Luja HT:llä kevään paras peli!

9.3.2009

Luja HT pelaa kauden viimeisiä pelejään jo veitsi kurkulla. Sarjan loput pelit olisi syytä voittaa, mikäli joukkue mielii jatkaa ensi vuonnakin Suomi-sarjassa. Lauantai-iltapäivällä Lujan vastustajaksi saapui sarjaa johtava Porvoon Hunters

Luja HT pelaa kauden viimeisiä pelejään jo veitsi  kurkulla. Sarjan loput pelit olisi syytä voittaa, mikäli joukkue mielii jatkaa ensi vuonnakin Suomi-sarjassa. Lauantai-iltapäivällä Lujan vastustajaksi saapui sarjaa johtava Porvoon Hunters. Lujan valmistautuminen otteluun oli totaalista. Pelaajien hyvän valmistautumisen lisäksi ottelussa otteluisäntinä Naisten päivän kunniaksi olivat joukkueen miespuolisten jäsenten puolisot ja tyttöystävät.  Kaiken tämän seurauksena joukkue pelasi yhden parhaista peleistään tämän vuoden puolella ja voitti tiukkaakin tiukemman ottelun 3 – 2 (2-1,1-1,0-0).

Alku aina hankalaa

Luja HT lähti otteluun hyvällä liikkeellä. Parin minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueella oli jo ensimmäinen hyvä maalitekopaikka, mutta kokeneena joukkueena vastustaja käänsi sen nopeaksi vastahyökkäykseksi  ja  Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty sai venyä ensimmäiseen huipputorjuntaansa. Hetkeä myöhemmin tuomarilinjakin tuli selväksi, kun Kari Kouttinen sai rangaistuksen porvoolaispelaajan kiinni pitämisestä  taklaustilanteessa. Hunters sai nopeasti ylivoimakuvion kuntoon ja siniviivalta lauottu lyöntilaukaus upposi maskin takaa helpon näköisesti Rantaniityn längistä sisään ajassa 3.38. Lujan valmentaja Mika Westerberg oli painottanut ennen peliä, että nyt pitää jokaisesta pelaajasta löytyä tahtoa pelata jokainen paikka loppuun asti. Jokaisen pitää repiä, raastaa ja roikkua vastustajassa ja siten saada vastustaja pois pelikontrollissa. Puheella oli toivottu vaikutus, sillä puoli minuuttia myöhemmin Ari-Pekka Mäkinen katkaisi Huntersin hyökkäysalueella avausyrityksen, ajoi röyhkeästi maalille ja kaverin roikkuessa niskassa laukoi maalivahdin osittaisen torjunnan kautta tasoitusmaalin. Huntersin ote herpaantui ja reilu puoli minuuttia edellisestä avausyrityksen katkaisi keskialueella Juha Ruohomaa. Hän antoi nopeasti kiekon eteen Kari Kouttiselle, joka vei kiekon hyökkäysalueelle ja antoi namupassin takaa tulevalle Ruohomaalle. Vastustajan maalivahti ei ehtinyt kissaa sanomaan, sillä niin hirveä oli Ruohomaan lyöntilaukaus takayläkulmaan. Lujan 2-1 johtomaalin jälkeen vastustaja sai pelinsä jälleen kuriin vaikkakin kotijoukkue oli hallitsevana osapuolena. Neljä minuuttia ennen erän loppua Ari-Pekka Mäkisen kuitattua vastustajalle saamansa pohkeillelyönnin melkoiselle huitaisulla polvisuojiin, jäivät kaikki odottamaan tuomarin ratkaisua. Puhallusta ei kuitenkaan kuulunut, joten Hunters hyödynsi tilanteen. Ja jälleen seisoi muurina maalillaan torjuen porvoolaispelaajan läpiajon. Hunters sai ”virtaa vanttuihinsa” ja loi erän loppuun kaksi todella vaarallista tilannetta. Luja HT selvisi näistä tilanteista pelaajien uhratessa itseään ja tekemällä asiat todella loppuun asti. Arroyo-Lopezin heittäytyminen kiekon eteen ja Otto Rantasen järkähtämätön pelaaminen tyhjän maalin edessä antoivat joukkueelle runsaasti lisäenergiaa.

Koko joukkueen onnistuminen

Toisen erän alussa oli kotijoukkue vielä pukukoppitunnelmissa, kun Hunters tasoitti pelin 2-2:teen vain kahdeksan sekunnin pelaamisen jälkeen alivoimalla. Kotijoukkue keskittyi maalin tekemiseen ylivoimalla ja unohti puolustamisen. Ensimmäisen erän lopussa Hunters-pelaajan saaman rangaistuksen Luja HT pystyi kuitenkin käyttämään hyväkseen, kun Esa Väisänen vei vahvasti kiekon läpi kentän vastustajan maalin eteen. Hänen laukauksensa ei vielä uponnut, mutta kärppänä paikalla ollut Antti Nurminen löi karat sisään tehden ottelun voittomaalin ajassa 21.21.

Hunters ei luovuttanut, vaan yritti tasoitusmaalia vimmatusti. Pelitapahtumat vaihtuivat päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa. Ottelun puolessa välissä kotijoukkueen huolimaton pelaaminen puolustussinisellä aihetutti todella vaarallisen tilanteen oman  maalin eteen.  Kolme Hunters-pelaajaa oli nokikkain Rantaniityn kanssa ja torjuttuaan kaksi laukausta suojillaan joutui hän torjumaan jo kolmannen päällään. Vasta tämän jälkeen Luja sai purettua tilanteen. Tämän jälkeen Hunters pilasi hyvän vaiheensa jälleen jäähyillään ja kotijoukkue käänsi pelin itselleen. Ylivoimien aikana luotiin hyviä paikkoja, mutta maalinteko ei enää onnistunut. Kotijoukkueen peli oli kuitenkin tasapainoista ja varmaa viisikkopelaamista koko loppupelin ajan. Taklaukset vietiin loppuun asti ja vaikka Luja joutui kolmannessa erässä pelaamaan yli neljä minuuttia vajaalla, tilanteet selvitettiin.

Ottelu oli saada ruman lopun, kun minuutti ennen loppua vastustajan hyökkääjä ajoi todella törkeästi Janne Rantaniityn päälle. Rantaniityn maatessa jäällä maali päällään Lujan puolustus antoi maalivahdin koskemattomuutta rikkoneelle porvoolaiselle isän kädestä. Tuomareiden saatua tilanteen hallintaansa ajettiin kentältä ulos tilanteen aiheuttanut Hunters-pelaaja sekä kotijoukkueen hyvän ja vahvan pelin pelannut Juha Ruohomaa. Viimeisen minuutin Luja HT sai pelata ylivoimaa ja liikoja ryntäilemättä pelasi yhden maalin johdon turvin pelin varmasti voittoon.

Valmentaja Mika Westerberg oli syystäkin iloinen pelin jälkeen. Voitto sarjakärjestä osoitti, että joukkue kykenee pelaamaan tiukkoja pelejä ja voittamaan ne. Se edellyttää vain jokaisen pelaajan pelaamista.

Seuraavaksi Luja kohtaa ensi lauantaina kotiottelussa nyt sarjakärkeen siirtyneen Vermuntilan Temmon Raumalta.