Luja HT:n Vuoristorataa luistimilla

30.11.2008

Luja HT:n ja Naantalin VG-62:n kohtaamiset sytyttävät aina. Edellisessä ottelussa Naantalissa Luja kuritti Naantalia ja viime keskiviikkona VG saapui Huittisiin sarjakakkosena yrittäen viedä pisteet. Toisin kävi. Tapahtumarikkaan ottelun voitti Luja HT selvin numeroin 6 – 3 (2-1;3-2;1-0). Seuraavassa ottelussaan Luja HT kohtasi lauantaina Forssassa FPS:n ja nyt joukkueen rahkeet riittivät vain vastaanpyristelyyn. FPS voitti ottelun 7 -3 (3-0;3-3;2-0).

 

Luja HT:n ja Naantalin VG-62:n kohtaamiset sytyttävät aina. Edellisessä ottelussa Naantalissa Luja kuritti Naantalia ja viime keskiviikkona VG saapui Huittisiin sarjakakkosena yrittäen viedä pisteet. Toisin kävi. Tapahtumarikkaan ottelun voitti Luja HT selvin numeroin 6 – 3 (2-1;3-2;1-0). Seuraavassa ottelussaan Luja HT kohtasi lauantaina Forssassa FPS:n ja nyt joukkueen rahkeet riittivät vain vastaanpyristelyyn. FPS voitti ottelun 7 -3 (3-0;3-3;2-0).

 

Huikea peli

 

VG-62:n otteissa näkyi heti ottelun alussa hurja latautumien. Jo kuuden minuutin kohdalla Turkka Hirvineva ja meille niin tuttu Mika Kursi nahistelivat toisensa 2+2 jäähylle. Ja muutamaa minuuttia myöhemmin jäähypenkkiä kansoitti vielä kaksi naantalilaista sekä Mika Henttonen ja Jonne Ylikännö Lujasta. Peli kulki päästä päähän ja ajassa 12.12 VG iski ensimmäisenä maalin. Keskialoituksen jälkeen Mikael Ruohomaa näytti taitonsa ja veivasi  VG-pakan aivan sekaisin ja tasoitti pelin vain 16 sekuntia myöhemmin tilanteeksi

1-1.                                

Naantalilaisten oli vaikea saada kotihallissaan luistelevia lujalaisia kiinni. Vajaa kaksikymmentä sekuntia tasoitusmaalin jälkeen naantalilaispelaaja teloi rumasti Esa Väisäsen päähän kohdistuvalla taklauksella sairaalakäynnille. Seuranneen 5+20 minuutin jäähyn aikana Turkka Hirvineva teki ylivoimalla Juha-Pekka Vainion ja Kari Kouttisen esityöstä Lujalle 2-1 johtomaalin.

Toisen erän alussa VG rikkoi jälleen ja nyt Mikko Rantanen teki nautiskellen takatolpalta Hirvinevan syötöstä jo 3-1 johtomaalin ylivoimapyörityksen päätteeksi. Ja kuin naulaksi arkkuun hurjaan pelivireeseen äitynyt Ari-Pekka Mäkinen  ohjasi maalin edestä Lujalle lukemiksi jo 4-1 ajassa 25.00. VG-valmennus otti tämän jälkeen aikalisän ja sai kun saikin joukkueen jälleen pelaamaan. Nyt joutui Luja puolestaan rikkomaan ja sai kolme perättäistä jäähyä. Kaiken lisäksi maalissa pelanneelta Jari Vainiolta repesi nivunen juuri ennen ottelun puoltaväliä VG pyörityksen ollessa pahimmillaan. Laatikkoon hyppäsi edellisessä

VG-ottelussa loistopelin pelannut Janne Rantaniitty ja Lujan peli palasi onnistuneiden jäähyn tappamisten jälkeen uomiinsa. Seuraavan naantalilaisjäähyn aikana Lujan Paavo Salonen napautti johtolukemiksi 5-1.

Viisi minuuttia ennen erän loppua VG sai jälleen pelistä kiinni ja kavensi lujalaisjäähyn aikana ensi ylivoimalla ja heti perään tasakentällisin lukemiksi 5-3.

Lujan otettua jäähyjä vielä erän lopussa joukkue selvisi niistä loistavan alivoimapelaamisensa myötä. Koko joukkue pelasi uhrautuvasti ja eritoten Jarkko Ekbergin jäähyntappaminen on ihailtavaa. Sinetin Lujan voitolle iski Juha-Pekka Vainio kolmannen erän neljännellä minuutilla lyömällä lämärin viivasta sisään. Loppuerän Luja pelasi maltilla ja sillä ei ollut hätäpäivää turvatessaan kolmen maalin johtoaan.

Lujan valmentaja Mika Westerberg ylisti joukkueensa otteita vuolaasti pelin jälkeen. Joukkue pelasi joukkueena ja kovalla asenteella. Alivoimapelaaminen oli jäätävää ja jokainen pelaaja toteutti valmennuksen ennen peliä laatimaa pelikirjaa. Ottelu jättänyt ketään kylmäksi vaan tarjosi huikean elämyksen kaikille läsnäolijoille.

 

Kovia kokeneen joukkueen pelikunto ei riittänyt

 

Naantali-pelissä Lujan joukkue koki kovia. Usea joukkueen pelaajista lähti Forssaan loukkaantuneena, mutta upean voiton rohkaiseman pelitahtoa täynnä. Ensimmäisen erän aikana Luja ei päässyt peliin mukaan lainkaan ja forssalaiset hyödynsivät ”leveää laatikkoaan” täysmääräisesti. Lujan karvaus hyökkäyspäässä oli olematonta ja FPS-hyökkääjät tulivat keskialueen yli lentämällä kenenkään ahdistelematta. Ja tekivät kaksi komeaa maalia maalissa pelanneen Janne Rantaniityn torjuntojen ripareista.

Toiseen erään valmennusjohto Westerberg-Mäkelä sai valettua uskoa joukkueen pelaamiseen. Nyt syötöt alkoivat osua kohdilleen ja Ari-Pekka Mäkisen taklaukset sytyttivät joukkueen taistelemaan. Jesse Kutilan täydestä vauhdista pakin jaloista takayläkulmaan laukoma kiekko yllätti forssalaisvahdin toisen erän neljännellä minuutilla. FPS:n väkivahva ykköskenttä järjesti seuraavaksi huippusuorituksen. Vasemmasta laidasta annettu lätty maalin takatolpalle lyötiin ilmasta sisään ja FPS johti 4-1. Mutta Ari-Pekka Mäkisen ottelun puolessavälissä tekemä maali ei paljoa huonommaksi jäänyt. Hän oli aivan vapaana forssalaisvahdin edessä ja ohjasi Mikko Rantasen laukoman kiekon tolppia kilautellen yläkulmien kautta sisään. Kahta minuuttia myöhemmin sama mies löi kiekon jälleen takatolpalta maaliin kaventaen tilanteeksi jo 4-3.

Erän lopussa FPS-hyökkääjä karkasi läpiajoon ja teki Lujan selkärangan katkaisseen 5-3 maalin. Kolmannessa erässä Lujan peli on jälleen tahdotonta pelailua ja forssalaiset tekivät erän alussa ja lopussa maalit kuin varmistukseksi.

Lujalla on ennen joulua jäljellä vielä neljä peliä. Etenkin kotiotteluissaan joukkue on pelannut hyvin ja seuraavasta ottelusta Huittisissa ensi keskiviikkona Vermuntilan Tempoa vastaan voi odottaa kovatasoista. VT-HT menetti piikkipaikkansa VG-62:lle keskinäisessä ottelussa lauantaina ja haluaa sen varmasti takaisin. Luja voi pelata paineettomana ja on siksi vaarallinen.

 

Jaromir