TASOIHIN JA OHI!!!

22.11.2008

Luja HT:n vieraaksi saapui lauantai-iltapäivällä Kirkkonummen Salamat. Pelillä oli suuri merkitys molemmille joukkueille, sillä hävinneen joukkueen kohtalo oli jäädä sarjataulukossa viimeiseksi. Lujalla oli ollut viikko aikaa harjoitella ja toipua edellisen ottelun tappiosta ja se näkyikin kotijoukkueen iloisena ilmeenä. Luja HT voitti ottelun kolmannen erän voittomaaleilla 4 – 2 (1-1;1-1;2-0).

TASOIHIN JA OHI

Ketjumuutoksilla lisää vauhtia

Lujan valmennus oli tehnyt tähän peliin muutoksia pelaaviin ketjuihin. Kari Kouttisen rinnalla ykkösketjussa viilettivät ottelun alussa Esa Väisänen ja Mikael Ruohomaa. Heti ottelun alussa Luja pääsikin luomaan tilanteita vastustajan maalille ja kotijoukkueen avausmaalikin oli todella lähellä. Salamat pääsivät vahvan ykköskentällisensä avulla mukaan peliin ja Luja oli vahvan alun jälkeen helisemässä. Kahdentoista minuutin pelaamisen jälkeen kolahti. Vastustajan kakkoskentän laituri toi kiekon lujalaisten hyökkäysalueella ja odotti ketjukavereiden viedessä lujalaiset tilanteesta ohi ja sijoitti kiekon tarkasti takayläkulmaan. Lujan peli lamaantunut ja kotijoukkue pystyi luomaan edelleen tilanteita. Tilanteiden vieminen päätökseen oli kuitenkin luokatonta ja hyvistäkin paikoista onnistuttiin laukomaan ohi. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Luja vihdoinkin onnistui. Esa Väisänen vei kiekon sisään hyökkäysalueelle oikealta, kiersi maalin ja Kari Kouttisen pyytäessä kiekkoa hyvään laukaisupaikkaan maalin eteen Väisänen laukoikin kiekon itse yläkulmaan.

Toiseen erään kirkkonummelaiset tulivat intoa täynnä. Niin innoissaan, että eivät huomanneet laittaa yhtä pelaajaa jatkamaan ensimmäisen erän lopussa saamaansa jäähyä, vaan pelasivat 9 sekuntia erän alusta viidellä. Jäähy loppui ja heti perään Mikael Ruohomaan menetettyä kiekon omalla puolustusalueella vastustaja rankaisi välittömästi. Hetkeä myöhemmin kiekko kilahti Lujan maalin yläputkessa, mutta onneksi kiekko kimposi yläilmoihin. Lujan ote peliin parani ja ottelun ohitettua puolenvälin Luja sai tilaisuuden tasoittaa ylivoimalla. Kari Kouttinen onnistui noustuaan vastustajan maalin takaa kulmalle syöttämään täysin vapaana olleelle Mikko Rantaselle toiselle maalinkulmalle. Rantanen laittoi kiekon vuorenvarmasti maalin perukoille ja tuuletti äijämäisesti tasoituksen merkiksi.

Voiton avaimet

Tälläkin kertaa voiton ratkaisi jäähyt. Viisi minuuttia ennen toisen erän loppua vastustajan läpi ottelun hiillostama Mikael Ruohomaa hikeentyi ja annettuaan aiheen sai vastustajan pelaamaan menettämään malttinsa totaalisesti. Salama-pelaaja pudotti hanskansa ja ryhtyi ojentamaan Ruohomaata kunnolla nyrkein. Tilanteen seurauksena kuitenkin molemmat pelaajat ajettiin ulos kaukalosta ja vastustaja saavutti haluamansa – Ruohomaan pois pelistä. Onneksi se ei ratkaissut peliä, vaan pelin ratkaisu tuli kolmannen erän alussa Salama-pelaajan yritettyä hidastaa Kari Kouttisen menoa pitämällä kiinni pelipaidasta. Luja käytti ylivoimansa tehokkaasti ja Jonne Ylikännö käänsi kiekon todella pirteästi läpi ottelun pelanneen Antti Nurmisen syötön maalin edestä ohi kirkkonummelaisvahdin ajassa 41.53.

Erän puolessavälissä sama kuvio toistui, kun Ari-Pekka Mäkinen löi kiekon maalin edestä kiekon takakulmasta sisään Jonne Ylikännön syötöstä sekunti Salamien jäähyn päättymisen jälkeen voiton sinetiksi. Kirkkonummelaisten pelaaminen oli viimeisessä erässä kokonaisuudessaan melko ponnetonta, joten lujalaisille riitti viimeisellä kympillä pelkkä varman päälle pelaaminen.

Luja HT on sarjataulukossa neljäntoista pelatun ottelun jälkeen neljäntenä ja kohtaa keskiviikko-iltana kotihallissaan sarjajohtajan Naantalin VG-62:n. Naantalilaiset tulevat otteluun varmasti hyvin latautuneina, sillä edellisessä ottelussa heidän kokemansa nöyryytys kotihallissaan on tuoreessa muistissa. Kotiyleisön raivoisa kannustus olisi varmasti jokaisen Luja HT:n pelaajan mieleen ja olisi se kuuluisa ”kuudes kenttäpelaaja”.