LUJA HT:LLA MURSKAAVA AVAUS

26.9.2011

Luja HT aloitti 2-divisioonan pelit lauantaina kohtaamalla HPK Inkkarit Hämeenlinnasta. Lujan tavoitteena on nousta alkusarjan jälkeen takaisin Suomi-sarjaan. Nousun ehtona on kuitenkin alkusarjan voittaminen ja siksi jokaisella ottelulla on suuri merkitys. Jääkiekon ystäville tämä antaa sopivan lisämausteen, sillä nyt Lujan vastustajina ovat ennennäkemättömät joukkueet Hämeestä. Luja HT murskasi vastustajansa avausottelussa 8 – 1 (1-0;5-1;2-0).

Ensimmäinen erä varman päälle

Luja HT oli valmistautunut otteluun huolella. Valmennusjohto Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg halusivat painaa pelin vastustajan päätyyn ja ensimmäisessä erässä turhia riskejä ei otettu. Kiekko heitettiin ristikulmaan, jos suora hyökkäys ei onnistunut. Luja HT pystyikin painamaan pelin vastustajan päätyyn, mutta myös HPK pystyi luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä kohti Lujan maalissa pelannutta Janne Rantaniittyä.

Pelin edetessä kohti ensimmäistä erätaukoa Luja HT sai pelin enemmän ja enemmän haltuunsa. Esa Väisäsen kaivettua pelivälineen haltuunsa hän kiersi hyökkäysalueella laajan kierroksen ja laukoi terävästi kohti HPK-vahtia. Maalin eteen syntyneestä ruuhkasta Jarkko Ekberg onnistui laukomaan kiekon verkon perille ja ottelun tuominneista Levosen veljeksistä Jari sai kunnian näyttää ensimmäisen maalin syntyneen ajassa 16.06.

Toiseen erään Luja kytki isomman vaihteen päälle. Ensimmäisessä erässä käyttämättä jääneet maalintekopaikat olivat jääneet hampaankoloon ja nyt joukkue vyöryi hyökyaallon tavoin vastustajan maalille. Neljän minuutin pelaamisen jälkeen Juha Ruohomaa kaivoi kiekon hyökkäyskulmassa ja antoi sen kovaa maalin takakulmalle. Veli-Matti Reiman antoi kiekon takaisin toiseen kulmaan ja Miika Raittinen latoi kiekon tyhjiin. HPK-maalivahti oli pitänyt joukkuettaan pystyssä, mutta liikaa on liikaa. Hetkeä myöhemmin Miika Raittinen luisteli oikealta sisään hyökkäysalueelle ja antoi puolustajan harhauttamisen jälkeen keskelle Jesse Kutilalle. Kutila sijoitti kiekon suoraan syötöstä vasemman tolpan viereen ja nosti kätensä pystyyn.

Ottelun puolivälissä Veli-Pekka Reiman otti hyökkäyspään aloitusvoiton suoraan taakse Juha Ruohomaalle. Ruohomaa latasi kiekon kohti maalivahtia ja Turkka Hirvineva kävi laittamassa pelivälineen verkon perille. Luja HT vyöryi nyt niin väkevästi HPK:n maalille, että hämeenlinnalaiset eivät päässeet pois omalta alueeltaan. HPK:n valmentajalle jäänyt tässä vaiheessa muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa aikalisä ja yrittää saada joukkuettaan takaisin peliin. Keino tepsi hetkeksi, mutta kun Jarkko Ekberg teki ajassa 34.50 illan toisen maalinsa ja tilanteeksi  5-0, oli ottelu taputeltu.

Ensimmäinen kiinnitys nousuun

HPK pääsi toisen erän loppuminuuteilla Lujan hetken uinahduksen jälkeen kaventamaan tilanteeksi  5-1. Pirteäsi pelannut Mika Henttonen kuittasi sen saman tien läpiajonsa päätteeksi ja kolmanteen erään lähdettiin Lujan viiden maalin johtoasemassa. Viimeisessä erässä Veli-Matti Myllymaa ja Miika Raittinen kävivät molemmat vielä nostamassa näytöstyyliin kiekon vastustajan maalin kattoon ja sinetöivät lopputulokseksi  8-1.

Sarjan ensimmäisen ottelun perusteella joukkue on vahvempi, kuin aikoihin. Joukkueen kaikki kolme kentällistä pystyy tekemään maaleja ja puolustuskin tuntuu olevan kunnossa. Avauspelissä peli oli kahden erän ajan kurinalaista ja kolmannen erän virheet olivat ymmärrettäviä, kun vastustaja oli jo toinen jalka bussin ovella. Toivottavasti peli pysyy samanlaisena ja saamme nauttia joulun alla jälleen Suomi-sarjan jääkiekosta.