Luja HT selvitti tiensä finaaliin

5.3.2016

Luja HT ja KuKi taistelivat viime viikolla paikasta lohkonsa finaalissa. Ensimmäisen osaottelun voiton Harjavallassa vei Luja HT 2-3 (1-0, 1-1, 0-2). Lauantain vaiherikkaan ottelun kotijoukkue Luja HT voitti lukemin 4-3 (0-1, 3-1, 1-1).

Keskiviikkona pelattiin 2-divisioonan länsirannikon lohkon ensimmäiset välieräottelut. Luja HT kohtasi KuKin Harjavallassa ja EjL Rocketsin Eurajoella. Luja HT:n ja KuKin ottelut olivat olleet jo runkosarjassa tiukkoja ja sitä odotettiin nytkin. Ottelussa mentiin kaksi erää kotijoukkueen johdossa, mutta kolmannessa erässä Luja sai tarvittavat onnistumiset. Kaksi maalia viimeiseen erään toi ottelusta kaksi pistettä.

Lauantai-iltana Luja HT ja KuKi pelasivat toisen välieräottelun Huittisissa. Luja HT:lle riitti ottelusta tasapeli jatkopaikkaan ja KuKi tarvitsi voiton, että ratkaisu siirtyisi jatkoerään. Ottelu alkoi Lujan hienoisella hallinnalla, mutta maaleja kotijoukkue ei saanut aikaiseksi.

Hieman ennen erän puolta väliä KuKi sai ylivoiman. Levitys viivassa ja suora laukaus yllätti Lujan maalivahti Janne Rantaniityn. Tästä vierasjoukkue sai lisäpuhtia ja loi jatkuvasti paikkoja. Luja sai luotua vain pari maalipaikkaa. Erän lopulla KuKi:lla oli useita paikkoja, mutta kuin ihmeen kaupalla Rantaniitty ja puolustus selvisivät.

Toisen erän alussa Lujan peli oli sekaisin ja KuKi:n lisämaaleilta estivät maalin tolpat ja Rantaniityn pelastukset. KuKi sai lopulta toisen maalin Lujan oman pään kiekonmenetyksestä. Tähän Luja vastasi nopeasti Kalle Mahlamäen maalilla. Kiekko pomppasi Mahlamäelle keskustaan ja napakka rannelaukaus yläkulmaan yllätti KuKi:n maalivahdin.

Tästä kotijoukkue piristyi ja tuli tasoihin ennen erän puolta väliä Esa Väisäsen hienon yksilösuorituksen turvin. Väisänen kiersi KuKi:n puolustajan Lasse Sammaliston luistellessaan maalintekoon. Luja rakensi useita paikkoja erän loppupuolella. Vasta erän lopulla Luja meni johtoon, kun Antti Nurminen laukoi 3-2 maalin. Väisäsen syöttö maalille ajautui Nurmiselle, jonka tulinen lämäri upposi verkkoon.

Kolmannen erän alkupuoli oli hienoisesti Lujan hallinnassa. Erän puolen välin jälkeen Väisänen onnistui toistamiseen, kun Teemu Setälä tarjoili syötön maalin takaa. Luja johti turvallisen tuntuisesti kahdella maalilla. KuKi jatkoi kuitenkin taistelua ja sai apua myös tuomareilta, heidän hylättyä kyseenalaisesti Lujan viides maali. Lopussa vieraat onnistuivat kaventamaan ilman maalivahti, mutta ei saanut enempää osumia. Näin Luja jatkaa lohkon finaaliin, jossa vastaan asettuu EjL Eurajoelta.