uutisarkisto

Satakunnan piiriviestit juostiin 23.8. Porissa. Lujalta mukana oli kaksi joukkuetta. T13 -joukkue, jossa juoksivat Siiri Mäkelä, Eevi Pohjolainen, Ellen Kaasalainen ja Liina Laine, nappasi kisasta kaksi hopeaa. Tytöt juoksivat sekä 4 x 100 ja 4 x 600 metriä. T15 - joukkue otti puolestaan pronssia 4 x 100 metrin matkalla. Joukkueessa juoksivat Olivia Kärki, Sanni Pihko, Julia Kaasalainen ja Aada Koivuranta.
Lotta-Maria Maine juoksi tuplamitalistiksi Kemissä 21.-23.8. pidetyissä 19 - ja 22 -vuotiaiden SM-kilpailuissa. Lotta-Maria oli toinen 1500 metrillä ja kolmas 3000 metrillä tehden samalla uuden ennätyksenä ko. matkalla. Hopeaa kilpailusta voitti myös Pinja Koivumäki ylittämällä 4 metriä seiväshypyssä. Robert Silenko juoksi 200 metrin alkuerissä uuden ennätyksensä ja samalla selviytyi finaaliin. Finaalissa hän sijoittui kahdeksanneksi ja 400 metrillä yhdeksänneksi. Tuukka Mäkinen oli kahdeksas 5000 metrillä ja kymmenes 1500 metrillä. Aino Eno oli niinikään kahdeksas 400 metrin aidoissa ja hän oli mukana mös 100 metrin aidoissa.
Pinja Koivumäki sijoittui hienosti viidenneksi Kalevan Kisojen seiväsfinaalissa. Pinjan tulos oli 3,88. Lotta-Maria Maine osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kisoihin. Lotan sijoitus oli yhdestoista 3000 metrin estejuoksussa. Myös Jere Salo oli mukana keihään karsinnassa mutta hänen tuloksensa ei riittänyt loppukilpailuun. Kisat järjestettiin Turussa 13 - 16.8.
Viikonloppuna 7-9.8. ratkaistiin sekä 14-15 -vuotiaiden että 16-17 -vuotiaiden Suomen mestaruudet. Naantalissa Olivia Kärki otti hienosti 80 metrin aidoista hopeaa sekä pituudesta pronssia 14-vuotiaiden sarjassa. Pedersöressä Henrik Lehtinen nappasi kuulantyönnöstä hopeaa 16-vuotiaiden sarjassa. Niinikään 16 -v. sarjassa kilpaillut Emmi Pohjolainen sijoittui kuulassa neljänneksi jääden vain neljän sentin päähän pronssimitalista.
9-15 -vuotiaiden PM -huipentuma pidettiin 25-26.7. Kankaanpäässä. Tästä kilpailusta lujalaiset saalistivat yhteensä 19 mitalia, joista kaksitoista oli kultaista, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Kultaa ottivat T9 -sarjassa kilpaileva Aada Lehtinen pituudesta ja 40 metriltä, Liina Laine (T12) 200 metrin aidoista, 1000 metriltä ja seiväshypystä, Eerik Lehtinen (P13) keihäästä, Elle Kariniemi (T13) 60 ja 200 metriltä, Siiri Mäkelä (T13) 60 ja 200 metrin aidoista ja Olivia Kärki (T14) 80 ja 300 metrin aidoista. Hopealle sijoittuivat Liina 60 metrin aidoissa, Daniel Jalo (P15) 300 metrillä, Siiri korkeudessa ja Olivia 100 metrillä. Pronssia ottivat Severi Laine (P14) korkeudesta, Sakari Mäkelä (P12) kolmiloikasta ja Siiri pituudesta.
Avoimet Satakunnan Mestaruuskilpailut pidettiin 21.-22.7. Raumalla. Kilpailuista lujalaisilla oli tuomisina kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Robert Silenko voitti 400 metriä ja Aino Eno 400 metrin aidat. Hopealle sijoittuivat Lotta-Maria Maine 400 metrillä ja Aino 100 metrin aidoissa. Pronssin nappasivat Jouko Mahlamäki 1500 metriltä ja Henna Kaunistola pituudesta.
Aada Lehtinen otti kaksi kultaa Sastamalassa 4.7. pidetyissä Nuorten Timanttikisoissa. Aada kilpaili T9 -sarjassa ja lajeina olivat 40 metriä ja pituus. Samana päivänä pidetyissä Timanttikisoissa keihään yleisen sarjan mestaruuden otti Jere Salo tuloksella 68,32. Kilpailujen muita lujalaismenestyjiä olivat toiseksi P9 -sarjassa 1000 metrillä toiseksi juossut Santeri Mäkelä ja kolmanneksi T13 -sarjan 60 metrillä juossut Elle Kariniemi.
Yleisurheilija Aleksi Hakanen palkittiin vuoden 2019 Lujan parhaana urheilijana. Hän mm. voitti nuorten kymmenottelun Suomen mestaruuden M19-sarjassa. Parhaina nuorina palkittiin yleisurheilijat Lotta-Maria Maine ja Henrik Lehtinen. Paras poika oli yleisurheilija Eerik Lehtinen ja paras tyttö yleisurheilija Emmi Pohjolainen. Joukkuejunioritytön ja -pojan pokaalin saivat jalkapalloilijat Eevi Pohjolainen ja Juho Lahtinen. Aikuisurheilijana palkittiin Jouko Mahlamäki, joukkueena Ringette F -joukkue ja valmentajana Lauri Lehtinen. Yksilöseura-aktiivipalkinnon sai Eija Liesmäki ja joukkueseura-aktiivipalkinnon Heidi Sivula. Vuoden lujalainen on Jussi Marttila.
Siirille PM-hopeaa (30.6.2020)
Siiri Mäkelä voitti Sastamalassa 23.6. pidetyistä 9-13 -vuotiaiden pm-otteluista pm-hopeaa. Siiri kilpaili T13 -sarjassa. Liina Laine oli T12-sarjassa neljäs ja Santeri ja Sakari Mäkelä sijoittuivat sarjoissaan viidensiksi.
Euroopan suurin junioriyleisurheiluhallikilpailu eli Tampere Junior Indoor Games pidettiin 6 – 8.3. Tampereen Pirkkahallissa. Tänä vuonna kilpailemassa oli lähes 1800 kilpailijaa. Emmi Pohjolainen otti pronssia N17-sarjan 60 metrin aidoista ja oli viides saman sarjan kuulassa. Henrik Lehtinen (M17) oli neljäs kuulassa ja Olivia Kärki (T14) kuudes pituudessa. Lujalaisista kilpailemassa olivat myös Siiri ja Sakari Mäkelä.