58 MINUUTTIA

17.10.2008

Luja HT kohtasi keskiviikkoiltana kotihallissaan sarjakakkosen Vermuntilan Temmon. Kotijoukkue lähti hakemaan ehjää peliä ja kolmea pistettä.

Luja HT kohtasi keskiviikkoiltana kotihallissaan sarjakakkosen Vermuntilan Temmon. Kotijoukkue lähti hakemaan ehjää peliä ja kolmea pistettä. Edellinen kohtaaminen oli päättynyt VT-HT:n niukkaan maalin voittoon ja vaikka Lujalla oli kolmen pelin tappioputki takana, usko omiin mahdollisuuksiin oli vahva. Usko kantoi 58 minuuttia. Vermuntila vei pisteet mukanaan lukemin 4 – 7 (0-2;3-0;1-5).

Apina putosi

Luja HT lähti pelaamaan alusta asti omaa peliään ja laittoi kiekon ja miehet liikkeelle. Tilanteita luotiin, mutta Vermuntila puolusti ja odotti tilaisuuttaan aina 12 peliminuutin kohdalle asti. Lujan leikitellessä keskikentällä, pääsi vastustaja katkoon ja teki avausmaalin. Kahta minuuttia myöhemmin oman pään puolustukseen ehti vain yksi pelaaja ja maalin eteen täysin vapaaksi syötetty, nykyisin Vermuntilaa edustava, Harri Korteniemi takoi taululle 0-2 lukemat.

Heikosti menneen ensimmäisen erän jälkeen jäälle luisteli määrätietoinen kotijoukkue. Heti alusta lähtien VT joutui rikkomaan ja tämä antoi Lujalle mahdollisuuden kavennusmaaleihin. Kotijoukkueen ensimmäinen maali syntyi viiden minuutin pelin jälkeen, kun Kari Kouttinen vapautti hyvän keskikentän ylityksen jälkeen Turkka Hirvinevan vasemmasta laidasta läpi. Kiekko yläkulmaan ja peli sai aivan uudenlaisen ilmeen. Vermuntilan kapteenin hankittua itselleen ottelurangaistuksen ottelun puolessavälissä Ari-Pekka Mäkisen ruhjomisesta Lujan Antti Nurminen pääsi tiputtamaan apinan selästään. Alkukauden maaliton jakso päättyi loistavaan kiekon sijoitukseen tarkasti yläkulmaan. Ja hetkeä myöhemmin Mikael Ruohomaa käytti tilan hyväkseen ja upotti kiekon maalivahdin suojusten kautta sisään. Luja oli vahvasti mukana pelissä ja koko Vermuntilan joukkue kävi kuumana, valmentajaa myöten.

Mitä tapahtui

Molemmat joukkueet aloittivat kolmannen erän tarkalla pelaamisella. Alun jäähyjen jälkeen peli pelattiin päästä päähän. 52 peliminuutin jälkeen kolmanteen erään peliin palannut Ari-Pekka Mäkinen vei kiekon väkisin hyökkäysalueelle ja sijoitti myöskin kiekon tarkasti yläkulmaan. Kaikki näytti auvoiselta kotijoukkueelle. Kahden maalin tappioasemasta oli noustu kahden maalin johtoasemaan. Tilannetta kestikin muutaman hetken. Totaalinen nukahdus ja kiekko toimitettiin täysin vapaana olevalle vastustajalle oman maalin eteen. Rystynosto ja tilanne kaventui saman tien. Johtoasema säilyi kuitenkin aina 58:lle peliminuutille asti. Kiekko putosi peliin vastustajan kannalta onnekkaasti Lujan puolustusalueella ja maalissa pelannut Jari Vainio yllätettiin neljännen kerran. Josta Luja sekosi täydellisesti. 30 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen verkon perillä. Kotijoukkue yritti, melko ponnettomasti tosin, tasoittaa tilanteen pelaamalla ilman maalivahtia. Tuloksena vielä kaksi takaiskumaalia.

Ottelun loppu oli katastrofi. Lujan valmentaja Mika Westerberg oli harvasanainen ottelun jälkeen. Mieltä askarrutti varmasti, mikä sai joukkueen menettämään pelin hallinnan totaalisesti hyvin pelatun 58 minuutin jälkeen. Vermuntila on hyvä ja kokenut joukkue, mutta silti Lujan olisi pitänyt pystyä voittamaan kahden maalin turvin.

Lujan otteluohjelmassa on nyt kymmenen päivän tauko peleistä ja seuraavaksi Luja kohtaa Grankulla IFK:n Huittisissa 25. lokakuuta.