NUORTEN JUKOLA 2024 VIRTTAALLE - Luja mukana järjestelyissä

11.6.2021

Järjestävinä seuroina ovat yhteistyössä LOIMAAN JANKKO, LAUTTAKYLÄN LUJA JA RASTI-88.

NUORTEN JUKOLA 2024 VIRTTAALLE

Yksi Suomen suunnistuskesän kohokohdista on Nuorten Jukola. Tämä viestikilpailu tuo Virttaalle 1500 suunnistajaa 2024 elokuussa. Juniorien superviikonloppuun kuuluvat lauantain viestin lisäksi sunnuntaina henkilökohtaiset cup-finaalit. Kilpailu on merkittävä lisä paikalliseen matkailukesään. Yhteensä väkeä odotetaan paikalle yli 3000 henkeä.

Virttaan maasto on nuorten suunnistukseen oikea herkkupala: polkurikasta,
sopivasti kumpuilevaa kangasta. Tarkasta taidosta on parhaille suunnistajille hyötyä, mutta kovin pahasti ei kukaan pääse eksymään. Suunnistajille alue on asetettu harjoittelukieltoon, mutta ulkoilureittejä toki hekin saavat käyttää. Koko alueesta tehdään kisaa varten uusi kartta, joka saadaan kuntoilukäyttöön kilpailun jälkeen.

Kilpailun reitit kulkevat enimmäkseen TSV:n, Loimaan kaupungin ja Alastaro
Circuitin alueilla. Muidenkin maanomistajien kanssa ollaan yhteydessä jo
aikaisessa vaiheessa, kun ratasuunnittelu tarkentuu.

Alastaron moottorirata antaa suurtapahtuman kilpailukeskukselle erinomaiset puitteet. Päällystetyt pysäköintialueet ovat myös arvokas lisä. Ne ovat täysin tunteettomia sateelle, vaikka sattuisi olemaan kuinka märkä kesä. Suunnistusliiton arviointiryhmä kiittelikin Tero Tupalan tukea järjestelyille. Tupalan kommentit olivat avuksi kisan saamisessa: "Jos aitaan tarvitaan aukko, aitaan tehdään aukko. Ei se mikään ongelma ole..."

Järjestävinä seuroina ovat yhteistyössä LOIMAAN JANKKO, LAUTTAKYLÄN LUJA
JA RASTI-88. Kilpailun johtaja on Rasti-88:n Minna Seppänen ja Jankon Matti Ylitalo on ratamestariryhmän vetäjä. Järjestelyt alkavat karttatöillä ja suunnitelmien tarkennuksilla jo kuluvan vuoden syksyllä. Suurempi määrä innokasta talkooväkeä tarvitaan toki vasta myöhemmin.

Suunnistusliiton tiedote