Luja HT aloitti kevään voitolla

12.1.2016

Luja HT:n joulutauko päättyi viime lauantaina ja kotiluolassa vastaan asettui RNK Hoci. Ottelun alussa näytti, että vierasjoukkue yllättää sarjakärjen. Luja HT kiri kuitenkin rinnalle kahden maalin tappioasemasta ja meni myös ohi. Lopulta numerot olivat selvät 8-3 (0-2, 3-0, 5-1).

Luja HT palasi joulutauolta lauantaina ja kohtasi kotonaan RNK Hocin Raisiosta. Ottelu alkoi nihkeästi ja ottelu ei ollut lähellekään yhtä vauhdikasta kiekkoa kuin syksyllä. Tämä sopi vierailijalle, joka teki erässä kaksi maalia Luja HT:n verkkoon. Luja HT ei saanut erässä aikaiseksi kuin jäähyjä, jotka kostautuivat RNK:n tehtyä toisen ylivoimalla ja toisen siirretyn rangaistuksen aikana. Erän loppupuolella Lujan Turkka Hirvineva sai vielä kaksiminuuttisensa päälle puhuttua itsensä suihkuun. Luja välttyi kuitenkin takaiskumaaleilta ja erätauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Toiseen erään Luja HT sai nostettua tempoa ja aloitti takaa-ajon. Viiden minuutin pelin jälkeen kaukaloihin palannut Juha-Pekka Vainio teki Lujan ensimmäisen väkevällä laukauksella viivasta. Syöttäjänä maaliin toimi ylivoimaa pyörittänyt Niklas Kulmanen. Erän puolen välin jälkeen Lujan tasoihin toi Esa Väisänen Vainion syötöstä. Hetkeä myöhemmin Lujan ykkösnyrkki pyöritteli RNK:n puolustusta ylivoimalla ja Veli-Pekka Reiman iski kiekon reppuun. Syöttäjinä ylivoimakuviossa toimivat Antti Nurminen ja Miika Raittinen.  Toiselle erätauolle mentiin siten Lujan johdossa.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia, kun Luja HT alkoi ratkaista peliä. Tapa jolla ratkaisu syntyi, oli melko epätavallinen. Ensin alivoimalla maalin kulmalle punnersi Teemu Setälä ja sai ujutettua kiekon verkkoon. Reilun minuutin päästä Luja oli jälleen alivoimalla ja Raittinen teki lähes kopion Setälän maalista. RNK oli tästä aivan lamaantunut ja lopullisen niitin iski 19 sekuntia edellisestä Reiman, jälleen alivoimalla. Loppuerä olikin pelailua, jonka aikana Luja teki vielä kaksi maalia ja RNK yhden, joka myös syntyi alivoimalla. Loppunumerot olivat siten 8-3 Lujalle.