Luja HT koki ensimmäisen tappion Turussa torstaina

1.10.2016

Teemu Setälä laukoo maalin ja Niklas Kulmanen seuraa katseella. Kuva Ari Ståhlman.

Luja HT ei pystynyt vajaamiehisenä torstaina kaatamaan kovassa vireessä olevaan Chiefsiä. Turun illassa ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 4-3 (1-0, 1-2, 2-1).

Luja HT matkasi torstaina Turkuun lohkon kärkikamppailuun, jossa vastaan asettui Chiefs. Luja HT on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista ja tällä kertaa bussiin ei saatu edes täyttä kolmea kenttää pelaajia. Alkukauden otteluissa ensimmäiset erät ovat olleet murheellisia ja niin tässäkin ottelussa. Erä vanhenee alle kaksi minuuttia, kun kotijoukkue rokottaa vastahyökkäyksestä 1-0 taululle. Myös Lujan jalat avautuivat pikku hiljaa, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kiekkoa ei verkkoon saatu. Erä oli kaiken kaikkiaan vauhdikasta kiekkoa, jossa kotijoukkue oli hieman hallitsevampi.

Toiseen erään kentälle saapui sisuuntunut Luja HT. Vaihdosta toiseen he pystyivät luomaan hyviä maalipaikkoja. Lopulta Kalle Mäkelä laukoo viivasta ja Esa Väisänen lyö riparikiekon verkon perille. Paine jatkuu kotijoukkueen päädyssä ja loistavasti pelannut kakkoskentällinen aiheuttaa ison mylläkän maalille. Kiekko liruu viivaan, josta Otto Rantanen laukoo ja Teemu Setälä ohjaa kiekon näyttävästi ilmasta maaliin. Valitettavasti vain kaksi minuuttia edellisestä, Chiefs katkaisee Luja HT:n ylivoimahyökkäyksen ja tekee vastahyökkäyksestä 2-2 tasoituksen. Lujalta parempi erä, mutta paikkoja tuhlailtiin aivan liikaa. Tauolle mentiin tilanteessa 2-2.

Kolmas erä lähti käyntiin tunnustelevasti ja kiekko poltteli hieman molempien lavoissa. Setälä antaa erän alkupuolella päädyssä vastustajan puolustajaan maukkaan taklauksen. Irtokiekko jää vielä toiselle Chiefs puolustajalle, mutta Niklas Kulmanen tarjoaa kovuutta puhtaalla taklauksella. Kiekko liruu kuin tarjottimella Setälälle, joka siirtää Lujan 3-2 johtoon. Tämän jälkeen Chiefs ottaa enemmän ja enemmän kiekollista hallintaa. Erän puolivälissä Luja joutuu jäähylle, mutta kestää alivoiman. Ajassa 55.10 Chiefs on terävämpi aloituksessa ja kaarelta tullut laukaus painuu vastustamattomasti maaliin. Luja hieman lamaantui ja vain 5 puolustajalla operoinut joukkue väsähti ja se näkyi virheinä. Ajassa 56.56 koko Lujan viisikko pelataan ns. kebabkioskille ja kiekko siirrettään tyhjältä takatolpalta maaliin. Chiefs kääntää tilanteeksi 4-3. Lopussa Luja yrittää tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Lujan kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia ja Chiefs jatkaa sarjaa ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä. -Ei tämä meiltä huono esitystä ollut mutta ehjää 60 minuuttia ei vieläkään valitettavasti löydetty. Toisessa erässä olisi pitänyt naulata tämä ottelu meille. Niin ei tehty ja kaveri tuli lähes ansaitusti lopussa ohi. Mennään eteenpäin ja lauantaille tämä jättää valtavasti nälkää, kommentoi valmennus heti tappion jälkeen. Lauantaina Lujan vieraaksi kotihalliin saapuu sarjanousija ParSport Paraisilta.