Veera ja Saana kolmansia pm-maastoissa

19.5.2009

Harjavallan Hiittenharjulla juostiin 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruusmaastot 16.5. Veera Matintalo juoksi 9-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi, samoin Saana Kankaanpää 14-vuotiaiden sarjassa. 9-vuotias Oskari Kärki jäi sekunnin päähän kolmannesta sijasta. Johannes Matintalo oli neljäs 11-vuotiaiden sarjassa.

Lauantaina 16.5. juostiin Harjavallassa 9-15 –vuotiaiden piirinmestaruusmaastot. Osanottajia oli ympäri Satakuntaa. Hiittenharjun vaihtelevassa maastossa saatiin nauttia lämpimästä auringonpaisteesta. Tosin kuivassa kangasmaastossa tunkeutui pöly monen kilpailijan kurkkuun. Reitiltä löytyi mutkia ja kumpareita sekä vaativa ylä- ja alamäki.
9-10 -vuotiaat juoksivat 1000 metrin matkan, 11-vuotiaat 1500 m, 12-13 –vuotiaat 2000 m ja 14-15 –vuotiaat joutuivat kiertämään jo 3000 metrin lenkin.
Lujalaisista piirinmestaruuspronssia nappasivat hienosti Veera Matintalo 9-vuotiaiden sarjassa ja Saana Kankaanpää 14-vuotiaiden sarjassa. Veeran aika 1000 metrillä oli 4.14. Kiri loppusuoralla ei aivan riittänyt hopeaan, 2 sekuntia jäi puuttumaan. Saana juoksi 3000 metriä tasaisen varmasti aikaan 13.13.
Oskari Kärki tuli 9-vuotiaiden sarjassa neljänneksi aikaan 3.58. Pronssimitali jäi harmittavasti sekunnin päähän. Osanottajia hänen sarjassaan oli peräti 39. Johannes Matintalo juoksi myös lujaa. Hänkin oli neljäs 11-vuotiaiden sarjassa aikaan 5.31.
11-vuotiaista Pihla Kankaanpää oli 12. ajalla 6.12 ja Annika Savolainen 18. ajalla 6.36. 12-vuotias Janita Matintalo oli 16. ajalla 9.59.
13-vuotiaista Heidi Savolaisen sijoitus oli 8. ja aika 8.54 sekä Antti Matintalon  sijoitus 15. ajalla 10.34.