Luja HT voitti FPS:n vieraissa!

18.1.2010

Kevätkausi on alkanut Luja HT:n osalta suotuisissa merkeissä. Avausvoitto Vermuntilan Temmosta siivitti joukkueen hyvään peliin myös vieraspelissä Forssassa. FPS on omassa hallissaan vaikea voittaa ja joukkue oli voittanut molemmat jatkosarjan pelinsä.

Kevätkausi on  alkanut Luja HT:n osalta suotuisissa merkeissä. Avausvoitto Vermuntilan Temmosta siivitti joukkueen hyvään peliin myös vieraspelissä Forssassa.  FPS on omassa hallissaan vaikea voittaa ja joukkue oli voittanut molemmat jatkosarjan pelinsä. Molemmilla joukkueilla oli pelikunnossa kaikki pelaajansa, joten pelistä oli odotettavissa tiukkaakin tiukempi taisto. Luja HT vei lopulta voiton jatkoajan ja voittolaukauskisan jälkeen 3 – 4 (0-2;3-1;0-0)

Lujalla hyvä avauserä

Liukkailla luistimilla varustetut lujalaiset aloittivat ottelun niin vahvasti, että FPS-pelaajien oli pakko rikkoa. Erän puolessa välissä edellisessä ottelussa tehottomuudesta kärsinyt ylivoimapeli toimi. Esa Väisänen viimeisteli Juha-Pekka Vainion ja Kari Kouttisen syötöstä ottelun avausmaalin. Luja peli kulki ja neljä minuuttia ennen erän loppua Jussi Mäkelä laukoi Lujan jo 0-2 johtoon Mikael Ruohomaan ja Turkka Hirvinevan järjesteltyä hänelle oivan maalintekopaikan.

Forssalaiset havaitsivat, että pärjätäkseen pelissä on heidän saatava horjutettua lujalaisten henkistä otetta. Provosointi onnistui, mutta Mikael Ruohomaan istuessa ensimmäistä kakkostaan onnistui Markus Kankaanranta tekemään Lujan johdoksi jo 0-3 joukkueiden pelatessa tasavajaalla ajassa 20.46. Ruohomaan seuraavan jäähyn aikana ajassa 26.09 FPS kavensi ottelun lukemiin 1-3 ja takaa-ajo oli alkanut. Kuusi minuuttia myöhemmin FPS oli tehnyt kaksi maali lisää ja ottelu oli tasalukemissa 3-3.

Forssalaisilla oli nyt voiton avaimet käsissään – etenkin, kun heti tasoitusmaalin jälkeen olleessa nujakoinnissa Lujan Mikko Rantanen ja Juha Ruohomaa saivat kaksiminuuttiset ja Mikael Ruohomaa kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Forssalaiset saivat samassa ajassa vain yhden kaksiminuuttisen, joten Luja joutui jälleen alivoimaiseksi.

Lujan taistelutahdon ylläpitäjäksi nousi jälleen maalissa pelannut Janne Rantaniitty, joka torjui jäähyjen aikana FPS:lle tuomitun rangaistuslaukauksen. Lujalaisten peli saatiin jälleen uomiinsa ja kentälliset onnistuivat järjestämään hyviäkin maalintekopaikkoja, mutta maaliin asti ei kiekkoja saatu.

Tiukkaa taistelua voitosta loppuun asti

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tavoittelivat voittoa tasapäisesti. Peli kulki päästä päähän ja maalivahdit torjuivat kaikki maalintekoyritykset. Erän ainoiksi merkinnöiksi jäivät molemmille joukkueille tuomitut kaksi kahden minuutin jäähyä. Jatkoeräkin sujui saman kaavan mukaan ja kumpikaan joukkue ei onnistunut edes ylivoimalla ratkaisemaan ottelua.

Voittolaukauskisassa Mikael Ruohomaa onnistui yllättämään ainoana pelaajana vastustajan maalivahdin. Luja HT onnistui tiukan taistelun jälkeen ensimmäisen kerran tällä kaudella voittamaan FPS:n sen kotikaukalossa. Hieno voitto, mutta kyllä voitto olisi voitu ottaa varsinaisellakin peliajallakin totesi ottelun jälkeen Luja HT:n kakkosvalmentaja Mika Westerberg.

Voitto on arvokas myös seuraavia Lujan otteluita silmälläpitäen. Luja HT pelaa ensi perjantaina vastustajana melko tuntematonta Porvoon Huntersia vastaan kotihallissaan ja heti perään vieraissa lauantaina HC Luviaa vastaan. Voittopelit alla on kuitenkin huomattavasti helpompi valmistautua tuleviin otteluihin.