uutisarkisto

Sastamalassa pidettiin 17.8. kansalliset Nuorten Timanttikisat, jotka olivat samalla myös Vexve-cupin kolmas osakilpailu. Frans Hakasuo voitti 11-vuotiaiden kuulan tuloksella 10,73 ja Marika Haavisto 17-sarjan 100 m ajalla 14,18. Frans oli myös 3-ottelussa kolmas. Daniel Ivanoffin kuula kantoi toiselle sijalle ja kiekko kolmannelle. Maria Laineenoja juoksi 60 m:llä toiseksi. Robert Silenko 1000 m:llä ja Lauri Ruohomaa korkeudessa olivat kolmansia.
Porissa pidettiin 10.-11.8. nuorten 9-15 -vuotiaiden piirihuipentuma. Lujalaisnuoret nappasivat edellisvuosiin verrattuna nyt huomattavasti enemmän piirinmestaruusmitaleita: peräti 44 mitalia! Onnittelut kaikille hienoista suorituksista! Piirinmestaruuden ottivat Frans Hakasuo keihäässä (40,81), kuulassa (10,17) ja kiekossa (26,16); Olivia Kärki 40 m:llä (6,86) ja 150 m:llä (24,89); Pinja Koivumäki seipäässä (321) ja keihäässä (37,96); Elmeri Lehtinen pituudessa (3,68) ja 1000 m:llä (3.37,91); Marika Haavisto kiekossa (31,20), Iida-Maria moukarissa (40,22); Henrik Lehtinen junnukeihäässä (25,97) ja Hermanni Hakasuo keihäässä (47,31).
Sastamalassa 5.8. pidetyissä Timanttikisoissa Juha-Matti Iso-Jaakkola aitoi toiseksi 110 m:llä. Hänen aikansa oli 14,87.
9-15 -vuotiaiden sisulisäviesteissä Sastamalassa 3.8. lujalaiset ottivat mitalit jokaisessa ikäsarjassa. Erkka Maine, Henrik Lehtinen, Elmeri Lehtinen ja Mikko Kärki ottivat kultamitalin sekä P9-sarjan 4x50m:llä että 4x400m:llä. Frans Hakasuo, Robert Silenko, Akseli Saarinen ja Nuutti Murtojärvi ottivat kultaa P11 4x50m:llä, samoin Olivia Kärki, Aino Lausniemi, Emmi Pohjolainen ja Jenni Häihänen T9-sarjan pikaviestissä.
Vaasassa 26.7. pidetyissä Kalevan kisoissa Juha-Matti Iso-Jaakkola juoksi kahdeksanneksi 110 m aidoissa. Hänen aikansa oli 15,01. Alkuerien aika oli 14,83.
Lauttakylän Luja järjesti Piirinmestaruus M/N17 sekä Aluemestaruus M/N19 Huittisissa 30.7. ja 1.8. Voiton ottivat 17-sarjan moukarissa Iida-Maria Ivanoff tuloksella 39,66 sekä Daniel Ivanoff tuloksella 66,31. Pinja Koivumäki voitti seipään tuloksella 295. Daniel otti myös hopeaa sekä kuulassa (15,96) että kiekossa (45,81). Annika Savolainen otti niinikään hopeaa kiekossa tuloksella 23,22.
Nuorisokansalliset Varstakisat käytiin Urjalassa 28.7. Elmeri Lehtinen voitti P9-sarjassa sekä 1000 m ajalla 3.38,72 että pituuden tuloksella 3,60. Kakkossijoja ottivat Elmeri 40 m:llä, Eerik Lehtinen 40 m:llä, Henrik Lehtinen 1000 m:llä, Jenni Häihänen 40 m:llä ja pituudessa, Janna Häihänen 60 m:llä ja Julia Kaasalainen 40 m:llä. Kolmossijoja saivat Henrik kiekossa ja Fanni Kaasalainen 100 m:llä.
Tuukka Mäkinen sijoittui suunnistuksen am-kisoissa sprinttimatkalla toiseksi H16-sarjassa, Tuuli Mäkinen kolmanneksi D12-sarjassa ja Elina Savolainen kolmanneksi D40-sarjassa Sastamalassa 22.7. Terhi Matintalo suunnisti kolmanneksi D40-sarjassa Punkalaitumella kansallisissa 20.7.
Lujan 22.7. järjestämissä juhlakisoissa oli runsas osanotto. Lujalaisista kirkkaimman mitalin ottivat Olivia Kärki T9-sarjan 40 m:llä ajalla 6,95, Maria Laineenoja T11-sarjan 60 m:llä ajalla 9,32, Veera Matintalo T13-sarjan korkeudessa tuloksella 146 ja Frans Hakasuo P11-sarjan keihäässä tuloksella 37,85.
Jenniina Suontausta voitti 13-vuotiaiden sarjan piirinmestaruuskävelyt Nakkilassa 16.7. Aika 2000 metrin matkalla oli 13.25,9.