LUJA HT OTTI TOISEN KOTIVOITTONSA KIRKKONUMMEN SALAMISTA

29.9.2008

Sunnuntain kotiotteluun Luja HT:n vieraaksi saapunut Kirkkonummen Salamat ei säväyttänyt peliesityksellään.

Salamat eivät sytyttäneet

Sunnuntain kotiotteluun Luja HT:n vieraaksi saapunut Kirkkonummen Salamat ei säväyttänyt peliesityksellään. Ari Mennanderin ja Teemu Selänteen aikoinaan pääkaupunkiseudulle masinoiman ja melkoista huomiota Mestis-kausillaan keränneen joukkueen tavoitteena oli hakea Huittisista ensimmäiset sarjapisteensä Suomi-sarjassa. Toisin kävi. Kotijoukkue pelasi kaksi erää hyvin ja vaikka Salamat kolmannessa erässä pääsi jotenkin peliin mukaan, ei Lujan voitto ollut missään vaiheessa peliä uhattuna. Lopputulos 6 – 4 (2-0,3-1,1-3) toi Lujalle kolme sarjapistettä lisää ja tässä vaiheessa sarjaa joukkueen peliesityksiin ei voi olla kuin tyytyväinen.

Luja HT aloitti ottelun pirteästi ja innokkaasti. Niin innokkaasti, että ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue yritti pelata jopa kuudella kenttäpelaajalla. Salamat sai yrittää heti ottelun alussa ylivoimaa kahdenkin pikkukakkosen ajan – tuloksetta. Luja HT karvasi aktiivisesti ja peli oli selkeästi Lujan hallinnassa. Seitsemännellä peliminuutilla Mikael Ruohomaan kentällinen pyöritti kirkkonummelaiset aivan pyörälle ja teki ansaitusti avausmaalin. Lujan aktiivinen peli jatkui ja peli painottui vierasjoukkueen päähän. Erän puolessavälissä Ruohomaan ylivoimakentällinen lisäsi Lujan johdon 2-0:teen, tällä kertaa maalintekijänä toimi Turkka Hirvineva.

Toista erää oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, kun sama kentällinen pyöritti peliä jälleen Salama-päädyssä. Vastustaja ei pystynyt pysäyttämään Mikael Ruohomaata ja hän kiersi kulmasta maalin eteen ja laukoi lukemiksi 3-0 tarkalla sijoituksellaan. Kirkkonummelaisten kunniaksi pitää kuitenkin todeta, että he eivät tässä vaiheessa nostaneet selkää pystyyn, vaan jatkoivat yrittämistä. Minuuttia myöhemmin he kavensivat pelin 3-1:teen ylivoimalla. Lujan peli aukesi  ja vierasjoukkue olisi varmasti tehnyt tässä vaiheessa yhden kavennusmaalin lisää, ellei nuori Miikka Valtanen olisi loistavalla sijoittautumisellaan estänyt vastustajaa pääsemästä kahdella-nollaa-vastaan läpiajoon. Peli tasoittui ja ottelun puolessavälissä Lujalle tarjoutui tilaisuus tehdä maali ylivoimalla. Hyökkäyspään aloitusvoitto, kiekko oikealle puolelle viivaan Juha-Pekka Vainolle, joka syötti vasemmalle takatolpalle luistelleelle pakkiparilleen Mikko Rantaselle. Lapa jäähän ja nimi lehteen – Luja johti 5-1.

Toisen erän lopussa Luja joutui muuttamaan peluutustaan melkoisesti Mikael Ruohomaan jouduttua istumaan henkilökohtaista kymppiä. Erän loppuhetket Luja kesti, mutta kolmannen erän alussa Lujan peli sekosi totaalisesti. Salamat käytti hämmennyksen hyväkseen ja kavensi maalilla heti erän alussa kotijoukkueen karkean virheen jälkeen. Otto Rantanen kuittasi pian tämän jälkeen kauden ensimmäisellä maalillaan tilanteeksi 6-2, mutta edelleen Luja peli oli hukassa. Salamat kavensi muutamassa minuutissa kahdella tahtomaalilla 6-4:ään. Lujan onneksi, Ruohomaan kärsittyä vastuuttomasti ottamansa rangaistuksensa, kotijoukkue sai pelistä jälleen otteen. Vierasjoukkue osui lopussa vielä tolppaan yrittäessään kavennusta ilman maalivahtiaan, mutta tässä vaiheessa kotijoukkueen voiton menetys ei ollut enää odotettavissa.

Lujan valmentajan Mika Westerbergin kommentti pelin jälkeen oli, että joukkue on oikealla tiellä. Kausi on vasta aluillaan ja monta asiaa pitää vielä käydä läpi. Joukkue on kuitenkin pelannut alkusarjan pelit hyvin ja sitä seikkaa ei pilaa edes yksi huonosti pelattu erä.

Luja pelaa seuraavan ottelunsa Kauniaisissa Grankulla IFK:ta vastaan lauantaina.