METSÄSTÄJÄT TOIVAT PISTEET

15.1.2009

Porvoon Hunters oli Luja HT:n kevätkauden toinen vastustaja viime sunnuntaina. Sarja lähti Lujalla käyntiin kahdella perättäisellä kotiottelulla ja hävityn lauantain ottelun jälkeen kotijoukkue oli kovan paikan edessä. Nyt joukkue kuitenkin näytti osaamisensa ja voitti ottelun 5 – 2 (1-0,1-1,3-1).

Hunters aloitti ryminällä

Lauantain pelissä Luja HT:llä tuntui koko joukkueen peli olevan hukassa ja virheitä tuli paljon. Huntersia vastaan luisteli kuitenkin aivan toinen joukkue. Nyt pelimotivaatio oli kunnossa ja heti alusta asti joukkueesta huokui tekemisen meininki. Hunters oli voittanut Vermuntilan Temmon kotonaan edellisenä päivänä ja tuli Huittisiin varmana voitostaan. Luja pelasi omaa peliään ja kun puolustuspelikin onnistui, selvisi kotijoukkue vastustajan alkurynnistyksestä kunnialla. Maalissa pelannut Janne Rantaniitty torjui varmasti ja ensimmäisessä erässä torjutut 17 laukausta siivittivät hyviin suorituksiin läpi koko ottelun.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Esa Väisänen masensi vastustajia tekemällä 1-0 johtomaalin Lujan pelatessa alivoimalla.

Toisessa erässä peli tasoittui, mutta edelleen Hunters laukoi kohti Lujan maalia runsaasti. Kovin loistavia maalintekopaikkoja joukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan, vaikka tasoittikin pelin viiden minuutin pelin jälkeen tasavajaalla. Erän lopussa Esa Väisänen maalasi jälleen, tällä kertaa Juha-Pekka Vainion ja Mikael Ruohomaan syötöistä.

Hyvin nukuttu yö

Lujan tahto pelata viimeinen erä oli ottelun avain. Viimeiseen erään Luja tuli selkeästi jo hallitsevana joukkueena, kun Hunters tuskaantui omaan saamattomuuteensa. Mikko Rantasen heti erän alussa tekemä 3-1 maali antoi aiheen odottaa kotijoukkueelta voittoa. Hunters kavensi heti perään, mutta Paavo Salosen tykittämä 4-2 maali muutamaa minuuttia myöhemmin varmisti jo Lujan voiton. Huntersille tarjottiin mahdollisuutta kavennusmaaliin Lujan pelaajien jäähyillessä oikein urakalla, mutta maalin edessä seisova Janne Rantaniitty kesti torjuen itselleen huikean torjuntaprosentin 95,35. Laukauksia tuli ottelussa kohti kokonaista 41.

Mikael Ruohomaa teki ylivoimakuvion päätteeksi  5-2 maalin ja katkaisi metsästäjien selän lopullisesti. Hunters pilasi loputkin mahdollisuutensa loppuerän jäähyillä.

Lujan valmentaja Mika Westerberg ihmetteli itsekin joukkueensa muodonmuutosta yön aikana. Nyt joukkkue pelasi omalla tasollaan ja vaikka Hunters voitti laukaukset kohti maalia selvästi, ei vastustajalla ollut kuitenkaan todellisia maalintekopaikkoja. Onnistuminen oli Westerbergin mukaan koko joukkueen onnistumista. Oma osuutensa joukkueen pelissä oli varmasti myös kaukaloihin palanneilla Sampsa Hirvinevalla ja Ari-Pekka Mäkelällä. Loukkaantumisten edelleen verottama joukkue joutuu luovuttamaan maanantaina kaksi pelaajaansa armeijan harmaisiin.

Seuraavaksi Luja kohtaa ensi lauantaina kotihallissaan aina mieluisan vastustajan Vermuntilan Temmon.