Luja HT taistellen sarjakärkeen

11.10.2016

Luja HT kohtasi lauantaina EjL:n Eurajoella. Huonosta alusta huolimatta Luja HT onnistui voittamaan ottelun ja nousi sarjan kärkeen. Ottelu päättyi lukemin 5-6 (4-0, 1-2, 0-4)

Luja HT matkusti lauantaina Eurajoelle, jossa se kohtasi EjL:n. Luja HT sai peliin jalkeille vain 12 kenttäpelaajaa, joten lähtökohdat peliin eivät olleet parhaat mahdolliset. Ottelun alku oli katastrofaalinen kun ajassa 6.46 taululla oli jo 3-0 lukemat kotijoukkueelle. EjL teki vielä ensimmäisen erän loppuun yhden ja peli näytti lipuvan ohipeliksi. Toinen erä alkoi yhtä murheellisesti, kun EjL:n ylivoima teki tilanteeksi 5-0. Loppuerässä Luja HT sai pelistä hiukan paremmin kiinni ja onnistuikin Esa Väisäsen ja Miika Raittisen maaleilla kaventamaan tilanteeksi 5-2.

Peli ei sittenkään ollut ohi ja erätauolta kaukaloon saapui nälkäinen vierasjoukkue. Ajassa 44.47 tilanne olikin yhtäkkiä 5-5 kun Väisänen teki hattutempun täyteen ja Raittinen viimeisteli päivän toisensa. Luja HT antoi kuitenkin kahdella lähes perättäisellä jäähyllä avaimet uudestaan kotijoukkueen taskuun. Joukkue kuitenkin lähes söi kiekkoja ja alivoima kesti. Kuin kruunuksi Kulmanen tarjoilee ja Väisänen tekee illan neljännen maalinsa erän puolen välin jälkeen. Lopussa EjL painosti, mutta puolustus kesti ja Lujan maalivahti Janne Rantaniitty hoiti loput.

- Kyllä se eka erä oli huonoa tekemistä ja pisteiden eteen ei oltu valmiita tekemään käytännössä mitään. 5-0 tilanteesta nousu näin pienellä kokoonpanolla ja vieraskentällä oli hieno osoitus joukkueen taistelutahdosta. Vähän sitä aina jostain joutuu potkimaan, mutta kun se löytyy, niin ilme on hyvä. Toki tärkeät kolme pistettä, mutta katseet ovat jo kohti keskiviikkoa, kommentoi valmennus ottelun kulkua. Luja HT kohtaa keskiviikkona kotonaan Loimaan Rocketsin.