LUJA HT:LLE SANOINKUVAAMATON PETTYMYS

22.3.2009

Luja HT:n ja Kirkkonummen Salamien kohtaamisessa lauantai-iltana panoksena sarjapaikka Suomi-sarjassa. Lujan kohtalona oli pelata ottelu vieraissa ja vaikka katsomossa äänimäärästä päätellen oli melkoinen joukko HT-faneja, ei se siivittänyt joukkuetta voittoon. Luja HT hävisi ottelun 5 – 2 (0-1,2-1,3-0).

SANOINKUVAAMATON PETTYMYS

Tiukka valmistautuminen

Luja HT valmistautui otteluun huolellisesti viikon ajan ja vielä pelipäivän aamulla joukkue hioi aamutuimaan pelikuvioitaan kotihallissa. Parin tunnin ajomatka Kirkkonummelle ei pelaajien lihaksia jäykistänyt ja ensimmäisessä erässä lujalaisten luistin liikkui liukkaasti. Maalissa pelanneen Janne Rantaniityn iltapuhde alkoi hyvin,  sillä heti alussa tulleet tiukat tilanteet siivittivät erinomaisiin torjuntoihin. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Lujan pelatessa alivoimalla Mikko Rantasen hyvä oman pään pelaamisen jälkeen Mikael Ruohomaa pääsi viemään kiekon syvälle hyökkäysalueelle ja kulmasta annettu syöttö onnistui maalin eteen ehtineelle Esa Väisäselle. Haltuunoton ja harhautuksen jälkeen kiekkoa kaivettiin verkon periltä. Tuomarilinja oli tiukka kuten kauden ratkaisupeleihin kuulukin ja nyt Luja sortui turhiin jäähyihin.

Positiivista tilanteessa oli vain se, että Rantaniitty syttyi liekkeihin. Erän loppuminuuteilla jäähyilyn loputtua Luja sai otteen pelistä, mutta ei onnistunut maalinteossa hyvistäkään paikoista.

Toiseen erään lähdettiin Lujan ylivoimalla.  Tehottoman pelaamisen jälkeen onnekas pomppu putosi vastustajan lapaan maalin edessä ja hallittu rystynosto tasoitti tilanteeksi 1-1.

Ottelun puolessavälissä Lujan pelaajat ottivat melkoisen tukun jäähyjä. Salamat tekivät ajassa 34.55 ylivoimalla ensimmäisen johtomaalinsa. Tämän maalin Luja pystyi vielä kuittaamaan hetkeä myöhemmin Mikael Ruohomaan syötettyä ylivoimassa Kari Kouttisen täysin vapaaksi maalin eteen. Kouttinen ei erehtynyt ja viimeiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa.

Yritystä ei puuttunut

Kolmas erä alkoi molempien joukkueiden kytätessä toistensa virheitä. Lujan jäähyt vähenivät, mutta kohtalokas takaisku tuli nyt alivoimalla. Kokenut  Salama-hyökkääjä Ari Katavisto vei alivoimalla kiekon Lujan puolustusalueelle ja syötti laiturin käännöksen jälkeen siniviivalle keskushyökkääjälleen. Lujan pelaajien pelattua itsensä ulos tilanteesta Salama-ikoni Mika Kivekäs kiskoi kiekon suoraan syötöstä alakulmaan. Lujan runsaan alivoimapelaamisen rasittamat pelaajat lamaantuivat hetkeksi ja tämän tilanteen kirkkonummelaiset hyödynsivät. Minuuttia myöhemmin, ajassa 53.18, Salamat tekivät jo 4-2 johtomaalin.

Yrittämisen puutteesta ei Lujaa voinut syyttää, sillä loppuun asti joukkue yritti hartiavoimin vielä tasoitusta. Maalivahdin poisottokaan erän lopussa ei tuonut tulosta vaan viime sekunneilla Salamat varmisti voiton ja sarjapaikkansa tekemällä viimeisen tyhjiin. Hiljaisuus oli syvä lujalaisten vaihtoaitiossa loppusummerin vaiettua.

Luja HT jäi sarjassa tappion myötä viidenneksi. Joukkue oli hyvä ja se osoitti kauden aikana pystyvänsä pelaamaan tasapäisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan – jopa voittamaan ne. Ongelmaksi muodostui pelaamisen tason suuret vaihtelut. Loukkaantumisten myötä joukkue joutui pelaamaan ajoittain varsin kapealla pelaajamateriaalilla. Valmentajakaksikko Mika Westerberg – Ari-Pekka Mäkelä on tehnyt hyvää työtä ja paljon. Siksi putoaminen 2-divisioonaan tuntuu todella pahalta. Mutta samoin kuin Lohjan Ankat raivasi tiensä Suomi-sarjaan, on Lujalla mahdollisuus nousta takaisin ensi keväänä.