Luja Ht:lle vierastappio Fossassa

13.10.2008

FPS HIMOITSI ONNISTUMISTA

Luja HT matkasi lauantai-iltapäivällä Forssan kohtaamaan paikallisen FPS:n. Odotusarvot oli korkealla, sillä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Huittisissa Luja HT voitti ottelun selvästi omilla aseillaan, kovalla luistelulla ja aggressiivisella karvauksella. Hyvältä ottelun alku näytti nytkin, mutta toisin kävi. Luja hävisi ottelun selkein numeroin 8 -4 (3-0;2-1;3-3).

Tuomi syötti Lujalle löysää narua

Luja painosti alussa ja forssalaiset pääsivät päättämään ensimmäisen kerran kontrolloidun hyökkäyksen laukauksella kohti maalia vasta neljän peliminuutin jälkeen. FPS:n valmentaja Timo Tuomi lienee analysoinut joukkueiden ensimmäistä kohtaamista tarkkaan ja peluutti joukkuettaan ottelun alussa passiivisesti hyökkäyspäädyssä. Luja HT pääsi rakentamaan hyökkäykseen lähtönsä näennäisen helposti, mutta todellisuudessa lujalaiset houkuteltiin tekemään virheitä keskialueella. Virheen jälkeen pelin suunta käännettiin nopeasti vastahyökkäykseen. Vaikka Luja piti vältellä turhia jäähyjä, niitä kuitenkin otettiin ja forssalaiset saivat ensimmäisen kerran kiekon Lujan maaliin jo erän puolessavälissä ylivoimalla. Tällä kertaa lujalaiset pelasti takaiskulta tuomarin hönkäisy pilliinsä hetkeä aikaisemmin. Peli siirtyi forssalaisten hallintaan ja viidennellätoista minuutilla puolustajan siniviivalämäri upposi maaliin yksinäisen forssalaishyökkääjän tehdessä täydellisen maskin Jari Vainion edessä.

FPS-valmentaja  peluutti kokeneempaa kaartiaan armotta ja lujalaiset olivat aivan helisemässä. Erän kahden viimeisen minuutin aikana kotijoukkue teki kaksi maalia. Ensin laidasta sisään luistellut laituri ampui etukulmasta helpon näköisesti 2-0 ja hetkeä myöhemmin Lujan maalin edessä oli hirveä myllytys lujalaisten huudellessa tuomarille pelin katkaisemista forssalaismaalivahdin loukkaannuttua. Peli kuitenkin jatkui ja taululle vaihdettiin lukemiksi 3-0 sekä maalille uusi mies.

Toiseen erään valmistautuminen oli lujalaisille todella hankala. Ensimmäisen erän loppuminuuttien

nukahduksia oli vaikea siirtää taka-alalle ja vaikka forssalaiset tarjosivat tilaisuutta päästä peliin mukaan ottamalla jäähyn, ei Lujan ylivoimapelikään ottanut auetakseen. Viiden minuutin pelin jälkeen Luja kuitenkin onnistui kavennusmaalin teossa. Turkka Hirvineva jatkoi keskialueelta kiekon päätyyn ja haki sen itselleen vastustajan estelyistä huolimatta. Hetken odotus ja syöttö maalin eteen liukuneelle Juha Ruohomaalle, joka ohjasi kiekon yläputken juureen. Luja sai toivonkipinän ja hetkeä myöhemmin kolahti jo forssalaismaalin putkessa. Lujalla oli ottelun puoliväliin mennessä paikkoja tehdä lisää kavennusmaaleja, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. Ja jälleen turhat jäähyt kostautuivat. Ensin laitettiin kiekko omalta puolustusalueelta katsomoon ja hieman sekavan tilanteen jälkeen heti perään pikkukakkonen korkeasta mailasta.  Jäähyt saatiin tapettua, mutta heti alivoiman päätyttyä forssalaislaituri ajoi jälleen sinisestä sisään ja laukoi nyt takakulmasta sisään lujalaispuolustajan ookaillessa vierellä. Luja ote pelistä kirposi jälleen ja kolme minuuttia ennen erän loppua forssalaiset siirtyivät jo 5-1 johtoon maaliedustilanteessa, jossa lujalaiset eivät edes yrittäneet estää maalintekoa.

Puolustuspelaaminen heikkoa

Kolmanteen erään forssalaiset tulivat turvallisin mielin. Johtoasema oli riittävä ja hyökkäyksiin lähdettiin vain varmojen syöttöjen kautta. Neljän minuutin pelin jälkeen aukesi heille tilaisuus 2-1 –hyökkäykseen ja se päätettiin pikkunättiin nostoon yli Vainion. Hetkeä myöhemmin lujalaispuolustus oli maalivahtia myöten oman maalin takana ja forssalaiset saivat lyödä kiekon kirjaimellisesti tyhjiin tilanteeksi 7-1.

Tämän maalin jälkeen forssalaisten ote kirposi hetkeksi ja Luja pääsi kaventamaan tilanteeksi 7-2. Ja siihen päättyi myös forssalaisten nukahdus. Erän puolessavälissä FPS teki jälleen maalin edestä Lujan puolustuksen sitä estelemättä. Lujan ottelun viiden viimeisen minuutin aina tekemillä maaleilla ei ollut mitään merkitystä, vaikka komeita maaleja olivatkin.

FPS osoitti olevansa hyvä joukkue ja se on alisuorittanut koko alkusarjan. Nähtäväksi jää, oliko Luja HT se joukkue, joka aukaisi forssalaisten kipsin. Lujan pelissä ongelmana oli koko ottelun ajan kiekollinen pelaaminen ja maalivahtipeli. Hetkittäin joukkue pelaa todella hyvin aivan pelikirjan mukaisesti ja maalivahdit suorittavat huipputorjuntoja, mutta heti perään kaikki tehdään aivan totaalisen väärin. Lujalla on seuraava tilaisuus näyttää osaamistaan keskiviikkona kotihallissaan sarjakakkosta VTHT:tä vastaan.