LUja HT:lla Kaksi kovaa vastusta viime viikonloppuna

27.10.2009

Luja HT kohtasi viikonloppuna kaksi kovaa joukkuetta. Lauantaina vastustajaksi Huittisiin saapui sarjakakkonen KJT Tuuski ja sunnuntaina vastassa oli HC Keski-Uusimaa Keravalla. Kotiottelussa Luja laittoi kampoihin ja peli olisi saattanut päättyä toisinkin.

Kaksi kovaa vastassa

Luja HT kohtasi viikonloppuna kaksi kovaa joukkuetta. Lauantaina vastustajaksi Huittisiin saapui sarjakakkonen KJT Tuuski ja sunnuntaina vastassa oli HC Keski-Uusimaa Keravalla.  Kotiottelussa Luja laittoi kampoihin ja peli olisi saattanut päättyä toisinkin. Ottelu päättyi kuitenkin vieraiden kolmannessa erässä tekemillä ratkaisumaaleilla Tuuskille 2 – 4 (0-2;2-0;0-2).  Sunnuntain vieraspelissä kyyti oli jälleen kovaa. HCK voitti ottelun selvästi 8 – 2 (2-0;4-1;2-1).

Parasta tällä kaudella

Kotiottelu lähti käyntiin hyvällä sykkeellä ja Mikael Ruohomaa kolautteli vastustajan maalin tolppaa jo reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Hetkeä myöhemmin tuli kuitenkin palautuminen jään pinnalle. Lujan vaihdon ollessa kesken Tuuski siirsi kiekon painottomalle puolelle tyhjään tilaan Lujan puolustusalueella ja  Tuuski-puolustaja sai tykittää sielunsa kyllyydestä vierailija 0-1 johtoon.  Luja HT kesti vastustajan ylivoiman Esa Väisäsen hankittua itselleen jäähyn koukkaamisesta ajassa 12,09, mutta ilo oli lyhytikäinen. Tarjottu tilaisuus purkuun omasta päästä ei kelvannut ja Tuuski vyörytti pelin väkisin Jari Vainion maalin eteen. Lopputuloksena syntynyttä 0-2 maalia ei lohduttanut yhtään Esa Väisäsen ennen jäähyään  tolppaan laukoma kiekko.

Toiseen erään jäälle luisteli tavattoman voitontahtoinen Luja HT. Vastustaja peli rikottiin voimakkaalla kahden karvauksella ja taklauspelillä. Erän puoleenväliin mennessä Tuuski ei ollut päässyt kertaakaan hyökkäämään kunnolla Lujan maalia kohti. Työnteko palkittiin ja  aloitusvoiton  jälkeen Lujan kapteenille Juha-Pekka Vainiolle tarjoutui tilaisuus ajaa keskelle hyökkäysaluetta ja laukoa tarkasti maskin takaa takayläkulmaan 1-2 kavennusmaalin.

Hetkeksi Lujan ote herpaantui ja nyt maalivahti Jari Vainio piti kotijoukkueen pystyssä. Herpaannus oli onneksi lyhytaikainen ja kohta Luja HT vyöryi jälleen koti hyökkäyspäätyä. Ajassa  36.07 Esa Väisänen laukoi takatolpalta ylivoimassa  Mikael Ruohomaan loistavasta syötöstä Lujan tasoihin.  Kolmanteen erään lähdettäessä Jari Vainio oli jälleen helteessä. Tuuski vyöryi nyt vääjäämättömästi kohti Lujan maalia  ja kotijoukkue oli vaikeuksissa. Reilun kahden minuutin kohdalla löysä pelaaminen puolustusalueella kostautui ja Tuuski teki voitto-osumaksi jääneen 2-3 maalin. Luja yritti, mutta tulosta ei syntynyt. Tuuskin maalivahti torjui eleettömästi kaikki Lujan laukaukset. Tuuski käytti Lujan virheet hyväkseen ja naulasi voittonsa ajassa 53.35 tekemällä 2-4 maalin. Luja yritti loppuun asti, mutta edes kuudella viittä vastaan pelaaminen ei tuonut kavennusta.

Lujan pelissä oli paljon hyvää. Etenkin toisen erän pelaaminen oli parasta kiekkoa, mitä joukkue on tällä kaudella esittänyt. Tämä hyvä ote hukattiin toisella erätauolla  pukukoppiin . Tosin osasyynä saattoi olla myös vastustajan hyvyys.

Vahva HCK

Lähtökohdat eivät olleet suotuisat Lujalle HCK:n kohtaamiselle Keravalla. HCK oli voittanut lauantaina sarjakärjen Naantalin VG-62:n murskaavasti 10-2 ja joukkueen vahvuudessa olivat mukana Heinolan Kiekon mestis-joukkueessa  lainassa olevat Petteri Laine ja Tommi Lipasti. Lisäksi joukkueen kapteenina häärii Lahden Pelicansissa  SM-pelejä aikoinaan pelannut Mikko Juutilainen. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja teki ottelun toisella minuutilla maalin ylivoimalla. Erän puolessavälissä johto muuttui jo 2-0:aan. Toisen erän alussa HCK teki jälleen maalin ylivoimalla johtaen jo 3-0. Erän toisella puoliskolla tapahtunut Ville Aholan loukkaantuminen sekoitti Lujan pelin lopullisesti ja HCK teki erän viimeisen viiden minuutin aikana vielä kolme maalia. Kahden erän jälkeen HCK johti 6-1. Lujan maalin erässä teki Esa Väisänen ylivoimalla ajassa 34.02. Kolmannessa erässä Luja onnistui vielä ennen erän puoltaväliä kaventamaan tilanteeksi 6-2, mutta HCK kuittasi kavennusmaalin heti perään tekemällä kaksi maalia. Lopputulos  8-2 osoitti HCK:n kovuuden.

Molemmilla Luja HT:n viikonloppuna kohtaamilla joukkueilla on kova tahto päästä Mestis-karsintoihin. Lujan lohko on kova, mutta parantamalla piiru piirulta joukkuepelaamistaan on Lujalla kuitenkin mahdollisuus pelata otteluiden voitoista.  Ensi lauantaina Lujan vastustajaksi kotihalliin saapuu Lohjan Ankat.