LUja Ht:lle niukka vierastappio Vermuntilasta

28.9.2008

Vermuntilan Tempo HT:n valmentajan rankattua Länsi-Suomessa Luja HT:n lohkon häntäpäähän joukkueeksi oli Lujalla varmasti hieman näyttöhaluja

Vermuntilan Tempo HT:n valmentajan rankattua Länsi-Suomessa Luja HT:n lohkon häntäpäähän joukkueeksi oli Lujalla varmasti hieman näyttöhaluja. Vieraspeli Vermuntilassa arki-iltana ei ole koskaan helppo. Luja  valmistautui otteluun huolellisesti ja pelasi vahvasti, mutta kotijoukkue käytti vahvuutensa hyväksi ja voitti ottelun 5 – 4 (2-2,1-1,2-1).

Luja HT aloitti pirteästi ja peli painottui heti alusta  Vermuntilan päätyyn kotijoukkueen hankittua itselleen jäähyn pelin viivyttämisestä. Yhdeksännellä peliminuutilla Mikael Ruohomaa taituroi läpi VTHT:n puolustuskaksikon ja nosti viileästi kiekon rystyltä maalin kattoon.  Hyvänolon tunne hiipi salakavalasti ja kotijoukkue tasoitti kolmea minuuttia myöhemmin Lujan löysän keskialueen pelaamisen jälkeen.  Lujan pelaajien hokkareiden luisto toi kuitenkin kotijoukkueelle jäähyn ja tämän tilaisuuden Luja käytti minuuttia myöhemmin. Jonne Ylikännö tykitti  Kari Kouttisen ja Jarkko Ekbergin syötöistä kiekon tulisesti yläkulmaan. Loppuerää rasittivat molempien joukkueiden jäähyt ja niissä VTHT veti pidemmän korren tasoittaen pelin 2-2:teen Lujan alivoiman päättyessä vain puoli minuuttia ennen erän loppua.

Toiseen erän alkuminuuteilla oli kotijoukkueen jälleen otettava jäähy lujalaisten pysäyttämiseksi. Sama ylivoimakuvio, kuin edellisessäkin maalissa toimi jälleen ja Ylikännö tuuletti jälleen siniviivalaukauksen päätteeksi. VTHT:n kokeeneempi kaarti oli jo helisemässä ja joutui hakemaan avauksia Lujan viisikon taakse. Taktiikka ei purrut, mutta hetken unohdus Lujan maalinedustapelaamisessa toi kotijoukkueelle tasoituksen helpolla rebondin sisäänlaitolla. Peli tasoittui loppua kohden ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon.

Kolmannessa erän alussa Vermuntila käytti kokemustaan hyväkseen ja puudutti Lujan liikkeen. Peli painottui Lujan kenttäpäätyyn ja Juha Ruohomaan loukkaantumisen jälkeen VTHT teki väkisin 4-3 johtomaalin. Luja oli edelleen ahdingossa ja ajassa 48.14 VTHT teki ottelun voittomaalin. Ottelun loppua kohti mentäessä Luja sai vielä tilaisuutensa kotijoukkueen ottaessa jäähyn. Riskinotto kannatti ja Luja kavensi puoli minuuttia ennen ottelun päätössummeria. Viimeiset sekunnit eivät enää riittäneet ottelun tasoittamiseen,  koska Tempo  puolusti  lopun tiiviisti.

Toisessa erässä olivat etsikkohetkemme. Loimme tukun maalipaikkoja, joiden päättämiseen kokemuksemme ei tällä kertaa riittänyt. Lopun pyristely oli jatkon kannalta hyvä merkki, tämän ottelun voitto ratkesi kuitenkin jo ennen, tiivisti Lujan valmentaja Mika Westerberg.  Kokonaisuutena Lujan peliesitys oli kuitenkin vahva. Suomi-sarjassa hetken herpaantumiset käytetään häikäilemättä hyväksi.

Lujan pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina Kirkkonummen Salamia vastaan kotihallissaan.tar