Vaikeuksien kautta voittoon

6.2.2016

Luja HT kohtasi lauantai runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Paimion Haka Hockeyn. Sarjataulukon häntäpäähän jumiutuneen Hakan piti olla helppo voitto, mutta toisin kävi. Haka iski terävästi vastaan ja johti peliä kahteen otteeseen. Lopputuloksena oli kuitenkin Luja HT:n selkeä voitto lukemin 9 – 4 (2-3;5-0;2-1).

Ottelu alkoi Lujan selkeällä hallinnalla ja peliä pelattiin vain toisessa päädyssä. Kahdeksannella peliminuutilla vastustaja pääsi terävään vastahyökkäykseen ja tarkka laukaus alakulmaan yllätti maalissa toimettomana odotelleen Matias Toivolan.  Ja puoli minuuttia myöhemmin Hakan pelaajat repivät hyvän hyökkäyksen päätteesi hajalleen Lujan puolustuksen  uudelleen ja  vieraat johtivat jo 2-0.

Luja ei lannistunut ja minuutin kuluttua Ari-Pekka Mäkinen onnistui kaventamaan tilanteeksi  1-2. Ja hetkeä myöhemmin Esa Väisänen taiteili tilanteen tasalukemiin 2-2. Lujan kannalta peli näytti hyvältä, kun vastustajan kuumakalle otti erän toiseksi viimeisellä minuutilla 2+2 minuutin jäähyt. Luja ylivoima oli kuitenkin aivan sekaisin vastustajan katkaistessa alueelle viennit jo keskialueella. Hakan vahva alivoimapelaaminen päättyi Lujan puolustuksen virheeseen omalla puolustusalueella ja vastustajan kapteeni Ossipekka Lehtonen tykitti siniviivalta joukkueensa 3-2 johtoon.

Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli pakotettu herättelemään joukkueensa erätauolla kovalla kädellä.  Maalin vaihtui Janne Rantaniitty ja jäljellä oleva ylivoima käytettiin tehokkaasti hyväksi, kun Antti Nurminen tasoitti tilanteeksi 3-3. Haka onnistui maalivahtinsa hyvillä torjunnoilla ja kotijoukkueen vaihtosekoilun avulla pitämään numerot tasaisina aina ottelun puoleenväliin asti. Ensin todella vahvan pelin kokonaisuutena pelannut Ari-Pekka Mäkinen vei Lujan johtoasemaan ja muutamia minuutteja myöhemmin Miika Raittinen pudotti kahteen otteeseen lättysyötön takatolpalla yksin odottaneelle Veli-Pekka Reimanille. Ja Reiman kiskoi verkon töttörölle.  Lopullisen niitin Hakan arkkuun iski Niklas Kulmanen kahdeksan sekuntia ennen toisen erän loppua maalaamalla tilanteeksi 7-3.

Kolmannen erän Luja pelasi varmasti ja vastustajan tekemä kavennusmaali ei horjuttanut asetelmia. Lopputulos oli oikeutettu, mutta silti Luja saa kiittää voitosta Rantaniityn torjuntoja toisessa erässä.