LUJA HT:LLE ONNISTUMINEN KOTILUOLASSA!!

16.11.2009

Luja HT kohtasi kotihallissaan sunnuntai-iltapäivällä Naantalin VG-62:lta pisteet napanneen HC Keski-Uusimaan. HCK uhkui voimaansa ottelun alussa, mutta jälleen Luja HT osoitti olevansa hyvä kotijäällään. Luja HT voitti ottelun suoraan varsinaisella peliajalla selvin numeroin 7 – 4 (1-2;2-2;4-0).

Luja HT voitti ottelun suoraan varsinaisella peliajalla selvin numeroin 7 – 4 (1-2;2-2;4-0).

Tämän voiton myötä taka-alalle jäi myös Lujan lauantaina pelaama vierasottelu Tuusulassa. Tämän ottelun Luja HT hävisi 6 – 1 (0-0;3-1;3-0).

HCK vahva ottelun alussa

Ottelu alkoi niin, kuin Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli aavistanutkin. HCK otti karvasi kahdella hyökkääjällä ja Lujan hyökkäykseen lähdöt olivat vaikeita. Etenkin, kun ensimmäisessä erässä avaussyötöt kestivät ja osin kiekkoa vietiin oma-ehtoisesti omalle puolustusalueelle. Ensimmäinen takaisku tuli jo reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun HCK-hyökkääjä tuli vasemmasta laidasta sisään ja laukoi kiekon maalissa pelanneen Jari Vainion suojusten kautta kiekon maaliin.

Luja ei taipunut, mutta joutui rikkomaan yrittäessään saada isokokoisia uusimaalaisia kuriin. Jäähyt kostautuivat ja viisi minuuttia ennen erän loppua HCK maalasi ylivoimalla laitahyökkääjän päästyä kasvotusten Lujan maalivahdin kanssa. Lujan onneksi myös HCK onnistui hankkimaan itselleen kaksi perättäistä jäähyä ja jälkimäisen aikana Lujan ylivoimapelaaminen tuotti tulosta. Jonne Ylikännö laukoi viivasta kiekon tarkasti tolpan juureen Mikko Rantasen syötöstä.

Toisen erän alku oli jälleen HCK:n vahvaa näytöstä. Luja oli vaikeuksissa ja Juha Ruohomaa sai jäähyn estämisestä. HCK käytti tilanteen hyväksi, kun Luja ei pystynyt purkamaan tilannetta pois puolustusalueeltaan. Tarkka laukaus etuyläkulmaan vei vierailijat jo 3-1 johtoon, kun ottelua oli pelattu 24,25. Muutamaa minuuttia myöhemmin Luja näytti, että joukkue ei ole luovuttanut. Antti Nurminen avasi pitkällä syötöllä Markus Kankaanrannan täyteen vauhtiin oikeassa laidassa. Kankaanranta ajoi sisään ja pelasi vastustajan puolustan pihalle loistavalla harhautuksella. Tarkka laukaus alakulmaan kavensi tilanteeksi 2-3.

HCK ei hätääntynyt, vaan lisäsi johdon jälleen kahteen maaliin vain minuutti Lujan kavennusmaalin jälkeen. Erätauolla valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli onnistunut herättämään joukkueessaan voitontahdon ja nyt kotijoukkueen hyökkäykseen lähdöt nopeutuivat. HCK-pelaajat joutuivat nyt vuorostaan rikkomaan ja hieman ottelun puolenvälin jälkeen Luja onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-3 Kari Kouttisen onnistuttua lyömään Juha-Pekka Vainion viivasta laukoman kiekon verkon perille. Peli siirtyi yhä enemmän kotijoukkueen hallintaan.

Loppuun asti pelaaminen palkitaan

Jos oli HCK vahva ottelun alussa, oli Luja HT vahva ottelun viimeisessä erässä. Päätöserän viidettä peliminuuttia pelattaessa Kari Kouttinen ja Lauri Savijoki lähettivät Esa Väisäsen syötöillään oikeasta laidasta sisään HCK:n puolustusalueelle. Väisänen harhautti vastustajan puolustajan ja laukoi välittömästi pakin jaloista kiekon takayläkulmaan illan komeimmalla maalilla. Lujan voitontahto näkyi pelaajien otteista ja HCK oli jokseenkin aseeton. HCK-pelaajan hieman ennen erän puoltaväliä kampituksesta ottama jäähy koitui joukkueen kohtaloksi. Jäähyä ehti kulumaan vain seitsemän sekuntia, kun ottelun parhaana palkittu Lauri Savijoki onnistui ujuttamaan kiekon vastustajan maalivahdin selän taakse. Kotijoukkueella oli henki päällä ja joukkueen alivoimapelaaminenkin oli kunnossa. Ottelun lähestyessä loppuaan Mäkelä tiivisti joukkueen kokoonpanoa ja siirsi Juha Ruohomaan hyökkääjäksi. Ruohomaa kiitti ja päätti Mikko Rantasen vapauttavan syötön päätteeksi läpiajosta tilanteeksi Lujalle 6-4. Ja kun Rantanen pääsi vielä tekemään HCK:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia puolitoista minuuttia ennen päätössummeria lopputulokseksi 7-4, oli ottelu taputeltu. Luja HT voitti ansaitusti hyvän peliesityksen jälkeen.

Lujan maine hyvänä kotijoukkueena varmasti kasvoi, mutta vieraspeleihin joukkue tarvitsisi lisää vauhtia. Ottelussa Tuusulassa debytoi joukkueen uusi maalivahti Vitali Taskinen. Hänen torjuntansa eivät kuitenkaan riittäneet, vaan joukkueen selkärangan katkaisi jälleen jäähyt. Kymmenen kakkosta ja yksi viisiminuuttinen tekevät tehtävänsä. Mutta sunnuntain kotivoitto antaa joukkueelle uskoa omaan tekemiseensä. Nyt joukkueen pitää keskittyä sarjan loppuihin otteluihin ja pyrkiä voittamaan niistä mahdollisimman monta.