uutisarkisto

Lujan 11-17 -vuotiaiden yleisurheilujoukkue selvitti jälleen tiensä Vattenfall-seuracupin finaaliin. Kesän aikana käydyistä kahdesta osakilpailusta joukkue keräsi yhteensä 22 808 pistettä, mikä oikeuttaa Mega-sarjan neljänteen sijaan. Mega-sarjassa eniten pisteitä keräsi Pyhäselän Urheilijat (27405) ja toiseksi sijoittui Noormarkun Nopsa (26 695). Finaali käydään 15 parhaan joukkueen sekä järjestävän seuran (Ikaalisten Urheilijat) kesken Ikaalisissa 3.9. Finaaliin joukkueet lähtevät nollatilanteesta ja kisaavat päivän aikana pika- ja kestävyysmatkoilla, pika-aidossa, pituudessa, keihäässä, korkeudessa, seipäässä, moukarissa, kuulassa ja kävelyssä sekä sukkulaviestissä. Finaali huipentuu Tampereella järjestettävään Ruotsi-otteluun.
Hermanni Hakasuo voitti 71,49 metrin keihäskaarellaan kultaa M17-sarjassa 1.8. pidetyissä Nuorten eliittikisoissa Hyvinkäällä.
SM-viestit juostiin 2-3.7. Helsingissä Eläintarhan kentällä. Lujalta oli T15-sarjassa joukkueet mukana. 4x800 metrin matkalla joukkue Lotta-Maria Maine, Nea Peltola, Niina Mäkelä ja Aino Eno sijoittui hienosti kahdenneksitoista 4x800 metrin matkalla.
Hermanni Hakasuo sijoittui kolmanneksi 68,05 metriä kantaneella heitollaan 30.6. pidetyillä Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla.
Virpi Laine (N35) voiti Turussa 28.6. pidetyissä Paavo Nurmi Junior/Master Gameseissa pituuden tuloksella 462. Sadalla metrillä hän oli kolmas.
Lauantaina 18.6. Kankaanpäässä ratkottiin 9-15vuotiaiden viestien piirinmestaruudet. Luja saalisti sieltä peräti kahdeksan pm-mitalia, joista kultaisia oli kolme. Piirinmestaruuden saavuttivat T15 -joukkueet 4X80 metrin aidoissa (Aino Eno, Henna Kaunistola, Nea Peltola, Niina Mäkelä) ja 4x800 metrillä (Aino Eno, Henna Kaunistola, Khanity Dougherty, Nea Peltola). Samoin kultaa otti P9 -joukkue (Jesse Hovilehto, Elmeri Kivipelto, Sakari Mäkelä, Matias Heinonen) 4x400 metrillä.
Lauttakylän Luja järjestää Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Hämeen piirien yhteiset Aluemestaruusviestit keskusurheilukentällä ke 15.6. klo 18 alkaen. Sarjat ovat 15, 17, 19 ja yleinen. Tervetuloa seuraamaan kisoja!
Jouko Mahlamäki voitti jälleen SM-kultaa Vöyrissä 7.5. juostuissa SAUL:n SM-maastoissa sarjassa M50.
Henrik Lehtinen juoksi piirinmestariksi P12-sarjassa Säkylässä helatorstaina pidetyissä avoimissa Satakunnan mestaruusmaastojuoksuissa. Lotta-Maria Maine (T14) sijoittui hopealle omassa sarjassaan. Siiri Mäkelä, Liina Laine ja Eevi Pohjolainen saavuttivat pronssia T9 -joukkuekilpailuissa.
Jouko Mahlamäki saavutti jälleen SM-kultaa. Tällä kertaa kultamitali tuli Aikuisurheilijoiden puolimaratonin mestaruuskilpailuista M50 -sarjassa ajalla 1,14.22. Kilpailut käytiin 16.4. Jyväskylässä.