LUJA HT KAATOI SARJAKÄRJEN

10.2.2009

Luja HT palasi voittojen tielle kohdatessaan lauantaina Lohjan Ankat kotihallissaan Huittisissa. Tämä voitto oli joukkueelle erittäin tärkeä, sillä muussa tapauksessa sarjan kärkijoukkueet olisivat karanneet miltei saavuttamattomiin. Joukkueen ilme pelissä oli vakuuttava alun lievästä hermoilusta huolimatta. Luja HT sinetöi voittonsa lopulta lukemin 7 – 2 (2-0,1-1,4-1).

LUJA KAATOI SARJAKÄRJEN

Onnistumisia joka kentällisellä

Ottelu alkoi kotijoukkueen kovalla yrittämisellä, joka näkyi harhasyöttöinä. Ensimmäinen maalipaikka oli vierasjoukkueella parin minuutin pelaamisen jälkeen, mutta Lujan onneksi kiekko kääntyi tolpasta ulospäin. Kotijoukkueen liike riitti ja vastustaja joutui rikkomaan. Nyt, kun Lujan koko hyökkäyskalusto oli käytettävissä, olivat myös ylivoimakentälliset hyvässä iskussa. Kari Kouttinen imi vastustat puoleensa oikeassa kulmassa ja antoi laidan kautta syötön maalin taakse Jarkko Ekbergille. Ekberg syötti heti maalin takaa tultuaan maalin eteen unohdetulle Esa Väisäselle, joka kiskoi kiekon yläkulmaan ajassa 3.50.

Avausmaalin jälkeen jäällä luisteli vain yksi joukkue. Luja HT painoi pelin hyökkäyspäähän ja loi jatkuvalla syötöllä maalintekopaikkoja – jopa tuhlattavaksi asti. Neljä minuuttia ennen erän loppua loistavan ottelun pelannut Kari Kouttinen karvasi kiekon itselleen hyökkäysalueella, suojasi ja antoi vapauttavan syötön toista laitaa ylös nousseelle Ari-Pekka Mäkiselle. Tällä kertaa osoitteena oli oikea yläkulma ja Ari-Pekan kädet ylettyivät melkein hallin kattoon asti.

Lujan ylivoimaa erässä kuvastavat kotijoukkueen maalissa pelanneen Janne Rantaniityn neljä torjuntaa. Toisessa erässä tahti sitten muuttuikin, kun molemmat joukkueet ottivat itselleen jäähyjä. Erikoistilanteiden myötä molemmille joukkueille syntyi hyviä maalintekopaikkoja ja nyt Rantaniitty piti kotijoukkueen pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Toki myös Ankkojen maalivahti venyi loistosuorituksiin estäen kotijoukkueen maalien teon. Ottelun puolessa välissä Turkka Hirvineva hiillosti Ankkojen kuumakallen aivan hiileksi ja nyt Lujan ylivoima käytti tilaisuuden hyväksi. Kari Kouttinen antoi Esa Väisäsen hänelle syöttämän kiekon siistillä lätyllä viivaan Jonne Ylikännölle, joka laukoi hyvän maskin takaa suoraan tolpan juureen lukemiksi jo 3-0.

Ankat eivät lannistuneet, vaan päinvastoin kokivat herätyksen. Peli painettiin nopeasti Lujan maalille ja seuranneesta maaliedushässäkästä molemmista joukkueista heitettiin pelaajat viilenemään jäähyboksiin. Hetkeä myöhemmin Kari Kouttinen hankki itselleen tarpeettoman jäähyn koukkaamisesta ja nyt Ankat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Tilaa kentällä oli ja nyt Lujan kolmikko revittiin aivan hajalle käyttämättä jätetyn purkupaikan jälkeen. Ankkojen kavennusmaalille Rantaniitty ei voinut mitään, mutta seuraavien minuuttien aikana hän pelasti kotijoukkueen lisätakaiskuilta loistavilla torjunnoillaan Ankkojen hallitessa peliä totaalisesti.  Vastustaja innostui kuitenkin niin kovasti, että yritti kääntää peliä kuudella kenttäpelaajalla. Seuranneen jäähyn myötä peli tasoittui ja Luja HT sai jälleen pelin hallintaansa. Erän loppuhetket Luja pääsi pyörittämään peliä vielä viidellä kolmea vastaan, mutta kovasta painostuksesta huolimatta maalia ei syntynyt.

Ankkojen hermokontrolli petti

Toisen erän loppuessa Ankka-pelaaja hiiltyi täysin Lujan kotipelidepyytin tehneen meksikolaispelaajan Brian Arroyo-Lopezin taklauksesta. Seuranneen käsikähmän johdosta molemmat passitettiin pitkälle istunnolle, mutta pelitilanteisiin vaikutti vasta lujalaispelaajan ottama kaksiminuuttinen. Alivoiman aikana Ankat sai pakkopelinsä pyörimään, mutta laukaukset kilpistyivät kotijoukkueen pelaajiin. Tapettuaan alivoiman Luja pääsi itse ylivoimalle, mutta heti alkuhetkillä Lujan kapteenille Juha-Pekka Vainiolta karkasi kiekko oman maalin takana hieman lavasta ja vastustajan karvaaja käytti tilaisuuden hyväksi pujottaen kiekon maalin etukulmasta sisään. Peleissä paljon peliaikaa saavaa Vainiolta tilanne varmasti harmitti, mutta kokeneena pelaajana piiskasi joukkuettaan entistä kovempaan lentoon. Ja tulosta alkoi syntyä. Vielä samaisen ylivoiman aikana puolustajana pelannut Mikael Ruohomaa vei kiekon läpi kentän hyökkäysalueelle ja jätti kiekon Jarkko Ekbergille, joka laukoi vastustamattomasti takayläkulmaan ajassa 47.50. Peli siirtyi jälleen selvästi kotijoukkueen hallintaan. Vastustaja kovensi otteitaan ja saatuaan niistä ansaitsemansa rangaistukset joutui pelaamaan alivoimalla. Viisi minuuttia ennen erän loppua Jonne Ylikännö laukoi ylivoimalla viivasta tolpan kautta maalivahdin selkään. Hyvin maalinkulmalle sijoittunut päätuomari oli saada Ankka-vahdin mailasta päähänsä näyttäessään maalia, mutta vastustajan pelaajat saivat revittyä maalivahtinsa pois ennen kuin mitään pahempaa ehti tapahtua. Maali hyväksyttiin ja Ankka-vahti sai pikkukakkosen käytöksestä. Seuranneen ylivoiman aikana Lujan Antti Nurminen teki jo 6-2 johtomaalin vain puoli minuuttia edellisen maalin jälkeen. Ja maalitehtailun päätti Jussi Mäkelä lyöntilaukauksellaan maalivahdin längistä ajassa 55.49 lopputulokseksi 7-2.

Ottelun lopussa nähtiin vielä turhautuneen Ankka-lauman loppunäytös. Koko ottelun ajan Arroyo-Lopezia jahdannut Ankka-pelaaja syöksyi hänen kimppuunsa ja hankki itselleen ulosajon. Toki Briankin antoi takaisin ja istui ottelussa yhteensä 16 minuuttia. Hän saavutti kuitenkin kotiyleisön hyväksynnän ennakkoluulottomalla pelaamisellaan.

Lujan valmentaja Mika Westerberg oli huojentuneen näköinen ottelun jälkeen. Edellisessä pelissä hänen mukaansa alivireisesti pelanneet pelaajat nousivat nyt omalle tasolleen ja jokainen joukkueen pelaaja pelasi onnistuneen pelin. Westerbergin mukaan hänen pelaajansa huokuivat itseluottamusta pelin jälkeen, mikä on hyvä asia, sillä seuraavana päivänä sunnuntaina on edessä kova ottelu Porvoossa Huntersia vastaan.