimaan Rockets saapui Luja HT:n vieraaksi Huittisiin. Ottelusta oli odotettavissa erittäin tiukka. Jo harjoitusotteluista alkaen Rockets on tuottanut harmaita hiuksia Lujalle. Edellinen kamppailu kääntyi Lujalle aivan viime minuuteilla. Rockets on selvästi Lujan ykköshaastaja lohkovoittotaisteluun.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja aluksi haettiin hieman tuomareiden rajoja molempien joukkueiden otettua ottelun alkuun pari jäähyä. Ylivoimat olivat kuitenkin tuloksettomia. Sen sijaan tasakentällisillä onnistui Rockets. Laukaus siniviivasta kohti maalia ja Lujan puolustaja ei saanut estettyä ohjausta maalin edestä. Maali jäi ensimmäisen erän ainokaiseksi. Luja sai erässä paljon laukauksia, mutta kovin vaarallisia paikkoja ei ollut.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla. Luja sai edelleen laukauksia maalia kohti enemmän kuin vastustaja, mutta vastustaja oli tehokkaampi. Tosin Luja HT sai erän alkupuolella tasoitusmaalin aikaiseksi. Maalivahti Janne Rantaniitty antoi pitkän syötön hyökkäyssinisellä odottaneelle Niklas Kulmaselle, joka punnersi maalille ja laittoi kiekon verkkoon.

Tämän jälkeen erän maaleista vastasi Rockets. Erän puolen välin jälkeen Rockets meni alle kolmessa minuutissa kahden maalin johtoon. Molemmissa maaleissa Luja puolusti hieman huonosti ja Rocketsien hyökkääjät laittoivat kiekot tarkasti yläkulmiin. Ottelun jälkeen Lujan valmentaja Juha-Pekka Vainio olikin nimenomaan pettynyt vaisuun kahteen erään, mutta antoi arvostusta myös vastustajan tiiviille puolustukselle.

Kolmanteen erään tuli liikkuvampi Luja. Ketju toisensa jälkeen hyökkäykset vyöryivät Rocketsien maalille. Reilu kolme minuuttia erän alusta oli pelattu, kun myös Luja tehtaili kaksi nopeaa maalia ja tuli tasoihin. Ensin Teemu Setälän hyvästä noususta maalille tuli irtokiekko hänelle itselleen, jonka Setälä nosti yli Rocketsien maalivahdin. Vain 18 sekuntia Setälän maalista Lujan kolmoskenttä nousi hyökkäysalueelle. Turkka Hirvineva laukoi kohti maalia ja irtokiekko tuli viivaan Severi Wallinille. Wallin laukoi kohti maalia ja paluukiekon iski verkkoon Kalle Mahlamäki.

Tasatilanteessa edettiin ihan loppusekunneille asti. Luja hallitsi ja Rockets panosti vastahyökkäyksiin. Rocketsien maalilla torjunut Jesse Ruohonen tuntui saavan kaikki laukaukset kiinni ja Rantaniitty hoiti myös oman leiviskänsä toisessa päädyssä. Kaksi minuuttia oli ottelua jäljellä kun Lujan valmennus alkoi taktikoida ja otti aikalisän. Näin he saivat ykkös- ja kakkoskentällisille lepoaikaa. Loppu kaksi minuuttia nämä kaksi kentällistä pelasivat vuorotellen.

Erän lopussa Luja sai ratkaisun aikaiseksi. Rocketsien puolustaja yritti purkaa ja purun katkaisi  Veli-Pekka Reiman, joka syötti päädyssä olleelle Miika Raittiselle. Raittinen passasi kiekon keskelle Esa Väisäselle, joka nousi jälleen ratkaisijaksi. Pelikelloon jäi jäljelle kolme sekuntia, kun kiekko oli verkossa. Jännittävä kolmas erä sai arvoisensa päätöksen ja Luja päihitti Rocketsin jälleen aivan ottelun lopussa. Ottelun jälkeen Lujan päävalmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli erityisen tyytyväinen lopun taktiikan onnistumisesta. Rocketsien valmentaja ei näyttänyt yhtä tyytyväiseltä omiensa lopun ratkaisuihin.