uutisarkisto

Nuorisokansallisissa Tyttö- ja poikaolympialaisissa Kokemäellä 25.8. lujalaiset kahmivat 14 mitalia. Janna Häihänen otti voiton 60 m:llä ja pituudessa. Lujalaistytöt: Janna, Veera Matintalo ja Fanni Kaasalainen ottivatkin pituudessa kolmoisvoiton 11-vuotiaiden sarjassa tehden omat ennätyksensä. Tuomas Tuomola voitti kaksi lajia: 1000 m ja kuulan. Eero Tuomola oli samoissa lajeissa toisena. Jenni Häihänen otti hopeamitalin 40 m:llä ja pronssimitalin pallonheitossa. Erkka Maine sai hopeaa pallossa ja pronssia 40 m:llä. Marika Haavisto voitti kuulan ja Pihla Kankaanpää juoksi 1000 m:llä toiseksi.
Sastamalassa 22.8. pidetyissä Timanttikisoissa Juha-Matti Iso-Jaakkola juoksi miesten 100 m:llä kolmanneksi ajalla 11,42. Jouko Mahlamäki juoksi 3000 m:llä sijalle 17. ajalla 9.12,65.
Helsingissä viikonloppuna 21.-22.8. pidetyissä 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailuissa Saana Kankaanpää juoksi hienosti 2000 m:llä sijalle 14 aikaan 7.32,13. Hänen sijoituksensa 800 m:llä oli 15. ja aika 2.31,13, joka oli hänen oma ennätyksensä.
Raumalla 18.8. pidetyissä kansallisissa Otanlahden kisoissa Fanni ja Eemil Kaasalainen sekä Rene Kömi ottivat kukin hopeamitalin. Fanni juoksi toiseksi 60 m:llä ajalla 9,32, Eemil 40 m:llä ajalla 7,24 ja Rene 600 m:llä ajalla 1.57,94.
Piirikunnallisissa Eeliksen muistokisoissa Kiukaisissa 12.8. Veera Matintalo voitti korkeuden tuloksella 120 ja juoksi toiseksi 60 m:llä aikaan 9,8. Akseli Saarinen otti myös kaksi mitalia 9-vuotiaiden sarjassa: kultaisen pituudessa tuloksella 3,62 ja hopeisen 40 m:llä aikaan 7,2. Oskari Kärki voitti 1000 m ajalla 2.04,4.
Piirikunnallisissa Hippo-kisoissa Tampereella 9.8. Janna Häihänen voitti 150m ajalla 23,74 ja hyppäsi pituudessa toiseksi tuloksella 3,78. Jenni Häihänen lähti ainoana 6-vuotiaana kilpailijana hienosti telineistä ja voitti selvällä erolla 100 m:n matkan aikaan 19,91.
Viikonloppuna kilpailtiin Satakunnan aluemestaruuksista pitkillä matkoilla ja viestissä. Henkilökohtaisessa kisassa mitaleille ylsi monta yllättäjää. Mitalisteja olivat Juho Yli-Sipilä, Heidi Savolainen, Terhi Matintalo, Kristiina Vaano, Petri Teerikoski ja Jukka Keskitalo. Am-viestissä Kai Yli-Sipilä, Jussi Seppälä ja Petri Teerikoski veivät kultaa H35-sarjassa.
Piirikunnallisissa Oripään yleisurheilukilpailuissa 14.8. Marika Haavisto voitti sekä kuulan että keihään. Hermanni Hakasuo voitti keihään. Myös piirikunnallisissa Nokian Pyryn olympialaisissa 8.8. Marika voitti kuulan. Nokialla voiton ottivat myös Linda Vahela 100 m:llä ja pituudessa sekä Susanna Helin kuulassa. Susanna oli pituudessa toinen. Aino Lausniemi oli toinen 40 m:llä ja kolmas pituudessa. Lotta Maine oli kolmas 40 m:llä.
Lujan yleisurheilun viikkokisojen päätöstilaisuus järjestettiin urheilukentällä 9.8. Tällä kertaa lajit olivat erilaiset kuin ennen, esim. vihdanheitto-, limbo-, lapsenkantokisa... Heikki Salo lahjoitti lapsille SM- ym.kisoista saamiaan pokaaleita.
Kansalliset Hiisirastit kilpailtiin Eurajoella sunnuntaina 8.8. Veera Matintalo voitti D10RR-sarjan yli 4 minuutin erolla seuraaviin. Terhi Matintalo oli toinen D35-sarjassa.