uutisarkisto

Kalevan kisoissa Kajaanissa 7.8. Petteri Lax hyppäsi 7,77, jolla irtosi SM-hopeamitali. Tulos syntyi toisella hypyllä. Voittaja Tommi Evilä hyppäsi 7,86.
Akaassa 5.8. pidetyissä piirikunnallisissa Suomen Kultapörssi -kisoissa Janna Häihänen juoksi 60 m aidoissa kolmanneksi aikaan 10,94, joka on Satakunnan piirin uusi 10-vuotiaiden ennätys. 6-vuotias pikkusisko Jenni juoksi myös kolmanneksi 40 m:llä aikaan 7,90.
Lauttakylän Lujan mestaruuskilpailut käytiin 2.8. urheilukentällä. Yleisurheilun mestaruuksista kilpaili 63 iältään 5-15 -vuotiasta nuorta.
EM-kisoissa Barcelonassa 1.8. Petteri Lax hyppäsi pituudessa hienosti seitsemänneksi. Hänen tuloksensa, 7,96, syntyi ensimmäisellä hypyllä, muut olivat yliastuttuja. Petteri oli paras suomalaishyppääjä. Voittaja Christian Reif hyppäsi uuden EM-ennätyksen, 8,47.
Lujalaisnuoret kahmivat valtaisan määrän mitaleita piirihuipentumassa: yhteensä kahden päivän aikana peräti 26 mitalia! Toisen päivän eli 1.8. saldo oli 14 mitalia. Janna Häihänen voitti 60 m aidat tuloksella 11,13, ja otti hopeaa 150 m:llä (23,61). Pinja Koivumäki voitti seipään tuloksella 230 ja heitti kiekkoa toiseksi tuloksella 21,34. Veera Matintalon keihäs lensi pisimmälle tuloksella 22,30 ja pituudessa hyppy kantoi tuloksella 3,83 kolmanneksi pisimmälle. Saana Kankaanpään hopeamitalit tulivat 300 m:llä (45,18) ja 2000 m:llä (7.37,19). Myös Fanni Kaasalainen otti kaksi mitalia: hopeisen 150 m:llä (23,28) ja pituudessa (4,03). Hermanni Hakasuo voitti 11-vuotiaiden keihään tuloksella 32,50. Joona Mäntylä juoksi 9-vuotiaiden sarjassa 1000 m:llä toiseksi ajalla 3.41,35. Keihäästä saivat pronssimitalin sekä Marika Haavisto (22,22) että 14-vuotiaiden sarjassa Susanna Helin (22,84). Onnittelut kaikille sekä mitalisteille että muille erinomaisista suorituksista!
Piirihuipentumassa Porissa jo ensimmäisenä päivänä eli 31.7. lujalaiset kahmivat peräti 12 mitalia! Janna Häihänen voitti 10-vuotiaiden sarjan 60 m ajalla 9,36 ja otti kiekossa hopeaa tuloksella 15,56. Marika Haavisto menestyi heittolajeissa eli voitti 11-vuotiaiden kuulan tuloksella 10,01 ja kiekossa oli toinen tuloksella 20,28. 12-vuotias Annika Savolainen pärjäsi hyppylajeissa ottaen korkeudessa hopeaa (131) ja pituudessa pronssia (4,04). Pitkän matkan juoksuissa voiton nappasivat 15-vuotias Saana Kankaanpää 800 m:llä (2.39,87), 10-vuotias Oskari Kärki 1000 m:llä (3.28,01) ja 11-vuotias Tuomas Tuomola 1000 m:llä (3.36,15). Pinja Koivumäki voitti 12-vuotiaiden sarjan keihään 27,13 metrin heitollaan. Veera Matintalon kuula lensi 10-vuotiaiden sarjassa 7,36 ja toiselle sijalle. Fanni Kaasalainen juoksi 11-vuotiaiden sarjassa pronssia 60 m:llä aikaan 9,47. Yhtenä päivänä sai kukin kilpailija osallistua korkeintaan kahteen lajiin.
Barcelonassa 30.7. pituushypyn karsinnassa Petteri Lax hyppäsi ensimmäisellä 7,48, toisella 7,98 ja kolmas yritys oli yliastuttu. Toinen hyppy kuitenkin riitti 12 parhaan joukkoon. EM-finaali käydään sunnuntaina.
Nordea piirikunnallisissa Nakkilassa 28.7. Joona Mäntylä otti selvän voiton 1000 m:llä ajalla 3.42,94. Edellisenä päivänä piirikunnallisissa Urjalassa Annika Savolainen otti mitalin korkeudessa ja Heidi Savolainen aidoissa ja pituudessa.
Huittisissa 26.-27.7. pidetyissä piirinmestaruuskilpailuissa Pinja Koivumäki otti hopeaa naisten sarjan seipäässä tuloksella 235. Jouko Mahlamäki otti pronssia sekä 800 m:llä (aika 2.05,37) että 1500 m:llä (4.17,91). Juha-Matti Iso-Jaakkola juoksi 100 m:llä kolmanneksi ajalla 11,59.
Teemme linja-autolla perinteisen Suomi-Ruotsi -maaottelureissun Helsinkiin la 28.8. Lipun hinta 35 € (sisältää matkan ja istumapaikan E-katsomossa). Lippuja saa Immosen Toivolta. Ilmoittautumiset hänelle heinäkuun loppuun mennessä puh. 040 839 1198.