Luja Ht:n Huippupeli ja nukahdus

18.11.2008

Luja HT pelasi viime viikolla kaksi peliä vieraissa. Ensin Luja matkasi keskiviikkona Naantaliin paikallisen VG-62:n vieraaksi ja heti perään lauantaina Kauniaisiin GranIFK:n vieraaksi. Keskimäärin peleissä kävi hyvin, sillä ensimmäisen ottelun Luja HT voitti 3 – 5 (0-2;2-3;1-0) ja jälkimmäisen hävisi 7 – 3 (1-1;3-0;3-2).

Huippupeli ja nukahdus

Koko joukkueen saavutus

Lujan maalivahtitilanne on ollut hankala jo pitkään Tuomas Kankaanrannan loukkaantumisen myötä. Nyt tähän peliin lähdettäessä myös Jari Vainio joutui sairastuvalle. Pelivastuun sai Janne Rantaniitty.  Ottelun alkuun Luja sai hyvän alun, kun Esa Väisänen laukoi Lujan johtoon alivoimalla neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Erän loppuhetkillä Luja sen sijaan näytti ylivoimaosaamistaan, kun Mikael Ruohomaa siirsi joukkueen jo 2-0 johtoon Ylikännön ja Rantaniityn syötöistä.

Toisen erän alkuun naantalilaiset tulivat voimalla ja kavensivat tilanteeksi nopeasti 1-2. Lujalaiset eivät antaneet kavennusmaalin häiritä, vaan Esa Väisäsen toisella maalilla maaliero kasvoi jälleen kahteen erän viidennellä minuutilla. Tämän maalin naantalilaiset kuittasivat kahden minuutin pelaamisen jälkeen jälleen kavennusmaalilla. Ottelun ratkaisuhetket koettiin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Erän viimeisellä minuutilla Luja HT onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin pelaaviin kentällisiin päässyt A-juniori Esa Sirkiä oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja siirsi Lujan 4-2 johtoon ja vain kymmenkunta sekuntia myöhemmin Turkka Hirvineva lisäsi johdon kolmeen maaliin.

Kolmannen erän alussa VG onnistui jälleen kavennusmaalin teossa. Lujan maalissa Janne Rantaniitty oli kovassa tulituksessa. Erän aikana hänelle kirjattiin 21 torjuntaa, kun virkaveljelle toisessa päässä niitä kertyi vain seitsemän. Kotijoukkue yritti kavennusta tosissaan pelaten ottelun neljä viimeistä minuuttia ilman maalivahtiaan. Kahden maalin maaliero oli kuitenkin riittävä ja lujalaisten onnistunut puolustuspeli toi ansaitun voiton. Rantaniityn varmaakin varmemmat torjunnat, kuten koko joukkueen onnistunut pelaaminen sai joukkueen valmentajan Mika Westerbergin puhkeamaan melkoiseen ylistyspuheeseen pelin päätyttyä. Huippupeli, jossa onnistunut maalivahtipeli loi pohjan koko joukkueen onnistumiselle joka osa-alueella.

Pilvilinna romahtaa

Kahden päivän lepo ja Lujan bussin keula kääntyi jälleen kohti pääkaupunkiamme. VG voitto antoi varmasti paljon lisää itseluottamusta Lujan nuorille pelaajille, mutta se ei yksin riitä pelien voittamiseen. Ottelussa Luja sai jälleen vahvan alun Antti Nurmisen tehtyä ylivoimalla maalin jo puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen. GranIFK tasoitti vasta erän puolessavälissä, mutta toisen erän alussa kotijoukkue teki nopeasti kaksi maalia ja Luja joutui takaa-ajoasemaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua teki GranI 4-1 johtomaalin ja tämän etumatkan kiinnikuromiseen ei lujalaisten keinot enää riittäneet. Kolmannessa erässä  Mikael Ruohomaa onnistui erän alussa kaventamaan, mutta IFK kuittasi tämänkin maalin nopeasti. Esa Väisäsen tahtomaali alivoimalla kolme minuuttia ennen ottelun loppua herätti joukkueen vielä kerran yrittämään kavennusta ilman maalivahtia. Yritys tuotti karvaan pettymyksen ja tuomari kävi hakemassa kiekon Lujan tyhjästä maalista. Tämä maali lannisti Lujan ponnettoman pelin lopullisesti ja vastustaja kaunisteli loppulukemiksi 7-3 aivan viime sekunneilla.

Seuraavaksi Luja HT pelaakin vaihteeksi kotipelejä. Lauantaina vastustajaksi saapuu Kirkkonummen Salamat ja siinä pelissä on varmasti taas lupa odottaa kotijoukkueelta hyvä suoritus.