uutisarkisto

Luja HT kohtasi keskiviikko iltana sarjan hännänhuipun Urjalan Sisu-Kiekon ja lauantaina Lempäälän Kisa kakkosen. Lujan tavoitteena oleva sarjanousu edellytti paitsi voittoa kaikista otteluista, mutta myös Jyväskylän Diskoksen kompastumista Hämeenlinnassa lauantai-iltana. Luja HT hoiti oman osuutensa vakuuttavasti ja voitti ensin USiKin 5 – 3 (2-2;1-0;2-1) ja LeKin 11 – 5 (3-1;2-1;6-3). Iloitseminen voitoista päättyi kuitenkin nopeasti, kun tieto Diskoksen voitosta saavutti lujalaisen jääkiekon ystävät. Luja HT:n tavoite romuttui jo lokakuun kolmantena päivänä pelatussa Diskos-ottelussa epäoikeudenmukaisen sarjasysteemin vuoksi.
Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun VaPS Hockey ja Luja HT kohtasivat 2-divisioonan jääkiekko-ottelussa Vammalan jäähallissa perjantai-iltana. Paikalle oli saapunut lähes neljäsataa jääkiekon ystävää jännittämään paikallisottelua. Ennakkoasetelmat otteluun olivat kutkuttavat, sillä VaPSin nuorella joukkueella pelit ovat kulkeneet hyvin ja Marko Lausniemi Lujan vanhana pelaajana ja valmentajana tietää Lujan vahvuudet ja heikkoudet. Kaksi erää VaPS jaksoi kiusata Lujaa, mutta kolmannessa erässä senkin oli pakko taipua. Ottelu päättyi Lujan voittoon 2 – 5 (1-1;1-1;0-3).
Luja HT kohtasi edellisviikonloppuna kaksi hyvin eritasoista joukkuetta. Perjantaina Luja matkasi Ruovedelle kohtaamaan paikallisen RuoSkA:n ja sunnuntaina Diskoksen vieraaksi Jyväskylälään. Perjantain tulos oli sitä, mitä odotettiinkin, mutta sunnuntaina onni kääntyi. Tuloksena oli murskavoitto RuoSkA:sta numeroin 1 – 11 (0-5;1-5;0-1) ja harmittava tappio 4 – 2 (1-1;2-0;1-1) jyväskyläläisille.
Luja HT aloitti 2-divisioonan pelit lauantaina kohtaamalla HPK Inkkarit Hämeenlinnasta. Lujan tavoitteena on nousta alkusarjan jälkeen takaisin Suomi-sarjaan. Nousun ehtona on kuitenkin alkusarjan voittaminen ja siksi jokaisella ottelulla on suuri merkitys. Jääkiekon ystäville tämä antaa sopivan lisämausteen, sillä nyt Lujan vastustajina ovat ennennäkemättömät joukkueet Hämeestä. Luja HT murskasi vastustajansa avausottelussa 8 – 1 (1-0;5-1;2-0).
Tänä vuonna triangelikilpailut pidettiin Huittisissa 18.9. Lujalaiset voittivat kaikki ottelut: lasten Minitriangelin (Luja 186 pist., VsV 159, KK-V 144), miesten Triangelin (Luja 77,5, VsV 73,5, KK-V 49) ja ensi kerran historiassa pidetyn naisten Lady-Triangelin (Luja 82, VsV 56, KK-V 38).
Marika Haavisto voitti kuulan tuloksella 9,94 Tampereella 12.9. pidetyissä piirikunnallisissa Hippo-viikkokisoissa. T14-sarjan keihäässä hän oli kolmas tuloksella 22,72.
Janna Häihänen voitti 11.9. Turussa pidetyssä Tilastopajacupin 3. osakilpailussa 11-vuotiaiden keihään. Hänen heittonsa kantoi 25,97 m. 60 metrin aidoissa hän oli toinen ajalla 10,44.
Alvar Seppälä suunnisti kolmanneksi H9-sarjassa Satakunnan Oravacupissa, jossa osakilpailuja oli kahdeksan kappaletta. Voitto viimeisessä osakilpailussa takasi Alvarin kolmannen sijan. Tuukka Mäkinen jäi harmittavan lähelle mitalista ollen lopputuloksissa neljäs H13-sarjassa.
Yleisurheilun kaupunginmestaruuskilpailut pidettiin 6.9. Osanottajia oli reilusti yli sata.
Nuorisokansallisissa Tampere Junior Gamesissa 3.9. Janna Häihänen juoksi hienosti toiseksi 60 m aidoissa aikaan 10,30, joka on 11-vuotiaiden uusi Satakunnan piirin ennätys. Kilpailijoita hänen sarjassaan oli yli 30. Keihäässä Janna sijoittui neljänneksi 23,18 metrin heitollaan.
RSS ATOM