Luja HT:lle vierastappio Kauniaisissa

6.10.2008

Luja HT lähti vierasotteluun Kauniaisiin kovin vajaamiehisenä. Yhteensattumien summana oli, että Lujan joukkueen vahvuus oli vain neljätoista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia kotijoukkueen täyttä miehistöä vastaan.

Tuomas teki minkä pystyi

Luja HT lähti vierasotteluun Kauniaisiin kovin vajaamiehisenä. Yhteensattumien summana oli, että Lujan joukkueen vahvuus oli vain neljätoista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia kotijoukkueen täyttä miehistöä vastaan. Luja taisteli – tai oikeammin maalissa pelannut Tuomas Kankaanranta taisteli, mutta lopputulos oli kuitenkin tyly. Grankulla IFK voitti lopulta 8 – 4 (2-2;2-0;4-2).

Kotijoukkue aktiivisena heti alusta asti

Luja HT sai tuta omaa lääkettään heti ottelun alusta. Kotijoukkue teki avausmaalinsa ensimmäisen minuutin aikana ja meni kuudennella peliminuutilla jo 2-0 johtoon.  Lujan kavennus onnistui erän puolessavälissä Kari Kouttisen onnistuttua maalinteossa Otto Rantasen syötöstä siirretyn rangaistuksen aikana.  Kolme minuuttia ennen erän loppua Esa Väisänen tasoitti tilanteeksi 2-2 ja Luja oli jälleen pelissä mukana.

Kotijoukkueen peli ei häikäissyt, mutta silti toisen erän alussa Luja jäi jälleen maalin taka-ajoasemaan. Ottelun puolenvälin jälkeen Luja jäähyili ja neljättä alivoimaa joukkue ei enää kestänyt. Grani teki puolitoista minuuttia ennen erän loppua johtolukemiksi 4-2.

Kolmanteen erään Luja sai vielä toivonkipinän, kun Jesse Kutila takoi ensin kavennuksen ja Mikael Ruohomaa tasoitti ylivoimalla lukemiksi 4-4. Kotijoukkue jaksoi kuitenkin vielä yrittää ja Lujan joukkuetta pystyssä pitäneen Tuomas Kankaanrannan oli pakko taipua. 47 torjuntaa kotijoukkueen maalivahdin 27 vastaan kuvastaa ottelun luonnetta. Grankulla tekikin ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana vielä neljä maalia ja voitti ansaitusti ottelun.

Lujan haavoittuvuus

Luja HT on ollessaan täysilukuinen ja pelatessaan omilla vahvuuksillaan kova vastustaja jokaiselle joukkueelle lohkossaan. Tämän osoitti ottelu Vermuntilaa vastaan taannoin. Mutta neljän  runkopelaajan puuttuminen kokoonpanosta on liikaa. Lisäksi joukkueen pitäisi pelata joukkueena. Loistavat yksilösuoritukset eivät auta, jos kaikki muu pettää. Kauniaisten peli osoitti selvästi, että edes maalivahdin loistopeli ei tuo haluttua voittoa. Grankulla IFK ei valmentaja Westerbergin mukaan pelannut edes hyvin, vaan joukkueiden kohdatessa Huittisissa Lujan on voitettava ottelu yhtä selkein numeroin.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa sarjan kakkossijaa hallussaan pitävän Naantalin VG-62:n keskiviikkoiltana kotihallissaan.