uutisarkisto

Eurajoella 4.4. juostuissa Satakunnan avoimissa piirinmestaruusmaantiejuoksuissa Jouko Mahlamäki voitti 10 km:n matkan M40-sarjassa. Hän juoksi samalla oman ennätyksensä, 32.43. Ilkka Rantaniitty oli saman sarjan toinen. Heikki Salo voitti M50-sarjan.
29.3. juostiin 32. Pori-juoksu, jossa Jouko Mahlamäki juoksi noin 9 km matkan toiseksi nopeimmin. M40-sarjassa hänen aikansa oli paras.
Jääkiekkokausi 2008-2009 on paikallisen joukkueen, Lauttakylän Lujan, osalta päätöksessä. Sarjapaikan menetys Suomi-sarjasta on pelitulosten seuraus ja aiheuttaa raskaita ajatuksia joukkuetta valmentaneen Mika Westerbergin mielessä:
Turussa 22.3. järjestetyissä Palkintokeskuskisoissa Lujan Marika Haavisto työnsi kuulaa seitsemänneksi pisimmälle 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.
Luja HT:n ja Kirkkonummen Salamien kohtaamisessa lauantai-iltana panoksena sarjapaikka Suomi-sarjassa. Lujan kohtalona oli pelata ottelu vieraissa ja vaikka katsomossa äänimäärästä päätellen oli melkoinen joukko HT-faneja, ei se siivittänyt joukkuetta voittoon. Luja HT hävisi ottelun 5 – 2 (0-1,2-1,3-0).
Satakunnan avoimissa piirihalleissa Porissa 14.3. keräsivät lujalaiset roppakaupalla mitaleita. Voiton veivät Tuomas Tuomola ja Oskari Kärki 1000 m:llä sekä Janna Häihänen 40 m:llä. Hopeamitalin ottivat Fanni Kaasalainen pituudessa, Veera Matintalo 1000 m:llä ja Annika Savolainen kuulassa. Pronssia ottivat Pinja Koivumäki kuulassa sekä Tuomas 60 m:llä ja kiekossa. Tuomas nappasikin mitalin kaikista kolmesta lajista, joihin osallistui.
Luja HT pelaa kauden viimeisiä pelejään jo veitsi kurkulla. Sarjan loput pelit olisi syytä voittaa, mikäli joukkue mielii jatkaa ensi vuonnakin Suomi-sarjassa. Lauantai-iltapäivällä Lujan vastustajaksi saapui sarjaa johtava Porvoon Hunters
Tampereella 7.-8.3. pidettiin kansainväliset 10-15 -vuotiaiden hallikisat. Lujalaisista Oskari Kärki oli mm. 1000 m:llä 7., Marika Haavisto kuulassa 14. ja Fanni Kaasalainen 60 m:llä 27. Osallistujia sarjoissa oli useita kymmeniä ja koko kilpailussa yhteensä n. 1400.
Lujan N14-sarjan viestijoukkue Linda Vahela, Henrietta Bondfolk ja Saana Kankaanpää hiihtivät hienosti valtakunnallisessa Hopeasomman loppukilpailussa. Tytöt olivat tiukassa kisassa 14. 55 joukkueen joukossa.
Jukka Keskitalo nappasi lähes virheettömällä suorituksella hopeaa H50-sarjassa hiihtosuunnistuksen aluemestaruuskisoissa Harjavallassa.