KIRVELEVIÄ TAPPIOITA LUJA HT:LLE

10.11.2008

Luja HT pelasi viime keskiviikkona vieraspelin Raumalla Vermuntilan Tempoa ja lauantaina kotipelin Forssan Palloseuraa vastaan. Molemmissa peleissä tuloksena oli yhden maalin tappio. Raumalla tulokseksi jäi 5 – 4 (2-3;3-0;0-1) ja Huittisissa 2 – 3 (0-1;1-1;1-1).

KIRVELEVIÄ TAPPIOITA

Luja HT pelasi viime keskiviikkona vieraspelin Raumalla Vermuntilan Tempoa ja lauantaina kotipelin Forssan Palloseuraa vastaan. Molemmissa peleissä tuloksena oli yhden maalin tappio. Raumalla tulokseksi jäi

5 – 4 (2-3;3-0;0-1) ja Huittisissa 2 – 3 (0-1;1-1;1-1).

Temmon kokemus ratkaisi

VT-HT otti ottelussa heti ohjakset käsiinsä ja siirtyi jo kolmannella minuutilla johtoon ylivoimalla. Minuuttia myöhemmin Tempo maalasi jälleen, mutta Luja HT uskoi edelleen peliinsä. Yhdeksännellä minuutilla Antti Nurminen valoi joukkueeseen lisää uskoa ja teki maalin Jesse Kutilan ja Jussi Mäkelän esityöstä. Vermuntila joutui rikkomaan ja Ari-Pekka Mäkinen tasoitti pelin 2-2:teen siirretyn rangaistuksen aikana 11 minuutin pelin jälkeen. Luja jatkoi pirteää peliään ja minuuttia ennen erän loppua Jussi Mäkelä laukoi Luja HT:n jo 3-2 johtoon.

Toisessa erässä peli oli varsin tasapäistä ja erikoispelaamisen merkitys korostui. Lujan puolustajan istuessa jäähyllä Vermuntila tasoitti pelin 3-3:een hieman ennen ottelun puoltaväliä. Tämä maali ei kuitenkaan koitunut Lujan kohtaloksi, vaan erän kahden viimeisen minuutin Temmon tekemät kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi hyvin ”tapetun” alivoiman jälkeen tehdyn pelillisen virheen seurauksena ja toinen väkisin.  Nämä maalit turvasivat kotijoukkueelle voiton, sillä heidän kokeneet pelaajansa pelasivat viimeisen erän luottaen kahden maalin maalieroon. Luja sai ottelun viimeisillä minuuteilla vielä mahdollisuuden Jesse Kutilan tehtyä ylivoimamaalin minuuttia ennen ottelun loppusummeria. Hyvä yritys ilman maalivahtia ei kuitenkaan onnistunut ja pisteet jäivät Raumalle.

FPS oli taitavampi viimeistelyssä

Forssan Palloseuran tavoitteena on päästä karsimaan Mestis-paikasta. Pelilliset esitykset eivät aivan ole vastanneet odotuksia ja siksi paine Forssan valmentajalla Timo Tuomella on lisääntynyt. Ottelussa lauantaina Lujaa vastaan kentällä oli molemmista joukkueista parhaimmisto, joten pelistä odotettiinkin tasaista. Luja hallitsi pelillisesti ensimmäisen erän alkua aina puoleenväliin asti jolloin ote siirtyi forssalaisille. Lujalaisilla oli oma paikkansa heti ottelun alussa tehdä avausmaali, mutta avausmaali syntyi vasta ajassa 14,05 FPS:n toimesta. Juha-Pekka Vainio ei saanut kauhottua keskikentän yli korkeana heitettyä kiekkoa haltuunsa ja takaa ohi viilettänyt forssalainen sai lyötyä melkoisen onnekkaasti kiekon yläkulmaan.

Toiseen erään Luja lähti hieman alavireisesti ja heti alussa otettu jäähy kostautui. FPS sai ylivoimansa pyörimään ja hassutti kotijoukkueen alivoiman ihan pyörälle. Niin pyörälle, että torjutun laukauksen jälkeen kukaan ei edes yrittänyt estää FPS-pelaajaa laittamasta kiekkoa verkon perille. Jo edellisessä pelissä pirteästi pelannut Lujan kolmoskenttä jatkoi yrittämistä ja ajassa viiden minuutin pelaamisen jälkeen Ari-Pekka Mäkinen vapautti Mikael Ruohomaan ylösnousuun. Ruohomaa veti vastustajaa puoleensa laidan tuntumaan ja lätytti keskelle vapaana viilettävälle Jussi Mäkelälle, joka sijoitti pikkumustan tolpan vierestä sisään. Ja tästä alkoi Lujan melkoinen hurlumhei. Kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, mutta jos ensimmäisessä erässä paikat hukattiin ohilaukauksiin, nyt siirreltiin kiekkoa ja lopulta ei tullut enää laukaustakaan. Peliä hallittiin, mutta tuloksetta.

Kolmannessa erässä Lujan vauhti taantui ja erän puolessavälissä FPS:n ykköskenttä  teki heidän ainoan pelillisesti kauniin maalin. Oikeasta laidasta syöttö maalin takatolpalle syöksyneelle laiturille ja voittomaali oli tosiasia. Luja syttyi vielä – jälleen kahdella viimeisellä minuutilla, takaa-ajoon. Nyt Antti Nurminen onnistui kavennusmaalissa Mikael Ruohomaan loistavan vapauttavan syötön jälkeen. Yritys ilman maalivahtia ei tuonut tulosta tälläkään kertaa.

Ottelussa FPS:ää vastaan Lujalla oli todellinen mahdollisuus voittaa, sillä maalissa pelannut Jari Vainio oli nyt liekeissä. Hän torjui tasaisesti ja muutaman todella loistotorjunnan. Ottelun voiton pilasi tehottomuus maalinteossa ja omalta osaltaan myös loistavasti pelannut vastustajan maalivahti.

Lujan ottelut jatkuvat vierasotteluilla keskiviikkona Naantalissa ja lauantaina Kauniaisissa. FPS-tappion myötä Luja HT:n sijoitus sarjassa on neljäs.