Luja HT nollasi Hakan lauantaina

5.11.2016

Luja HT kohtasi Hakan lauantaina kotihallissaan. Luja meni heti ottelun alussa reiluun johtoon, joka piti loppuun asti. Hukatuista maalipaikoista huolimatta Luja voitti ottelun peräti lukemin 8-0 (5-0, 0-0, 3-0).

Luja HT kohtasi Paimion Hakan lauantaina kotihallissaan. Lujalla oli edelleen poissa paljon pelaajia, mutta nyt kokoonpanoon saatiin takaisin kapteeni Antti Nurminen ja lisäksi joukkueeseen liittyi Eetu Kenni. Vajaa minuutti ottelun alusta Hakalle aukesi avopaikka, mutta kiekko pysähtyi ylärimaan. Saman tilanteen vastahyökkäyksestä Esa Väisänen viimeisteli Luja 1-0 osuman. Nurmisen mukana olo näkyi ykköskentän avauksissa ja kiekkoa saatiin myös muiden kenttien toimesta Hakan päätyyn.

Haka joutui rikkomaan ja Luja pääsi ylivoimalle kolmen minuutin kohdalla. Jussi Mäkelä antoi ensin ristiin Veli-Pekka Reimanille, joka siirsi poikittain Miika Raittiselle. Raittinen sivalsi kiekon lähes tyhjään maaliin. Luja jatkoi hyviä otteitaan ja pari minuuttia ehti kulumaan edellisestä kun Luja siirtyi jo 3-0 johtoon. Lauri Metsämäki löi kolmoskentän hyökkäyksen päätteeksi riparikiekon maalin edestä verkon perukoille. Vajaan minuutin päästä tästä Lujan ykkönen hyökkäsi ja maalieduskahinasta Kalle Pelli survoi kiekon jo neljännen kerran Hakan maaliin.

Vielä ennen erän puolta väliä Luja pääsi ylivoimalle. Ykkösylivoima toimi jälleen. Tällä kertaa Nurminen ja Reiman syöttelivät viivassa Hakan kärkipelaajan sivuun. Reiman käytti tilan hyväkseen ja laukoi kaarelta vastustamattomasti takayläkulmaan. Erän puolen välin jälkeen tilanne hieman tasoittui ja myös Haka sai luotua paikkoja, mutta Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty oli viimeinen lukko. Lisämaaleja erässä ei nähty.

Toisessa erässä ensimmäinen puolikas mentiin päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa, mutta Lujalla enemmän. Erän puolessa välissä Haka otti jäähyn ja tilanne hieman rauhoittui. Kolmen ylivoiman ansiosta ote käätyi Lujalle. Ylivoimia ja toistakymmentä muuta maalipaikkaa Luja ei kuitenkaan käyttänyt hyväkseen vaan kolmanteen eräänkin lähdettiin lukemista 5-0. Lujan tehottomuudesta erässä kertoo vastustajan maalivahdin 26 torjuntaa.

Kolmannessa erässä ottelu jatkui tasaisena vääntönä ja Haka ei vielä ollut luovuttanut. Lisämaaleja saatiin odottaa yli erän puolen välin kunnes Lujan kakkonen vyöryi maalille. Väisänen toimitti kiekkoa maalille Teemu Setälälle, joka ohjasi kiekon ylärimaan. Kiekko ponnahti Niklas Kulmaselle, joka siirsi kiekon maaliin. Luja kuitenkin hieman herpaantui ja Rantaniityn nollapeli oli vaarassa, kun Haka sai muutaman pahan paikan.

Reilu kolme minuuttia ennen loppua Pelli vapautti Reimanin ja Raittisen kahdella yhtä vastaan. Reiman tarjoili ja Raittinen teki illan toisensa. Puolitoista minuuttia ennen loppua Luja iski vielä kertaalleen. Kolmoskentälle aukesi kolmella kahta vastaan hyökkäys. Kiekko pelattiin takamiehenä olleelle Otto Rantaselle, jonka rannelaukaus vei kiekon vielä kertaalleen Hakan maaliin. Rantaniitty sai jännittää nollapeliään aivan ottelun loppuun, kun Lujan hieman löysä puolustaminen meinasi kostautua. Pisteet jäivät Huittisiin lukemin 8-0 ja Rantaniitylle kauden ensimmäinen nolla peli.