LUja HT:llä synkkä viikonloppu!

24.1.2010

Luja HT:n vieraaksi saapui perjantai-iltana kova uusimaalainen joukkue Porvoon Hunters. Luja HT lähti peliin ennakkoluulottomasti ja kahden erän jälkeen näytti siltä, että kotijoukkue ottaa pisteet ottelusta. Vaan toisin kävi. Lauantain vierasottelussa Luvialla Luja HT kohtasi ensimmäistä kotiotteluaan Suomi-sarjassa pelanneen HC Luvian. Kotijoukkueen valmistautumisen eteen oli tehty kaikki mahdollinen. Vastaavasti Luja HT:llä oli alla perjantai-illalta harmittava tappio, joten ennakkoasetelmat olivat jännittävät. HC Luvian panostus otteluun toi heille toivotun lopputuloksen ja Luja HT on tekemässä ottelusarjasta itselleen vaikean

Voitto valui käsistä

Luja HT:n vieraaksi saapui perjantai-iltana kova uusimaalainen joukkue Porvoon Hunters.  Luja HT lähti peliin ennakkoluulottomasti ja kahden erän jälkeen näytti siltä, että kotijoukkue ottaa pisteet ottelusta. Vaan toisin kävi. Jääkiekko-ottelua pelataan aina täydet 60 minuuttia. Luja HT:n hävitessä viimeisen erän tylysti  5 – 0 ottelu päättyi kotijoukkueen tappioon 4 – 7 (0-1;4-1;0-5).

Kotijoukkue terävänä erien alussa

Lujan aloituskentällinen herätteli vastustajan maalivahdin heti ottelun alussa tositoimiin. Paitsiotilanteessa Lujan puolustajan keskialueelta päätykiekoksi nostama kiekko putosi suoraan Hunters-maaliin, kun peliä oli pelattu vain 11 sekuntia. Maalia ei tietenkään hyväksytty, mutta tämän jälkeen Hunters-vahti oli ohittamaton aina toiseen erään asti.

Luja oli aktiivinen ja loi maalintekotilanteita, mutta maalia ei vain saatu aikaiseksi. Erän puolessavälissä kiekko pomppi  Lujan puolustussiniviivassa nuorelle Hunters-hyökkääjälle Tomi Roukalalle, joka upotti läpiajon päätteeksi kiekon Janne Rantaniityn längistä sisään. Luja ei tästä hätääntynyt, mutta maalinteko ei onnistunut edes ylivoimalla.

Luja HT aloitti toisen erän edelleen aktiivisesti. Vili Matikka kolautti kiekon tolppaan, mutta kotijoukkueen avausmaalia saatiin odottaa vielä lähes viisi minuuttia. Maali oli Matikan näytös, sillä hän toi kiekon hyökkäysalueen päädystä maalin eteen harhauttaen kaikki eteensä tulleet vastustajat. Ja kun kiekko kimposi lujan rannelaukauksen jälkeen yläputkesta jäähän maaliviivan taakse, oli pelissä aimo annos virtaa lisää. Kova yritys kuitenkin kostautui, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin Hunters onnistui pitämään kiekon Lujan hyökkäyspäädyssä ja kuittasi epäonnistuneen purkuyrityksen loistavalla syötöllä takatolpalle vapaana olevalla hyökkääjälle. Kiekko laitettiin kirjaimellisesti tyhjiin.

Ottelun puolivälissä Hunters antoi voiton avaimet Lujalle, kun heidän pelaajansa murjoi Erik Krannia ulosajon arvoisesti. Tasoitusmaali syntyi, kun Erik Kranni tarjoili Mikael Ruohomaalle kiekon keskialueella. Nopea suunnanmuutos ja Ruohomaa olikin kaksni vastustajan maalivahdin kanssa. Hetkeä myöhemmin Ruohomaa seisoi kädet pystyssä maalin merkiksi. Ylivoiman jatkuessa oli seuraavaksi vuorossa Esa Väisänen –show. Jarkko Ekberg kaivoi hyökkäyskulmassa kiekon haltuunsa ja syötti sen aloitusympyrään  Esa Väisäselle. Väisänen harhautti molemmat puolustajat ja lopuksi vielä maalivahdin täysin kahville. Luja siirtyi ajssa 32.28 3-2 johtoon. Ja hetkeä myöhemmin Mikael Ruohomaa laukoi  vastustajan puolustuksen rikki repineen syöttelyn päätteeksi  kiekon jälleen maaliin.

Vastustaja rankaisi virheistä

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti 4-2 johtoasemassa. Koska Luja HT ei onnistunut toisen erän hirvittävässä vauhdissa pudottamaan vastustajan paljon pelannutta ykköskenttää kyydistä, luotti Hunters-valmentaja edelleen samoihin miehiin. Hunters kavensi kuuden minuutin pelaamisen jälkeen tilanteeksi

4-3, kun lujalaiset hävisivät puolustusalueen pelissä kaikki kaksinkamppailut. Erän puolessa välissä Hunters takaa-ajon luultiin hellittävän, kun heille tuomittiin jäähy koukkaamisesta. Hunters sai kuitenkin tilaisuuden, kun Roukala pääsi Lujan puolustusalueelle. Tarkka syöttö maalinkulmalle syöksyneelle hyökkääjäkaverille ja suora laukaisu upposi oikeaan yläkulmaan. Kaksi kotijoukkueen karkeaa virhettä ja peli jälleen täysin auki.

Ottelun ratkaisuksi muodostui  Huntersin väkisin Lujan maalille painama tilanne kolme minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä. Lujan puolustus yritti purkaa tilannetta,  mutta loppujen lopuksi kiekko meni omasta pelaajasta maaliin. Kotijoukkue yritti vielä tasoitusta ja pääsi yrittämään jopa kuudella neljää vastaan Hunters-pelaajan saatua jäähyn. Yritykset kilpistyivät Huntersin kahteen omasta päästä lyötyyn purkukiekkoon, jotka nyt sattuivat menemään molemmat ilman maalivahtia olleeseen Lujan maaliin.

Lujan peliä haittasi läpi ottelun viisikkopelin toimimattomuus. Kokoonpanoista olivat poissa Kari Kouttinen ja Juha Ruohomaa ja heidän panostaan olisi kyllä kaivattu.

Luja HT hävisi nousijajoukkue Luvialle

Luja HT kohtasi lauantaina vierasottelussa Luvialla ensimmäistä kotiotteluaan Suomi-sarjassa pelanneen HC Luvian. Kotijoukkueen valmistautumisen eteen oli tehty kaikki mahdollinen. Vastaavasti Luja HT:llä oli alla perjantai-illalta harmittava tappio, joten ennakkoasetelmat olivat jännittävät. HC Luvian panostus otteluun toi heille toivotun lopputuloksen ja Luja HT on tekemässä ottelusarjasta itselleen vaikean.

HC Luvia voitti ottelun 5 – 4 (2-0;2-2;1-2).

Heikko valmistautuminen

Oli ymmärrettävää, että HC Luvia aloitti ottelun terävästi. Lujan peli sen sijaan takkusi ja joukkue oli kuin unessa heti alusta alkaen. Peliä pelattiin, mutta kaksinkamppailuissa luvialaiset veivät järjestelmällisesti kiekon. Lujan maalissa pelannut Vitali Taskinen piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan, kun edessä pelanneet viisikot päästivät luvialaiset laukomaan hyvistä paikoista. Lujan löysä pelaaminen pakotti myös rikkomaan.  HC Luvia käytti ylivoiman ja huonon purun hyväkseen erän puolivälissä. Rännikiekko otettiin alas ja nopea syöttö täysin vapaalle pelaajalle maalin eteen loi avopaikan avausmaalille.

Lujan peli piristyi hieman takaiskusta ja joukkue loi tilanteita vastustajan maalille. Luja pääsi pelaamaan erän loppuminuuteilla ylivoimaa, mutta edellisen ottelun tehottomuus vaivasi edelleen. Sen sijaan Luvia yritti aina, kun se sai paikan. Lujalle löysä pelaaminen kostautui toistamiseen, kun luvialainen päästettiin laukomaan vaarattoman tuntuisesta paikasta kulmasta kohti maali. Kiekko putosi Taskisen torjunnasta aivan maalitolpan juureen ja vieri sisään vain kuusi sekuntia ennen erän päätöstä.

Toisen erän alkuun Luja HT sai vastustajalta melkoisen lahjan. Vastustaja yritti purkaa kiekkoa omasta päädystään Lujan painostaessa. Purkukiekko tuli suoraan Markus Kankaanrannan lapaan ja kiittäen hienosta syötöstä hän palautti sen verkon perukoille ajassa 24,23. Luja hallitsi tässä vaiheessa pelitapahtumia ja ottelu olisi ollut käännettävissä. Erik Krannin istahtaessa jäähylle heti kavennusmaalin jälkeen HC Luvia sai jälleen tilaisuutensa. Ensimmäisellä kerralla epäonnistuneelle luvialaishyökkääjälle annettiin vielä toinen tilaisuus, jota hän ei jättänyt käyttämättä.  Luvian 3-1 johtomaalin jälkeen Lujan peli parani jälleen hieman. Lujan ykköskenttä teki itselleen maalintekopaikan ja vahvan ylösviennin päätteeksi Lauri Savijoki pääsi iskemään rebound-kiekon maaliin kaventaen tilanteeksi 3-2 ottelun puolivälissä.

Huolimatonta peliä

HC Luvia teki toisessa erässä vielä yhden maalin Lujan huolimattoman pelaamisen jälkeen. Kolmanteen erään joutui Luja lähtemään edelleen kahden maalin takaa-ajoasemasta. Heti päätöserän alkuminuuteilla hölmöiltiin jälleen omassa päässä ja Luvia pääsi lisäämään johtoaan jo kolmeen maaliin. Maali olikin luvilaisten ainoa mahdollisuus erässä, sillä Taskiselle ei kirjattu erässä ainuttakaan torjuntaa. Luja painoi peliä vastustajan päätyyn, mutta kavennusmaali syntyi vasta erän puolivälissä. Tehottomuus viimeistelyssä vaivasi ja 5-4 kavennusmaali syntyi vasta neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Luja yritti, mutta viime minuuteilla otettu jäähy esti loppuminuuttien rynnistyksen ja ottelun viemisen jatkoajalle.

HC Luvia voitti ottelun käyttämällä ne maalintekopaikat, jotka sille annettiin lujalaisten ystävällisellä avustuksella. Lujan peliä vaivaa tehottomuus ja huolimattomuus sekä viisikkopelaamisen ongelmat. Hyökkäämään on kova kiire, mutta omaa maalia puolustamaan ei. Neljäkin tehtyä maalia riittäisi voittoon, jos maalivahtia kohti ei vyöryisi koko ajan ylivoimahyökkäyksiä. Seuraavaksi Luja HT kohtaa vierasottelussa Vermuntilan Temmon. Vermuntilan iso ja leveä laatikko on aina ollut vaikea Lujalle, joten tuohon otteluun on syytä valmistautua hyvin.