Luja HT kaatoi Chiefsin

10.11.2016

Keskiviikkona pelattiin jälleen 2 divisioonan ottelu Huittisten jäähallissa. Luja HT isännöi turkulaista Chiefsiä. Luja HT johti ottelua jo kolmella maalilla, mutta Chiefs laittoi kampoihin loppuun asti. Lopulta ottelu päättyi Luja HT:n voittoon lukemin 7-5 (3-2, 2-1, 2-2).

Keskiviikko-iltana Luja HT kohtasi jääkiekon 2-divisioon ottelussa kotihallissaan Chiefsin Turusta. Edellinen ottelu meni turkulaisille ja Lujalla oli revanssin paikka. Pitkästä aikaa kotijoukkue sai jalkeille neljä täyttä hyökkäysketjua ja kolme pakkiparia. Neljännessä kentässä häärineet nuorukaisetkin saivat myös mukavasti peliaikaa. Ottelun alussa Luja pelasi aktiivista hyökkäyspeliä ja saikin painetta vastustajan päätyyn. Kolmen minuutin kohdalla kotijoukkue sai ylivoiman, mutta se ei tuottanut tulosta.

Kahdeksan minuuttia oli pelattu, kun Lujan kolmoskenttä karvasi tiukasti keskialueella ja Niklas Kulmanen sekä Esa Väisänen pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kulmanen ohitti syötöllään Chiefs pakin ja Väisänen iski avausosuman. Erän puolivälissä myös Chiefs sai paikkoja, osittain Lujan oman alueen hölmöilyistä, mutta ei saanut kiekkoa verkkoon. Viidentoista peliminuutin kohdalla Luja iski lukemat 2-0:n ylivoimalla. Miika Raittinen jätti toiseen aaltoon Ari-Pekka Mäkiselle, joka ohitti Chiefs vahdin.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Chiefs kavensi hieman helpon oloisesti viivasta tulleella vedolla. Luja kuitenkin kuittasi Raittisen osumalla yhdeksän sekuntia myöhemmin. Erän lopussa Lujan puolustus pelasi jälleen hieman löysästi. Chiefsin syöttökuvio vapautti tilaa maalin edustalle, josta kiekko saatiin toistamiseen ohi Luja vahdin Janne Rantaniityn. Toiseen erään lähdettiin lukemista 3-2.

Toisessa erässä Luja sai hyvän alun. Kaksi minuuttia erän alusta Luja lisäsi johtonsa kahteen maaliin. Ylivoimalla alueelle tultiin vauhdilla ja Veli-Pekka Reiman löysi toisesta aallosta Raittisen, joka laukoi kiekon vastustamattomasti verkkoon. Vain parikymmentä sekuntia kului edellisestä, kun Luja lisäsi johtoaan. Otto Rantanen löysi keskustasta Turkka Hirvinevan, joka vei kiekon alueelle ja syötti maalin eteen Mäkiselle. Mäkinen harhautti Chiefs vahdin sivuun ja iski myös illan toisensa.

Chiefs otti erän puolen välin molemmilla puolilla yhteensä kolme perättäistä jäähyä, mutta Luja ei pystynyt käyttämään niitä hyväkseen. Tehottomuudellaan Luja päästi vierailijat mukaan peliin. Erän loppupuolella Luja oli jälleen ylivoimalla neljällä kolmea vastaan, kun ylivoimakentällinen sähläsi. Chiefs purki kiekon alueelta ja Chiefsin Petteri Pajunen sai kamppailutilanteessa kiekon. Teemu Setälän estelyistä huolimatta Pajunen punnersi maalille ja kavensi tilanteeksi 5-3, joissa lukemissa lähdettiin tauolle.

Kolmannen erän alussa maalitekijä Pajunen purki kiekon katsomoon ja Luja pääsi ylivoimalle. Jussi Mäkelä otti pari potkua viivasta ja laukoi kiekon verkon perukoille. Syöttäjänä maaliin Antti Nurminen, jolle syöttö oli jo illan neljäs. Jälleen Luja päästi vastustajan mukaan peliin ja Chiefs kavensi vajaat pari minuuttia Lujan maalin jälkeen. Hirvineva tarjoili kiekon Lujan puolustusalueella vastustajan lapaan, josta syntyi Chiefs kavennus. Chiefs yritti tosissaan tulla takaa ja pääsikin maalin päähän, kun aikaa oli vielä vajaat kuusi minuuttia jäljellä.

Vierailijat nostivat karvaustaan ja paine oli erän lopussa Lujan päädyssä. Helpotuksen kotiyleisölle toi kuitenkin kapteeni Nurminen, joka iski Lujan seitsemännen kolme minuuttia ennen loppua. Kalle Pelli taisteli kiekon kulmasta Raittiselle, joka siirsi poikittain Nurmiselle. Nurminen otti tyhjät pois ja laukoi kaarelta kiekon etuyläkulmaan. Chiefs yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei siinä onnistunut. Ottelu päättyi lukemiin 7-5 ja Luja siirtyi lohkon kärkeen, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Lujalla on kymmenen päivän ottelutauko, jonka jälkeen se matkaa Paraisille ParSportin vieraaksi.