Huikea voitto Luja HT:lle sarjakärjestä!

12.10.2009

Luja HT:n taival Suomi-sarjassa jatkui kivikkoisena. Lauantaina joukkue matkasi Lohjalle Ankkojen vieraaksi ja hävisi pelillisesti huonommalle joukkueelle selvästi 7 – 4 (2-2;2-1;3-1). Ja sunnuntaina vieraaksi saapui kaikki ottelunsa voittanut sarjakärki Naantalin VG-62. Nyt Naantalin aurinko kuitenkin paistoi kotijoukkueelle. Luja HT voitti ottelun aivan huikean esityksen jälkeen ansaitusti 5 – 4 (1-1;1-0;3-3).

Jääkiekko on maalintekopeli

Ottelu Lohjalla alkoi jälleen ikävällä tavalla. Heti alussa hankittu tarpeeton jäähy kostautui, kun vastustaja teki helpohkon näköisesti 1-0 osuman vain minuutin pelaamisen jälkeen. Hyvä latautuminen otteluun tuotti kuitenkin tulosta, kun Markus Kankaanranta runnoi kiekon minuuttia myöhemmin vastustajan maalivahdin selän taakse Mikael Ruohomaan vahvan hyökkäysalueelle viennin jälkeen. Peli siirtyi tasoitusmaalin jälkeen vahvemmin Lujan hallintaan ja erän puolessavälissä Kari Kouttinen nousi vasemmalta sisään maalin eteen jättäen vastustajan puolustajan kuin nallin kalliolle. Pieni hassutus ja kiekko maalivahdin längistä sisään. Luja HT sai nauttia johtoasemastaan erän viimeisille minuuteille asti, mutta sitten tuli jälleen virhe, josta vastustaja rankaisi. Omassa päässä neljä Lujan pelaajaa oli samassa kulmassa ja viides kärkkyi tilaisuutta läpiajoon. Oman pään puolustuspelaaminen oli unohdettu ja vastustaja pelasi kiekon täysin vapaaseen paikkaan maalin eteen. Suora laukaisu ja peli oli tasan.

Toisen erän alkuun Luja HT tuli voimalla. Vastustaja joutui rikkomaan ja seuranneen ylivoiman aikana Kari Kouttinen teki illan toisen maalinsa noustuaan  koko kentän läpi tällä kertaa oikealta puolelta. Tällä kertaa kiekko kilahti kattoon aivan maalivahdin nenän edestä ajassa 23,26. Kahden perättäisen Lujan jäähyn jälkeen kotijoukkue onnistui jälleen tasoittamaan ottelun ylivoimalla juuri ennen ottelun puoltaväliä.

Pelillisesti Luja oli mukana pelissä vahvasti, mutta liika innokkuus kostautui. Neljä minuuttia ennen erän loppua Ankat hyödynsi tilanteen ja pääsi 3-1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi iskemään taululle 4-3 johto-osuman.

Toisella erätauolla Luja keskittyi pelin tasoittamiseen, mutta toisin kävi. Pitkäksi venyneen vaihdon seurauksena vastustaja rankaisi jälleen. Kahden ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen taululla komeili  jo 5-3. Luja ote herpaantui ja minuuttia myöhemmin Ankat maalasi jo 6-3 johto-osuman. Luja nousi kuitenkin vielä mukaan taisteluun Heikki Tuomiston tahtomaalilla. Siirtymien kolmeen kentälliseen toi tarvittavan rytmimuutoksen ja viimeiset viisitoista minuuttia pelattiin Ankka-päädyssä. Heidän maalivahtinsa kesti kuitenkin paineen ja peli päättyi viimeisen tyhjään maalin tehdyn maalin myötä Ankkojen voittoon. Luja oli pelillisesti parempi, mutta hukkasi voittonsa selkeisiin pelillisiin virheisiin.

Tahtovoitto

Ottelu Naantalin VG:tä vastaan alkoi samankaltaisesti kuin Ankka-pelikin. Minuutin pelaamisen jälkeen vastustaja johti 1-0 vastustajan irtauduttua hyökkäyssiniseltä ylivoimahyökkäykseen.  Luja puolustuspelaaminen on kuitenkin parantunut ja kahden ylivoiman tappaminen heti perään Janne Rantaniityn varmojen torjuntojen myötä toi lisää varmuutta kotijoukkueen peliin. Erän puolessavälissä Esa Väisänen tärytti kiekon vastustan maalin yläkulmaan vahvan ylivoimapyörityksen päätteeksi ja ote siirtyi yhä vahvemmin Lujalle. VG oli nyt hieman heille oudossa tilanteessa tällä kaudella – altavastaajana.

Luja HT pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Kahden miehen ylivoimakaan ei tuonut tulosta, mutta hieman ennen ottelun puoltaväliä Luja pääsi tarjoamaan VG:lle omaa lääkettään. Mikko Rantanen pysäytti VG-hyökkäyksen Lujan puolustussinisellä ja nopea syöttö vapautti Mikael Ruohomaan hyökkäyssinisellä läpiajoon. Tarkka laukaus puolustajan jaloista tuotti tulosta ja Luja johti jälleen ottelua.

Erän loppua kohti mentäessä kokeneet VG-pelaajat tekivät kaikkensa saadakseen Lujan pelaajat hermostumaan ja onnistuivatkin siinä. Lujan maalivahdin Janne Rantaniityn koputtelu maalintekotilanteen päätteeksi sai Lujan pelaajat kuumiksi ja lopulta myös jäähyaitioon. Erik Krannin 5+20 minuuttinen oli koitua Lujan kohtaloksi.

VG tasoitti ottelun 2-2:teen kolmannen erän alussa pelatessaan 5-3 ylivoimalla. Rantaniityn torjunnat pitivät kotijoukkueen pystyssä ja nyt VG-pelaajan ottama jäähy kostautui. Lauri Savijoki nousi ylivoimapelissä kulmasta voimallisesti maalin eteen ja seuranneessa tilanteessa Esa Väisänen laittoi  kylmän viileästi ripari-kiekon maalivahdin selän taakse kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Neljää minuuttia myöhemmin Markus Kankaanranta päätti omasta päästä karkumatkalle lähtönsä laittamalla kiekon vastustajan maalivahdin haaroista sisään. Luja johti tämän maalin myötä jo 4-2.

VG on kuitenkin joukkue, joka pelaa viimeiseen minuuttiin asti. VG jatkoi Lujan pelaajien hiillostamista ja vaikka oman maalivahdin puolustaminen tärkeä asia, ei sitä pidä tehdä poikittaisella mailalla. Turha jäähy ja täysin tarpeeton tuomarien kritisointi antoi VG:lle heidän kaipaamansa tilaisuuden ottelun viimeisillä minuuteilla. VG kavensi ylivoimassa tiukalla siniviivavedolla maskin takaa ensin 4-3:een ajassa 58,08 ja hetkeä myöhemmin edelleen ylivoimalla tilanteeksi 4-4. Lujan taistelu näytti jo hetken valuvan käsistä, mutta jostakin joukkue kaivoi esiin käsittämättömän voitontahdon.

Mikael Ruohomaan kentällinen uskalsi yrittää ja Ville Ahola ja Markus Kankaanranta vapauttivat Vili Matikan laidasta läpi. Tarkka laukaus tolpan viereen ja koko halli räjähti riemuhuutoihin. Luja johti 5-4 ja ottelua oli jäljellä puoli minuuttia. Viimeiseen vaihtoon kotijoukkue lähti sellaisella mielellä, että VG:n pelaajat syödään vaikka elävältä. VG yritti, mutta Luja kesti. Ja ansaitsi voittonsa.

Ottelu osoitti, että kaikki se potentiaali, joka Lujan joukkueessa on, riittää voittoihin mitä tahansa sarjan joukkuetta vastaan. Nyt joukkue pelasi  kurinalaisemmin ja niillä vahvuuksilla, joita joukkueella on. Tästä on hyvä jatkaa ja ensi perjantaina FPS:n on syytä varoa. Luja HT on nälkäinen.