HIENO VOITTO LUJA HT:LLE

2.11.2008

Luja HT matkasi lauantai-illaksi pääkaupunkiseudulle Kirkkonummelle aloittamaan viiden ottelun otteluputkensa. Lisäksi tulevista viidestä ottelusta viidentoista päivän sisällä vain yksi on kotiottelu. Edellisestä otteluputkesta ei jäänyt kotiin tuomisia pisteiden muodossa, joten tämän Salamat-pelin merkitys korostui. Loukkaantumisten edelleen rasittama  Luja HT lähti matkaan luottavaisena

Grankulla-voiton siivittämänä ja nyt hyvä valmistautuminen palkittiin.

Luja voitti ottelun tuloksella 2 – 4 (1-1;0-2:1-1).

Tärkeät kopit

Ottelun ensimmäinen erä ei ollut Luja HT:n parasta osaamista, vaikka Esa Väisänen veikin joukkueen johtoon ylivoimalla jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen.  Salamien erinomainen  ykköskenttä sai paljon peliaikaa ja loi tilanteita Lujan maalille. Salamien tasoitus syntyi erän puolessavälissä, mutta silti kokolailla uusilla kentällisillä pelannut Luja jaksoi luottaa omaan peliinsä.

Toiseen erään luisteli määrätietoinen Luja. Väisänen viimeisteli Kari Kouttisen ja Jesse Kutilan syötöistä toisen maalinsa vieden Lujan jälleen johtoon kahden minuutin pelin jälkeen.  Toista erää rasittivat molempien joukkueiden saamat jäähyt, jotka eivät kuitenkaan johtaneet ylivoimamaaleihin. Erän viimeisellä minuutilla Lujan puolustaja Paavo Salonen kuitenkin hienolla osumallaan joukkueen jo 3-1 johtoon, jonka turvin oli hyvä lähteä toiselle erätauolle.

Kolmanteen erän alkuun Salamat sai salama-alun tehdessään 26 sekunnin pelaaminen jälkeen 2-3 kavennuksen.  Luja ei kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi edelleen samaa hyvää peliään, kuin oli pelannut toisessa erässäkin. Salamien ykköskentän vyörytykset teki tyhjiksi maalissa läpi ottelun loistavasti torjunut Jari Vainio, jonka tärkeät torjunnat olivat Lujan voiton takeina. Ottelun viimeisessä erässä vastustajan ykkösnyrkki osoitti jo väsymisen merkkejä ja Luja sai Juha-Pekka Vainion tehtyä ajassa 55. 55 neljännen maalin melkoisen yliotteen.  Tämä yliote piti ja vierailijat saivat juhlia päätössummerin soidessa neljättä voittoaan.

Luja HT pelaa joukkueena

Lujan valmentaja Mika Westerberg kehui ottelun jälkeen joukkueensa peliä. Neljä onnistunutta, hienoa maalia, onnistunut maalivahtipeli sekä se, että joukkue on itse kääntänyt pelinsä voitolliseksi sai hänet myhäilemään tyytyväisenä. Luja ei ole alistunut sarjassa heittopussin asemaan ja se tosiasia, että Luja HT pystyy voittamaan pelejä Suomi-sarjassa rutiinipelilläänkin pakottaa vastustajat miettimään keinoja Lujan voittamiseksi.

Loukkaantuneiden pelaajien vuoksi uusiksi tehdyt kentälliset toimivat hyvin ja todella runsaasti saaneet pelaajat Antti Nurminen, Mikael Ruohomaa sekä Juha-Pekka Vainio onnistuivat hyvin. Mikael Ruohomaa on onnistunut nyt kahdessa viimeisessä ottelussa etenkin syöttelijänä ja tämä on tuonut joukkueelle tukuittain hyviä paikkoja.

Sarjataulukossa Luja nousi nyt kolmanneksi ohittaen viikonloppuna voittamansa Grankulla IFK:n maalisuhteella. Seuraavaksi Luja HT kohtaa keskiviikkona sarjakärjen Vermuntilan Temmon Raumalla.