Luja HT tällä kertaa Chiefsiä parempi

3.2.2016

Luja HT pelasi viime keskiviikkona kotiottelun Chiefsiä vastaan. Ottelu oli kotijoukkueen komennossa alusta alkaen. Kolmannessa erässä vierailijatkin pääsivät maalien makuun, mutta loppukiri ei auttanut. Luja HT vei ottelun nimiinsä lukemin 8-3 (3-0, 3-0, 2-3).

Jääkiekon 2-divisioonassa Luja HT sai viime keskiviikkona vieraakseen Chiefsin Turusta. Edellinen kohtaaminen Turussa oli päättynyt Chiefsin yllätysvoittoon. Tällä kertaa Luja HT oli valmiimpi ja alkoi viedä ottelua heti alusta alkaen. Ensimmäinen maali syntyi jo minuutin kohdalla, kun Teemu Setälä antoi painetta Chiefsin puolustajalle. Kiekko ajautui kulmaan Esa Väisäselle, joka löysi maalin edessä yksin seisoneen Niklas Kulmasen. Kulmanen laittoi kiekon helposti verkkoon.

Chiefs sai ensimmäisessä erässä muutaman paikan Lujan karkeista virheistä. Ensimmäinen paikka olikin jo kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun Otto Rantanen menetti kiekon puolustusalueella. Lujan maalivahti Janne Rantaniitty kuitenkin selvitti tilanteen. Ennen erän puolta väliä Luja sai pyörityksiä aikaiseksi, mutta kiekkoa ei saatu kohti maalia. Sen sijaan 11 minuutin kohdalla Chiefsille avautui jälleen hyvä paikka, mutta vierailijat eivät saaneet kiekkoa verkkoon.

Chiefsin paikan jälkeen Lujan ykköskenttä vyöryi alueelle. Veli-Pekka Reiman toi kiekon alueelle, jätti kiekon Miika Raittiselle ja ajoi itse maalille. Raittinen käytti tilan hyväkseen ja laukoi kiekon maalin perukoille. Pari minuuttia Raittisen maalista Setälä käveli Chiefsin seisovan puolustuksen läpi ja nosti kiekon upeasti etukulmasta sisään. Erän lopulla sama ketju loi vielä lisää paikkoja, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Toisessa erässä Luja jatkoi siitä mihin jäi ensimmäisessä erässä. Toista erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Eetu Kenni levitti kiekon viivassa Antti Nurmiselle. Nurminen löysi takakulmalta Reimanin, joka vei Lujan 4-0 johtoon. Vain puoli minuuttia tästä Lujan kolmoskenttä hoiti aloituksesta kiekon keskelle Jesse Kutilalle. Kutila niiasi pari kertaa ja ohitti rannelaukauksella Chiefsin maalivahdin.

Luja HT ei saanut käytettyä hyväkseen ottelussa yhtään ylivoimaa, mutta alivoimalla syntyi yksi maali. Ottelua oli pelattu reilut 33 minuuttia, kun Kutila katkaisi Chiefsin ylivoimakuvion omalla alueella. Katkon jälkeen Chiefsin puolustajat jäivät seisomaan, kun Kutila punnersi heidän ohi ja vei Lujan jo 6-0 johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Lujan ote löystyi ja ehjä 60 minuuttinen jäi jälleen haaveeksi. Viisi minuuttia oli erää kulunut, kun Chiefs pääsi 2-1 hyökkäykseen ja ohitti Rantaniityn ensimmäistä kertaa. Minuutti oli kulunut edellisestä, kun Luja puolusti jälleen heikosti ja Chiefs teki toisen maalinsa. Tämän jälkeen Luja hieman ryhdistäytyi ja kuroi eron jälleen viiteen maaliin Ari-Pekka Mäkisen osumalla.

Molemmat joukkueet tekivät vielä yhden maalin ja ottelu päättyi lukemiin 8-3. Lujan päävalmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli ottelun jälkeen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään ja manasi kolmannen erän löysäilyä. Lujan parhaana ottelussa palkittiin Jesse Kutila. Seuraavassa Lujan ottelussa vastassa on EjL kotonaan, joka mittaa tosissaan Luja HT:n tämänhetkisen tason.