LUJA HT:LLE JÄLLEEN MAALIN TAPPIO

1.2.2009

Luja HT:n lauantain vierasottelun vastustajan Kirkkonummen Salamien pelit eivät tähän mennessä olleet sujuneet kovinkaan mairittelevasti. Mutta valmentajan vaihdoksen ja FPS:stä hankitun maalivahdin myötä joukkue on kokenut ryhtiliikkeen. Osoituksena tästä uudesta ilmeestä oli heidän nousunsa 0-2 tappio-asemasta voittoon Lujaa vastaan. Salamat – Luja HT 3 – 2

Luja HT:n lauantain vierasottelun vastustajan Kirkkonummen Salamien pelit eivät tähän mennessä olleet sujuneet kovinkaan mairittelevasti. Mutta valmentajan vaihdoksen ja FPS:stä hankitun maalivahdin myötä joukkue on kokenut ryhtiliikkeen. Osoituksena tästä uudesta ilmeestä oli heidän nousunsa 0-2 tappio-asemasta voittoon Lujaa vastaan. Salamat – Luja HT  3 – 2  (0-1,2-1,1-0).

Voittoa tarjottiin

Ottelu lähti käyntiin heti alusta alkaen jäähyjen merkeissä.  Paavo Salonen käytti loistavasti Lujan ensimmäisen ylivoiman hyödykseen ajamalla röyhkeästi sisään käyttäen kaiken vastustajan tarjoaman vapaan tilan ja laukomalla tarkasti vastustajan maalivahdin hanskakäden yläkulmaan ajassa 6.56. Ensimmäisessä erässä ei maaleja enempää tehtykään, vaikka etenkin Lujalla oli ylivoimalla tilaisuuksia.

Toisen erän alussa lujalaispelaajat vuorostaan jäähyilivät, mutta onneksi alivoimapelaaminen  oli kunnossa. Ottelun puolessavälissä läpi ottelun puurtanut  Esa Väisänen laukoi loistavasti ranteella Lujan 2-0  johtoon. Tämän jälkeen jäähyt sotkivat jälleen viisikkopelaamisen. Salamat onnistui kaventamaan ajassa 32.40 tasavajaalla ottelun ensi 1-2:teen ja erän viimeisen minuutin alkaessa tilanteeksi 2-2 ylivoimalla. Kolmanteen erään lähdettäessa Luja oli onnistunut hukkaamaan kahden maalin johtonsa.

Kolmannen erän alussa Salamat onnistui  tekemään kolmen minuutin pelaamisen jälkeen jälleen maalin. Molempien joukkueiden saadessa edelleen runsaasti jäähyjä Lujallekin tarjottiin vielä tilaisuutta tasoittaa peli jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta tehottomuus maalintekopaikoissa oli silmiinpistävää.

Alavireistä peliä

Lujan HT:n valmentaja n Mika Westerberg analysoi joukkueensa peliä alavireiseksi. ”Ollaan pelissä mukana, mutta ei naulata silloin, kun pitäisi”. Jäähyjen rikkomassa pelissä paljon peliaikaa saavien pelaajien pitäisi pystyä ratkaisemaan ottelu silloin, kun siihen annetaan tilaisuus. Nyt niin ei tapahtunut, vaan ylivoimalla ei hyvistäkään maalintekopaikoissa onnistuttu. Joukkueen pelaajista omalla tasollaan pelasi ainoastaan jälleen hyvän ottelun pelannut Esa Väisänen.

Westerberg ei kuitenkaan ole erityisen huolestunut tilanteesta, koska joukkue on osoittanut pystyvänsä pelaamaan jokaista vastustajaa vastaan tasapäisesti. Maalin tappiot pitää vain kääntää voitoiksi. Ottelussa Salamia vastaan depytoi Lujan uusin pelaaja, meksikolainen Brian Arroyo Lopez. Brianin pitkä pelaamattomuus näkyi, mutta hän osoitti kuitenkin kykynsä pelata Suomi-sarjaa. Brian onkin tervetullut lisä Lujan vahvuuteen, sillä ensi lauantaina alkavan kuukauden aikana pelejä on kaksi viikonlopussa. Seuraavaksi Luja HT kohtaa kotonaan sarjaa johtavan Lohjan Ankat.