Voittoa tarjottiin Luja HT:lle...

21.10.2009

Luja HT matkusti viime perjantaina suurin odotuksin Forssaan paikallisen FPS:n vieraaksi. Edellisviikonlopun voitto Naantalin VG:sta antoi odottaa hyviä otteita myös FPS-pelistä, mutta toisin kävi. Kokeneet FPS-pelaajat veivät lopulta lujalaisia kuin kuoriämpäriä. FPS-fiaskon jälkeen joukkue joutui kuuntelemaan vastuuvalmentajansa Ari-Pekka Mäkelän hiljaisella äänellä, mutta kovin sanoin puhutun ripityksen.

KOKEMUS VOITTAA

Luja HT matkusti viime perjantaina suurin odotuksin Forssaan paikallisen FPS:n vieraaksi. Edellisviikonlopun voitto Naantalin VG:sta antoi odottaa hyviä otteita myös FPS-pelistä, mutta toisin kävi. Kokeneet FPS-pelaajat veivät lopulta lujalaisia kuin kuoriämpäriä. Ottelu päättyi murskalukemiin FPS:n eduksi 9 – 3 (2-0;3-1;4-2).

Voittoa tarjottiin

Ottelu lähti lujalaisilta käyntiin hyvällä otteella. Puolentoista minuutin pelin jälkeen istui kaksi forssalaista jäähyllä ja Lujalla oli ensimmäinen kolmesta viidellä kolmea vastaan tilanteesta. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut minkäänlaista tulosta ja vaikka Esa Väisänen kolisuttelikin tolppaa tasakentällisin pelattaessa, oli Luja HT tuhlannut etsikkoaikansa. Ja vain hetkeä myöhemmin FPS käytti Lujan puolustuksen virheen häikäilemättä hyväkseen.  Luja ei kuitenkaan lannistunut, vaan vyörytti hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Liika innokkuus kostautui jälleen, FPS teki pitkäksi venyneen Lujan vaihdon päälle väkisin pyörittämällä 2-0 johto-osuman vain viisi sekuntia ennen erän loppua.

Toisen erän alussa Mikko Rantanen vei kiekon vahvasti hyökkäysalueelle ja Esa Väisänen vapautettiin maalintekoon. Väisänen ei erehtynyt ja tilanne kaventui 2-1:teen. Hyvä ote kuitenkin hukattiin tässä vaiheessa ja lujalaiset kuvittelivat saavansa voiton huutelemalla. Jäähyt kostautuivat ja kun erää oli pelattu kaksi minuuttia FPS johti jo 3-1. Lujan ykköskentän hermot romahtivat täydellisesti ja Markus Kankaanranta ja Vili Matikka onnistuivat hankkimaan itselleen kymppiminuuttiset. Ottelun puolivälissä FPS pelaajat käyttivät mallikkaasti leveän kaukalon hyväkseen ja pelasivat lujalaiset täysin ulos tilanteesta ja läpiajon päätteeksi tehty maali napsautti Lujan selän lopullisesti poikki.

Tämän jälkeen lujalaisten peli oli pelkkää puuhastelua. Erän toisella puoliskolla Lujalle tarjottiin kahteen otteeseen tilaisuutta kaventaa, mutta edes 5-3 –ylivoimalla ei saatu aikaan laukauksia maalia kohti. Pääasiassa peliä pelattiin vastustajan maalin takana.

Viimeisen erän tapahtumat olivat samanlaista sekoilua. FPS teki maaleja ja kokeneet pelaajat hymyilivät huomatessaan, miten helposti voitto saatiin.

Ja voitto hukattiin

FPS-fiaskon jälkeen joukkue joutui kuuntelemaan vastuuvalmentajansa Ari-Pekka Mäkelän hiljaisella äänellä, mutta kovin sanoin puhutun ripityksen. Puhe tehosi ja HC Keski-Uusimaa peliin laatikkoon luisteli voitontahtoa puhkuva Luja HT. Luistin kulki ja pelikirjan noudattaminen loi tilanteita. Viiden minuutin pelin jälkeen parivaljakko Kari Kouttinen – Lauri Savijoki luki toistensa ajatukset. Kouttinen haki kiekon hyökkäyspäädyn kulmasta ja nousi maalinkulmalle. Laukauksen sijasta lähti syöttö toiselle kulmalle liukuneelle Savijoelle, joka latoi kiekon takatolpalta sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Juha Ruohomaa laukoi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen tarkasti takayläkulmaan. Erän puolessavälissä Kari Kouttinen tarjoili sisään liukuvalle Mikael Ruohomaalle maalintekopaikan ja Ruohomaa ei erehtynyt. Tarkka laukaus yläkulmaan ja HCK-valmentajan oli pakko ottaa aikalisä herättääkseen joukkueensa pelaamaan. Kenellekään jäähallissa ei jäänyt epäselväksi, mitä hän joukkueestaan ajatteli.

HCK:n pelaajat ryhdistäytyivät. Luja painoi päälle, mutta pikkuhiljaa HCK alkoi myös saamaan peliin otetta. Yrittäminen palkittiin ja aivan erän viimeisillä sekunneilla upposi ensimmäinen kavennusmaali Jari Vainion selän taakse.  Toisen erän alussa Markus Kankaanranta maalasi Vili Matikan syötöstä illan näyttävimmän maalin vieden Lujan jo 4-1 johtoon. Tämä hyvä ote menetettiin Lauri Savijoen saatua jäähyn pelin viivyttämisestä hänen vipattuaan kiekon katsomoon omassa päädyssä. HCK ei onnistunut ylivoimalla, mutta teki ottelun 27:llä minuutilla kaksi maalia peräjälkeen kaventaen tilanteeksi jo 4-3.

Ottelun viimeisen erän alussa HCK-pelaajan istuessa jäähyllä Vili Matikka laukoi tarkasti takayläkulmaan Jarkko Ekbergin syötöstä vieden Lujan jälleen kahden maalin johtoon. HCK hermoili jälleen ja tuomarina häärännyt Jari Levonen passitti heitä jäähyboxiin pitkille istunnoille. Tarjottu tilaisuus ei kuitenkaan Lujalle kelvannut, vaan HCK teki kavennusmaalin 5-4:ään alivoimalla. Nyt oli Lujan vuoro hermoilla ja nyt vuorostaan HCK-pelaajien kokemus näkyi. HCK otti rohkeasti maalivahtinsa pois ottelun viimeisellä minuutilla Mikael Ruohomaan istuessa jäähyllä huitomisesta. Tuomari lätkäisi kiekon jäähän Lujan puolustusalueella ja jälleen Luja yritti voittaa peliä huutamalla. Huuto tehosi ja aloitus uusittiin. Tämän aloituksen Luja hävisi sata-nolla. Kiekko pelattiin taakse ja HCK-puolustajan veto viivasta upposi verkon perille vain 15 sekuntia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä.

Seuranneen jatkoajan aikana molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa, mutta se päättyi maalittomana. Jatkoajan jälkeen seuranneessa voittomaalikisassa yksikään Lujan pelaajista ei onnistunut ja kun HCK:n ensimmäinen pelaaja teki sen, minkä pitikin, matkasi kaksi pistettä Uudellemaalle.

HC Keski-Uusimaa on hyvä joukkue ja tasapeli ottelusta oli hyvä saavutus Lujalta FPS-ottelun jälkeen. Mutta kun voittoa tarjottiin ja se menetetään vain sillä, että oma pää ei pysy kurissa. Ja nyt ei tarkoiteta kenttäpäätyä.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi lauantaina kotonaan KJT Tuuskin.