uutisarkisto

9-15 -vuotiaiden piirihuipentumaottelut käytiin Eurajoella 9.6. Ottelupronssia ottivat Janna Häihänen 4-ottelussa pistein 1261 ja Henrik Lehtinen 3-ottelussa pistein 508. Janna voitti 60 m aidat aikaan 11,00, joka on myös 12-vuotiaiden Lujan uusi ennätys. Henrikin kuulatulos, 5,94, oli kilpailussa 9-vuotiaiden sarjan paras.
Turussa 5.6. pidetyssä kansallisessa Tilastopajacup II:ssa Juha-Matti Iso-Jaakkola juoksi 110 m aidoissa kolmanneksi. Hänen aikansa oli 14,77.
Nuorisokansallisissa 15. Kirkon vaiheill`-kisoissa Nakkilassa 27.5. Janna Häihänen voitti 60 m aidat aikaan 11,11. Pituudessa hän hyppäsi toiseksi tuloksella 4,21. Oskari Kärki juoksi 200 m:llä toiseksi aikaan 31,06. Lotta-Maria Maine oli kolmas 1000 m:llä (4.16,07), samoin Erkka Maine pituudessa (2,89).
Jenniina Suontausta voitti Nakkilassa 24.5. pidettyjen pm-kävelyiden 12-vuotiaiden sarjan. Hänen aikansa 2000 m:llä oli 14.31,1. Joona Mäntylä oli kolmas 11-vuotiaiden sarjan 1000 m:llä ajalla 6.26,3. Samoin 12-vuotias Oskari Kärki käveli kolmanneksi, aikaan 14.32,4.
Sastamalassa 5.5. pidetyissä piirihuipentumamaastoissa Oskari Kärki juoksi toiseksi P12-sarjassa 2 kilometrin matkan aikaan 7.41. Elmeri Lehtinen oli kolmas P9-sarjan 1 kilometrillä ajalla 4.34. Joukkuekilpailussa T12-sarjan tytöt Veera Matintalo, Aili Mäkelä ja Jenniina Suontausta tulivat toiseksi.
Avoimissa piirinmestaruussisulisähalleissa Nastolassa 1.4. Marika Haavisto työnsi kuulaa 10,27, jolla hän sijoittui toiseksi 13-vuotiaiden sarjassa. 60 metrin juoksussa hän oli viides.
LLujan viime vuoden parhaat palkittiin 26.3. Säästöpankilla. Palkitut: Lujan paras Petteri Lax; paras nainen Jenni Höylänen; paras nuori mies Waltteri Immonen; paras nuori nainen Linda Vahela; paras poika Hermanni Hakasuo; paras tyttö Janna Häihänen; vuoden veteraaniurheilija Jouko Mahlamäki; vuoden valmentaja Jyrki Välkkynen; vuoden joukkueseura-aktiivi Susanna Honkavuo; vuoden yksilöseura-aktiivi Antti Hirvineva; vuoden joukkue naisten jalkapallojoukkue
Luja HT kohtasi kuluneella viikolla Suomi-sarjan jatkokarsinnoissa Nokian Pyryn kahdesti. Pyry sijoittui lohkossaan neljänneksi ja joutui karsijan paikalle. Lohkon viides ja kuudes Karhu HT Porista ja Heinolan Kiekko jatkavat automaattisesti 2-divisioonassa. Molemmille joukkueille palkintona karsintasarjan voitosta oli siis varmistunut paikka Suomi-sarjassa ensi syksynä.
Avoimissa Satakunnan piirihalleissa Porissa 24.3. Jenni Häihänen otti tuplavoiton juoksumatkoilla. 40 m hän juoksi aikaan 7,39 ja 600 m aikaan 2.23,45. Marika Haavisto otti toisen sijan sekä kiekossa (28,36) että kuulassa (9,20). Toiseksi tulivat myös Olivia Kärki 600 m:llä (2.24,92), Fanni Kaasalainen 60 m:llä (8,83) ja Pinja Koivumäki seipäässä (230). Veera Matintalo hyppäsi korkeutta 130 sijoittuen kolmannelle sijalle.
Luja HT kohtasi kuluneen viikon aikana kolmesti Ikurin Vireen, kun joukkueet kamppailivat 2-divisioonan lohkovoitosta. Ottelusarjan panoksena oli myös jatkopelit kohti Suomi-sarjaa. Luja HT selvisi Play Offsien ensimmäisestä ottelusarjasta helposti, sillä Valkeakosken Kiekko-Ahmat ei pystynyt tarjoamaan Lujalle todellista vastusta. Ikurin Vire on keväällä pelannut peli peliltä paremmin ja nyt odotettavissa olikin kunnon hokia.