uutisarkisto

HämSY:n, VarsY:n ja SatY:n aluemestaruusmaantiekävelyissä Jenniina Suontausta käveli toiseksi. Hänen aikansa 2 kilometrin matkalla oli 12.34.
Sastamalassa kilpailtiin 21.9. perinteisen Lujan, VsV:n ja KK-V:n välisen seuracupin, triangelin, merkeissä. Lujan nuoret ja naiset voittivat selvästi Minitriangelin ja Lady-Triangelin - miesten jäädessä toiseksi Triangelissa. Minitriangelissa voitot lajissaan ottivat Olivia Kärki 40 m:llä ja pallossa, Maria Laineenoja 60 m:llä ja pituudessa, Aino Lausniemi 40 m:llä, Erkka Maine 40 m:llä ja pituudessa, Robert Silenko 60 m:llä ja pituudessa, Henrik Lehtinen junnukeihäässä ja Frans Hakasuo kuulassa. Lady-Triangelissa Miia Köönikäs voitti 100 m, Pinja Koivumäki keihään ja Kirsi Katila kiekon. Miesten Triangelissa voiton ottivat Juha-Matti Iso-Jaakkola 100 m:llä ja korkeudessa, Petteri Lax keihäässä ja Kimmo Savolainen 3000 m:llä.
Kansallisessa Tilastopajacup VI:ssa Turussa 15.9. Henrik Lehtinen otti peräti neljä mitalia. Hän voitti keihään (30,00), kuulan (7,58) ja pituuden (3,72). Lisäksi hän oli kolmas 1000 m:llä. Elmeri Lehtinen voitti 1000 m ajalla 3.35,29. Erkka Maine oli toinen keihäässä ja kolmas pituudessa. Frans Hakasuo otti hopeaa sekä keihäässä että kuulassa. Emmi Pohjolainen oli kolmas 1000 m:llä ja Robert Silenko pituudessa.
Maisematiemaraton (14.9.2013)
Lauttakylän Lujan ja Punkalaitumen Kunnon järjestämä 17. Maisematiemaraton juostiin 14.9. myötätuulessa ja lämpimissä oloissa. Minimaratonilla lujalaisista P5-sarjassa Viljami Haavisto oli toinen. T5-sarjan voitti Eevi Pohjolainen ja Moona Kallio oli kolmas. P7-sarjan voiton otti Eerik Lehtinen ja Nooa Kallio oli kolmas. P9-sarjan kaksoisvoiton ottivat Henrik Lehtinen ja Erkka Maine. Tyttöjen sarjassa Emmi Pohjolainen oli kolmas. 11-vuotiaissa Robert Silenko oli toinen ja Lotta-Maria Maine kolmas. 13-vuotiaissa Joona Mäntylä juoksi voittoon ja Veera Matintalo toiseksi.
Daniel Ivanoff voitti odotetusti poikien sarjan moukarin Tukholmassa 8.9. käydyssä Ruotsi-Suomi -ottelussa. Hänen heittonsa kantoi 67,19. Suomi voitti poikien maaottelun pistein 103 Ruotsin saadessa 98 pistettä. Kaikki muut ottelut voitti Ruotsi.
Alajärvellä kilpaili 31.8. Mega-sarjan Vattenfall-seuracupin finaaliin päässeet 16 parasta urheiluseuraa. Lauttakylän Lujan joukkue sijoittui hienosti sijalle 10, vaikka moni joutui kilpailemaan ikäistään vanhemmassa sarjassa ja itselleen vähän oudommassa lajissa eikä muutamassa lajissa ollut Lujalta edustajaakaan. Viime vuonna Luja oli Vattenfallissa 15., joten parannusta oli peräti viisi sijaa. Sjundeå IF voitti cupin, Alajärven Ankkurit oli toinen ja Noormarkun Nopsa kolmas. Frans Hakasuo voitti P11-sarjan keihään tuloksella 37,57 ja Daniel Ivanoff M17-kuulan tuloksella 16,19. Kakkossijoja saivat Maria Laineenoja T11-150 m:llä, Lotta-Maria Maine T11-1000 m:llä, Robert Silenko P11-pituudessa, Marika Haavisto T15-kuulassa ja Pinja Koivumäki T15-seipäässä. Lotta-Maria Maine valittiin joukkueen tsemppariksi. Hyvä Lujan kympinarvoinen joukkue!
Lujan D-tytöt voittivat 30.8. Satakunnan piirinmestaruuskultaa, jalkapallon 7V7 sarjassa. Tytöt voittivat kaikki pelaamansa seitsemän peliä.
Orimattilassa 23.-25.8. pidetyissä SM15/14-kisoissa Pinja Koivumäki hyppäsi seivästä 315 ja sijoittui viidenneksi. Iida-Maria Ivanoff oli niinikään viides moukarissa tuloksella 42,41. T15-moukarin joukkuekilpailussa Iida-Maria ja Marika Haavisto ottivat SM-pronssia. Marika oli moukarissa 20. (23,54) ja kuulassa 13. (10,29). Hermanni Hakasuon keihäs kantoi kahdeksannelle sijalle tuloksella 50,11. Annika Savolainen oli korkeudessa 20. (147).