Luja HT kohentaa asemiaan!

25.1.2009

Luja HT matkasi lauantaina Tarvasjoelle kohtaamaan viime vuosina hieman harvemmin kohdatuksi tulleen Tarvasjoen Urheilijat. Vastustaja tiedettiin hyväksi, mutta tarkkaa tietoa joukkueen taidoista ei ollut. Viikon pelitauon aikana Luja HT ehti varmasti miettiä liikaakin edellistä VT-HT –tappiota, mutta hengähdystauko toi mukanaan myös positiivisia uutisia.

 

Luja HT matkasi lauantaina Tarvasjoelle kohtaamaan viime vuosina hieman harvemmin kohdatuksi tulleen Tarvasjoen Urheilijat. Vastustaja tiedettiin hyväksi, mutta tarkkaa tietoa joukkueen taidoista ei ollut. Viikon pelitauon aikana Luja HT ehti varmasti miettiä liikaakin edellistä VT-HT –tappiota, mutta hengähdystauko toi mukanaan myös positiivisia uutisia. Loukkaantumista kärsineet Kari Kouttinen ja Jesse Kutila saatiin mukaan tositoimiin. Ja hyvin oli kuviot mietitty uusiksi, sillä Luja HT voitti ottelun        2 – 5 (2-3,0-1,0-1).

Kotijoukkue tehokkaana  alussa

TarU hyödynsi miesylivoimansa  tehokkaasti Kari Kouttisen otettua estämisestä jäähyn ottelun alkuminuuteilla. Kotijoukkue maalasi ylivoimapyörityksen päätteeksi lukemiksi 1-0 ajassa 5.44. Heti maalin jälkeen kotijoukkue joutui vuorostaan itse rikkomaan ja joutui alivoimaiseksi.  Lujan ylivoima ei tällä tuottanut tulosta, mutta  ei hädänpäivää, sillä jo edellisessä ottelussa liekeissä olleet Jarkko Ekberg  ja Antti Nurminen olivat sitä tässäkin ottelussa. Reilun kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen Ekberg tasoitti illan ensimmäisellään Nurmisen ja Mikko Rantasen syötöistä lukemiksi 1-1.

Seuraavien viiden minuutin aikana peli siirtyi tukevammin Lujan hallintaan ja kun Esa Väisänen ajassa 13.19 siirsi Luja HT:n 2-1 johtoon antoi se jo enteitä tulevasta. Neljännellätoista minuutilla kotijoukkueella annettiin tilaisuus tasoittaa ottelu päätuomari Tero Anttalaisen toimesta. Hänen mielestään Lujan kapteeni Juha-Pekka Vainio syyllistyi rangaistuslaukauksen arvoiseen rikkeeseen ottaessaan läpiajoon karanneen vastustajan kiinni ja nojattuaan tämän irti tilanteesta täysin puhtaasti. Tästä vääryydestä suivaantunut Mikael Ruohomaa kertoi oman mielipiteensä tilanteesta.  Tuomiota ei kuitenkaan muutettu ja taidokkaasti suoritettu rankkari toi kotijoukkueen tasoihin. Ruohomaa ihaili maalia jäähyboksista istuessaan kymmenen minuutin käytösrangaistustaan.  Lujan pelinhallinta kuitenkin vahvistui ja puolitoista minuuttia ennen erän päätössummeria nuori Otto Rantanen laukoi Antti Nurmisen syötöstä 2-3 voittomaalin.

 

Ylivoimamaalit sinetöivät voiton

 

Toisessa erässä TarU selvisi kahdesta saamastaan jäähystä takaiskuitta, mutta saatuaan kolmannen erän puolessavälissä,  taika ei enää kestänyt. Jarkko Ekberg viimeisteli taidokkaasti ylivoimakuvion ja illan toisen maalinsa. Lujan  johto oli jo 4-2. Johtoasemassa Lujan oli helppo pelata ja vaikka TarU pystyikin päättämään hyökkäyksiään laukaukseen kohtia maalia,  oli maalissa pelanneen Janne Rantaniityn helppo poimia kiekot haltuunsa. Sama tahti jatkui kolmannessa erässä. Erän alkupuoliskon tosin nyt jäähyili Luja HT, mutta hyvä alivoimapelaaminen esti kavennusmaalin syntymisen.

TarU-pelaajan hankittua itselleen jäähyn viisi minuuttia ennen ottelun loppua Luja HT käytti sen sijaan etunsa jälleen täysmääräisesti. Mikko Rantasen huikea  lyöntilaukaus upposi ja sinetöi voiton.

Ottelussa Lujan joukkueen rutiini ja kokemus olivat valttia. Joukkueen maaleista Mikko Rantanen ja  Jonne Ylikännö olivat osallisina kolmessa ja  Jarkko Ekberg ja Antti Nurminen kahdessa maalissa. Kiitettävän arvosanan pelistä ansaitsee myös Juha Ruohomaa, joka jaksoi urakoida läpi koko ottelun. Kokonaisuudessaan koko peli oli Lujalta hyvin tasapainoinen.

TarU:lle Luja-peli olisi ollut ehdottomasti voittamisen paikka ja se todennäköisesti näkyi myös otteissa. Vaikkakin ottelu oli tärkeä myös Luja HT:lle, se ei kuitenkaan aiheuttanut liian suuria paineita pelaajille. Seuraavaksi Luja HT kohtaa vierasottelussa Kirkkonummen Salamat viikonloppuna.

 

Jaromir