Luja Ht:lle Kunnioitettava neljäs sija

16.12.2008

Lujan HT pelasi viime viikonloppuna syyskauden kaksi viimeistä otteluaan. Ensin lauantaina vastustajaksi kotihalliin saapui Grankulla IFK Kauniaisista ja heti perään sunnuntaina joukkue matkasi vieraspeliin Kirkkonummelle.

Kunnioitettava neljäs sija

Lujan HT pelasi viime viikonloppuna syyskauden kaksi viimeistä otteluaan. Ensin lauantaina vastustajaksi kotihalliin saapui Grankulla IFK Kauniaisista ja heti perään sunnuntaina joukkue matkasi vieraspeliin Kirkkonummelle. Panokset näissä peleissä eivät olleet kovat, mutta Luja HT halusi voittaa nämä ottelut. Mutkia matkaan toivat ikävällä tavalla loukkaantumiset. Lauantaina kentälle luisteli sentään täydet kolme hyökkäysketjua ja kaksi pakkiparia. Sunnuntaina ei enää sitäkään. Tuloksena viikonlopusta oli kuitenkin yksi voitto ja se toi alkusarjassa neljännen sijan. Lauantain ottelu päättyi 3 – 5 (0-1,2-1,1-3) GranI:a vastaan ja sunnuntain ottelu Salamia vastaan 4 – 6 (1-1,2-3,1-2).

Loukkaantumiset riesana

Lujan HT:n pelaajamateriaali on kapea ja silloin loukkaantumiset aiheuttavat aina päänvaivaa. Viimeisimpänä takaiskuna tuli Kari Kouttisen paha loukkaantuminen vieraspelissä Naantalissa. Sairastuvalla oli sunnuntaina jo seitsemän pelaajaa ja sen lisäksi poissa pelivahvuudesta oli nuori Miikka Valtanen.  Joulutauko tuli joukkueelle oikeaan aikaan.

Lauantain ottelussa Grania vastaan Luja HT oli täysin unten mailla ensimmäisen erän. Vastoin kaikkia edesottamuksia toisessa erässä kotijoukkue pelasi hyvin ja uhrautuvalla pelillä tasoitti Grankullan 0-2 johdon tasalukemiin 2-2. Kolmannessa erässä Luja HT meni ansaittuun 3-2 johtoon, mutta pääkaupunkiseudun kasvatit tasoittivat todella taidokkaalla maalilla pelin viimeisen erän puolessavälissä. Ja Lujan puolustuksen hölmöillessä vierasjoukkue teki johtomaalin ylivoimalla. 3-5 maali tyhjiin oli enää kosmetiikkaa.

Sunnuntai-aamun peliin lähtö sai heti jobin postia, kun Jussi Mäkelä joutui jäämään korkean kuumeen vuoksi vuoteeseen. Joukkueen pelimoraalia kuvasti kuitenkin se, että vain kahdellatoista pelaajalla pelannut Luja HT otti neljännen voittonsa sarjan viimeiseksi jääneestä Kirkkonummen Salamista. Viimeisiä otteluita kuvastikin joukkueen pelaaminen joukkueena. Joukkueen pelaajien työmoraali oli ihailtavaa ja jokainen pelaaja täytti paikkansa. Ruohomaan veljesten, Mikaelin ja Juhan panos otteluissa oli merkittävä, samoin kuin läpi sarjan uurastaneen Jarkko Ekbergin. Maalivahtipelissä Janne Rantaniitty joutui urakoimaan Jari Vainion, Tuomas Kankaanrannan ja Sampsa Hirvinevan loukkaannuttua. Hyvin hän kuitenkin selvisi tiukoistakin paikoista ja piti selkeästi pystyssä joukkuetta etenkin näissä viimeisissä kahdessa ottelussa.

Syyskauden tavoite saavutettiin

Luja HT voitti syyskaudella kertaalleen kaikki muut joukkueet paitsi  Vermuntilan Temmon. Kahdestakymmenestä ottelusta joukkue voitti 8 ja saavutti 24 pistettä.  Neljäs sija sarjan voittaneen Naantalin VG-62:n, Vermutilan Temmon ja Forssan Palloseuran takana on hyvä suoritus. Sijoitus saavutettiin ennakkoluulottomalla pelillä ja joukkueen omien vahvuuksien hyväksikäytöllä. Yhteenkään otteluun Luja ei joutunut lähtemään altavastaajana, vaan vastustaja joutui aina miettimään keinot Lujan voittamiseksi.

Osoituksena Lujan pelaajien huomioimisesta on Miikka Valtasen saama kutsu Rauman Lukon B-juniorien SM-liigajoukkueen mukaan kuluneena viikonloppuna. Nuoren miehen otteet miesten peleissä on huomioitu ja toivottavasti ne avaavat hänelle ja muillekin Lujan pelaajille tietä ylemmissä sarjoissa.

Luja HT:n pelit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen Suomi-sarjassa. Vemuntila ja FPS pelaavat vielä ennen joulua ristiinkarsintaottelut HC Keskiuuttamaata ja Tuuskia vastaan. Toinen joukkueista jatkaa ylempään jatkosarjaan, jossa panoksena on nousu Mestikseen. Luja, niin kuin muutkin jatkavat Suomi-sarjassa, jota täydennetään 2-divisioonan parhailla joukkueilla.