Luja HT jatkoon ensimmäiseltä playoff-kierrokselta

2.3.2016

Luja HT:n Teemu Setälä ja Kiekkohaiden Jukka Välimäki kamppailevat kiekosta. Arkistokuva Ari Ståhlman.

Luja HT kohtasi viikonloppuna playoff-otteluissa Salon Kiekkohait. Ensimmäinen osaottelu pelattiin Salossa perjantaina ja hieman yllättäen ottelu päättyi tasan 3-3 (0-1, 1-2, 2-0). Siitä molemmille yksi piste. Toisessa osaottelussa lauantaina Huittisissa Luja HT otti isännän otteet ja vei pääpiirteissään koko ottelua. Lopputulokseksi tuli 8-1 (2-0, 3-1, 3-0) ja Luja meni jatkoon pistein 3-1.

Jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkossa eletään playoff- vaihetta. Ensimmäisellä kierroksella Luja HT:n vastustajaksi tuli runkosarjan kahdeksas Salon Kiekkohait. Otteluparit ratkaistaan kahden ottelun järjestelmällä, jossa kerätään pisteitä ja tasatilanteessa toisen ottelun jälkeen pelataan jatkoerä.

Ensimmäinen osaottelu pelattiin Salossa ja hieman yllättäen ottelu päättyi tasan. Luja HT kärsi tehottomuudesta erityisesti kolmannessa erässä. Kahden maalin johtoasema muuttui tasatilanteeksi puolessa minuutissa ja sen jälkeen kiekkoa ei saanut kumpikaan verkkoon. Päädyttiin tasatulokseen ja kaikki oli auki toisessa ottelussa.

Toinen ottelu pelattiin lauantaina Huittisissa. Luja HT on kärsinyt jälleen jokakeväisestä loukkaantumissumasta ja jälleen oli kaksi kärkipään hyökkääjää sivussa. Niklas Kulmanen, joka oli jo perjantain ottelusta poissa ja Esa Väisäsen jalka ei kestänyt pelaamista perjantain ottelussa tulleen iskun takia. Isompaa roolia oli tarjolla aiemmin vähemmän vastuuta saaneille pelaajille.

Ottelu alkoi räväkästi kun Lujan ykköskenttä kilisteli tolppaa heti ensimmäisessä vaihdossa. Kotijoukkueen otteista näki selvästi, että ratkaisu tähän sarjaan ei jää jatkoerään. Ensimmäinen maali näki päivän valon kuuden minuutin kohdalla. Kasperi Lähteenmäki sai lauottua ahtaasta tilasta kiekon kohti maalia ja Teemu Setälä ohjasi kiekon maalin edestä verkkoon.

Hieman ennen erän puoltaväliä Luja meni 2-0 johtoon, kun Turkka Hirvineva laukoi huittislaisille tutun Jarmo Ruohomaan jaloista kiekon verkkoon. Tuomarit alkoivat puuttua peliin jo ensimmäisessä erässä ja tuomitsi Kiekkohaille kolme rangaistusta, mutta Lujan ylivoima ei tuottanut tulosta. Toisen erän alussa Lujan Ari-Pekka Mäkinen vei Lujan jo 3-0 johtoon Veli-Pekka Reimanin oivasta rystysyötöstä.

Kymmenen sekuntia maalista alkoi Lujan maalilla paini, josta tuomarit antoivat molemmille painijoille 2 minuuttiset sekä 10 minuutin käytösrangaistukset. Tämän jälkeen seurasi useita rangaistuksia pitkin ottelua, joita eivät ymmärtäneet kumpikaan joukkue eikä yleisö. Harmittavasti tämä tuomareiden otteen lipsuminen vei ottelusta suurimman huomion ja pelin taso kärsi siitä.

Toisen erän puolessa välissä pääsivät jälleen pelaajat parrasvaloihin. Ensin Hirvineva pääsi läpiajoon, jossa epäonnistui ja siitä aukesi Kiekkohaille myös läpiajo. Aivan viime metreillä Lujan maalivahti Janne Rantaniitty teki oivan pelastuksen. Hetkeä myöhemmin hän ei kuitenkaan voinut mitään kun Kiekkohaiden kavennus syntyi maskista tulleesta viivavedosta. Kolme minuuttia Kiekkohaiden maalista, Miika Raittinen vei Lujan takaisin kolmen maalin johtoon. Tähänkin maaliin esityön teki Reiman.

Luja kasvatti vielä toisen erän lopulla ylivoimalla johtoaan 5-1:n. Reiman ja Raittinen pelasivat Kiekkohaiden puolustuksen läpi kiekon takakulmalle Jussi Mäkelälle, joka sai laittaa kiekon melkein tyhjään maaliin. Kolmannessa erässä Kiekkohait eivät enää saaneet kirivaihdetta päälle.

Sen sijaan Lujan ykkönen viimeisteli vielä kolme maalia. Mäkinen teki niistä kaksi ensimmäistä. Ensin läpiajosta ja sen jälkeen kaksikko Reiman ja Raittinen pelasivat avopaikan, josta Mäkinen viimeisteli kypärätemppunsa. Antti Nurminen teki erän lopulla Lujalle ylivoimalla kahdeksannen.

Toisella kierroksella Luja saa vastaansa KuKin Harjavallasta. Ottelusarjasta on odotettavissa erittäin tiukka, koska runkosarjan ottelutkin ovat sitä olleet. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Harjavallassa ja toinen lauantaina Huittisissa. Otteluparin voittaja pääsee lohkon finaaliin.