uutisarkisto

Lujan nuoret urheilijat menestyivät mainiosti Porissa 5.9. pidetyissä pm-otteluissa. Emmi Pohjolainen (T14) ja Elle Kariniemi (T11) ottivat voiton omissa sarjoissaan. Hopealle ottelivat Sanni Pihko (T12) ja Eevi Pohjolainen (T10). Pronssia saivat Siiri Mäkelä (T11), Liina Laine (T10) ja Eerik Lehtinen (P11).
Luja sijoittui upeasti neljänneksi lauantaina 1.9. pidetyssä seuracupin Mega-sarjan finaalissa Urjalassa. Voiton vei Pyhäselän Urheilijat. Sijoitus oli tähänastisen seuracup-historian paras. Lajeistaan voiton toivat Robert Silenko (M17) 200 metrillä, Elmeri Kivipelto (P11) pituudessa, Emmi Pohjolainen (T15) kuulassa ja Elle Kariniemi (T11) 150 metrillä. Tsempparina palkittiin Daniel Jalo. Heidän lisäkseen Lujan joukkueessa finaalissa kilpailivat Juho Marttila, Frans Hakasuo, Henrik Lehtinen, Severi Laine, Verneri Lehtinen, Kalle Koivunen, Sakari Mäkelä, Eerik Lehtinen, Aino Eno, Lilli Virtanen, Lotta-Maria Maine, Aino Lausniemi, Matilda Ojainmaa, Liina Laine, Inari Harjunmaa, Julia Kaasalainen, Sanni Pihko, Aada Koivuranta, Anela Ljesnjanin, Siiri Mäkelä, Pinja Rintala, Eevi Pohjolainen, Ilona Koivuranta, Henna Kaunistola, Niilo Harjunmaa, Veeti Laine ja Frans Seppälä.
Emmi Pohjolainen (T14) kilpaili viikonloppuna (25.8.) nuorten SM-moniotteluissa Kempeleellä. Viisiottelun lajit olivat 80 metrin aidat, pituus, keihäs, korkeus ja 800 metriä. Hänen sijoituksensa oli kahdestoista.
Turussa 19.8. pidetyissä Aluemestaruusviesteissä T17-joukkue, Lotta-Maria Maine, Aino Lausniemi ja Aino Eno, juoksi hopealle 3 X 800 metrillä.
Viikonloppuna 10-12.8. pidettiin nuorempien sarjojen SM-kilpailut. 16-17 -vuotiaat kilpailivat Espoon Leppävaarassa ja 14-15 -vuotiaat Saarijärvellä. Henrik Lehtinen voitti hopeamitalin kuulasta sekä yhdessä Erkka Maineen kanssa kultaa 14-vuotiaiden poikien keihään joukkuekilpailusta Saarijärvellä. Robert Silenko saavutti pronssimitalin 400 metrin matkalta Espoossa.
Lujan nuoret yleisurheilijat saalistivat helteisessä Sastamalassa 28-29.7. pidetystä piirinhuipentumasta peräti 33 mitalia. Mitaleista kaksitoista oli kultaista, viisitoista hopeista ja kuusi pronssista. Piirinmestareita ovat Eevi Pohjolainen 1000 metrillä ja kolmiloikassa, Liina Laine 60 metrin aidoissa ja seiväshypyssä, Siiri Mäkelä 60 metrin aidoissa ja kuulassa, Aino Lausniemi 800 metrillä, Emmi Pohjolainen 80 metrin aidoissa, kuulassa ja keihäässä sekä Henrik Lehtinen kuulassa ja keihäässä.
Pinja Koivumäki voitti seiväshypyn tuloksella 3,75 Tilastopajacupin 4. osakilpailussa Turussa. Siiri Mäkelä (T11) oli toinen sekä 60 metrin aidoissa että korkeudessa. Aino Enon aika oli kolmanneksi nopein N17 -sarjan 400 metrin aidoissa.
Liina Laine (T10) voitti kultaa ja Siiri Mäkelä (T11) hopeaa Parkonossa 17.7. pidetyissä 9-13 -vuotiaiden Pm-moniotteluissa.
Jere Salo, Jouko Mahlamäki ja Aino Eno ottivat voiton 3-4.7. käydyissä Satakunnan mestaruuskilpailuissa Porissa. Jouko juoksi tämän kauden parhaansa 1500 metrillä ja samoin kuin Jere heitti tämän kauden parhaansa miesten keihäskisassa. Aino Eno (N17) voitti sadan metrin aidat, oli toinen 400 metrillä ja kolmas 100 metrin aidoissa. Myös Robert Silenko otti hopeaa 400 metrillä.
Kokemäellä pidetyissä Kiekko- ja kuulakarnevaalien nuorisokilpailusta Lujan edustajat saivat kotiintuomisiksi kaikenvärisiä mitaleita. Eerik Lehtinen otti P11-sarjan kuulasta kultaa, Henrik Lehtinen P14-sarjan kuulasta hopeaa samoin kuin Liina Laine T10-sarjan kiekosta. Kuulasta Liina otti pronssia samoin kuin Emmi Pohjolainen T14 -sarjassa. Lotta-Maria Maine oli mukana Kestävyys- pituus ja loikkakarnevaaleilla Jämsässä. Siellä hän sijoittui kolmanneksi N17 -sarjan 3000 metrillä. Aino Eno oli toinen N17-sarjan 400 metrin aidoissa Aitajuoksukarnevaaleilla.