HT:LLE NIUKKA TAPPIO - HARMITTAA NIIN VIETÄVÄSTI!

19.1.2009

Luja HT:n vieraaksi saapui lauantaina tuttu vastustaja - Vermuntilan Tempo Raumalta. Tempo oli syysjaksolla ainut joukkue, jota Luja ei voittanut kertaakaan ja nyt joukkue himoitsi voittoa. Mutta niin himoitsi Tempokin.

Luja HT:n vieraaksi saapui lauantaina tuttu vastustaja -  Vermuntilan Tempo Raumalta. Tempo oli syysjaksolla ainut joukkue, jota Luja ei voittanut kertaakaan ja  nyt joukkue himoitsi voittoa.  Mutta niin himoitsi Tempokin. Vauhdikkaan  ja hyvän jääkiekko-ottelun voitti jälleen Tempo jälleen vaivaisella maalin erolla 4 – 5 (2-0,1-2,1-3).

Häikäisevä ensimmäinen erä

Luja HT:n valmentaja Mika Westerberg totesi ennen ottelun alkua, että Tempo on ehdottomasti ennakkosuosikki ottelun voittajaksi  ja että voittaakseen Luja tarvitsee nopeasti heti ottelun alkuun maalin ja hyvän asenteen heti alusta asti. Näin kävikin. Vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen joukkueen kapteeni Juha-Pekka Vainio riisti kiekon hyökkäyssiniviivalla, ajoi sisään  ja kutsui pakit kahville. Tämän jälkeen loistava veto takayläkulmaan ja miehen tuuletuksesta näki, että tänään on pelipäivä. Kotijoukkue karvasi aktiivisesti hyökkäyspäädyssä ja hallitsi tapahtumia kaukalossa. Toki Vermuntilakin pääsi hyökkäyksiin, mutta maalissa  Janne Rantaniitty torjui laukaukset eleettömästi. Kolme minuuttia ennen erän loppua karvauspeli tuotti jälleen tulosta, kun Esa Väisänen ja Mikael Ruohomaa kaivoivat kiekon itselleen jälleen hyökkäyssinisen tuntumassa. Mikaelin loistavat harhautukset purivat ja kiekko löytyi jälleen yläpesästä.

Toisen erän alussa Tempo otti käyttöön yhden vahvuuksistaan, vahvan maalineduspelaamisen. Kiekko toimitettiin maalin eteen ja pitkällään maalin edessä makaavien pelaajien takaa vastustajalla oli helppo työ kaventaa tilanteeksi 1-2 vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Toinen erä tuntui olevan kotijoukkueelle muutoinkin vaikea. Ensimmäisen erän vahvasta asenteesta ei ollut tietoakaan ja Rantaniityn torjunnat pitivät joukkueen pystyssä. Ottelun puolivälissä Tempo tasoitti  pelin Lujan päästettyä vastustajan yksin maalin eteen.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Luja kuitenkin terästäytyi ja raumalaispelaajan hankittua itselleen jäähyn tilaisuus käytettiin hyväksi. Mikael Ruohomaa tuli kulmasta suoraan maalin nurkalle ja nosti kiekon yläputken alle ajassa 33.44 . 3-2 johtomaali sytytti jälleen kotijoukkueen pelaamaan, mutta vaikka paikkoja saatiinkin, niitä ei pystytty käyttämään hyväksi erän viimeisillä minuuteilla.

Viimeisten minuuttien taika

Kolmannen erän alussa Luja jatkoi samalla hyvällä otteella. Tilaisuuksia katkaista Temmon selkä tarjottiin, mutta ne eivät kelvanneet. Hieman ennen erän puoltaväliä Mikael Ruohomaa menetti kiekon hyökkäyspäässä alimpana pelaajana ja kaksi  Vermuntilan pelaajaa karkasi läpiajoon . Ja tilanne oli jälleen tasan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ari-Pekka Mäkinen sai jäähyn kampituksesta ja tämä kelpasi Temmolle. Lujan puolustus pelattiin pihalle puolessa minuutissa ja raumalaispelaaja sai lyödä kiekon tyhjiin takatolpalta.

Tämän takaiskun valmentaja  Westerberg sai vielä nollattua, kun Jarkko Ekberg huudatti yleisö tasoittaessaan pelin lukemiin 4-4 neljä minuuttia ennen pelin loppua. Kiekko kulki  kuitenkin edelleen ja molemmat joukkueet janosivat nyt voittomaalia. Pelin painuessa Lujan kenttäpäätyyn Tempo-pelaajan maskin takaa ampuma kiekko valui osittaisen torjunnan jälkeen Rantaniityn selkää pitkin alas. Nopea reaktio ja loistava lyönti selän takaa mailalla osui kiekkoon juuri oikealla hetkellä. Ja sillä hetkellä tuuri loppui. Maaliviivalta torjuttu kiekko kimposi suoraan Vermuntilan pelaajan lapaan. Voittomaalin viimeistely oli jo helppoa.

Ottelun jälkeen joukkueen pelaajista huokui karvas pettymys. Samoin valmentaja Westerberg  oli hetken sanaton.  Harmitti niin vietävästi. Eniten häntä tuntui häiritsevän se, että ottelua ei pystytty kääntämään voitoksi silloin, kun siihen tarjottiin tilaisuus. Ja se, että voittomaalia edelsi vastustajan hirveä prässi, jota ei pystytty purkamaan pois omalta alueelta.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi lauantaina Tarvasjoen Urheilijat Tarvasjoella.