Luja HT:llä tehoviikonloppu!!

15.2.2010

Lujan HT:n pelit ovat viime aikoina kulkeneet hyvin. Sunnuntaina joukkue matkasi Porvooseen kohtaamaan sarjajohtaja Hunters’in. Lujan edellisenä päivänä pelaama ottelu antoi hyvän pohjan ja joukkue lähti selkeästi hakemaan voittoa pelistä. Pelikirjan laatiminen onnistui ja Luja HT nappasi täydet kolme pistettä. Peli päättyi lukemiin 2 – 4 (1-2:0-2:1-0).

Hunters aloitti ylimielisenä

Kotijoukkue Hunters oli tuudittautunut heti ottelun alusta alkaen helppoon voittoon. Luja HT aloitti hyvällä aktiivisella karvauksella ja katkoi Hunters’in avausyritykset järjestelmällisesti. Lujalaisten luistin kulki ja pikkuhiljaa alkoi maalipaikkojakin syntyä. Seitsemän minuutin kohdalla kova prässi jätti kiekon vapaaksi Hunters maalin eteen ja kiekkoon pääsi käsiksi Jarkko Ekberg. Tarkka laukaus maalivahdin längistä hiljensi kotikatsomon heti alkuunsa. Kahta minuuttia myöhemmin Ekbergin kentällinen katkoi jälleen vastustajan avauksen ja nyt Markus Kankaanranta pääsi viemään kiekon oikeasta laidasta sisään. Vaikka hänellä olisi ollut mahdollisuus laukoa itse, syötti hän kuitenkin maalin eteen viilettäneelle Ekbergille, joka ohjasi kiekon jo toistamiseen maaliin.

Erän loppupuolella Hunters sai hetkellisesti  peliä haltuunsa ja painoi ykköskentällisellään pelin väkisin Lujan päätyyn. Kun kiekkoa ei saatu purettua pois omalta puolustusalueelta , joutui maalissa pelannut Janne Rantaniitty kaivamaan sen ensimmäisen kerran selkänsä takaa.

Toisen erän alussa Hunters’in löysä pelaaminen jatkui ja he yrittivät saada avauksia keskialueella kärkkyvälle kärjelleen. Luja katkoi avauksia edelleen ja minuutin pelaamisen jälkeen Esa Väisänen pääsi kiinni irtokiekkoon. Kiittäen maalitekopaikasta Väisänen laukoi kiekon yläkulmaan siirtäen Lujan jo 3-1 johtoon. Hunters yritti muutti pelitaktiikkaansa ja löi kiekkoa Lujan päätyyn ja yritti karvata kiekkoa itselleen. Lujan puolustus pelasi itsevarmasti ja avasi peliä tehden Hunters-pelaajien pelistä yhtä tuskaa. Ja maalissa Rantaniitty torjui takuuvarmasti vähäiset Hunters-laukaukset.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua Hunters-puolustus hölmöili jälleen omassa päässään ja Väisänen sai lopulta paikan laittaa rebound-kiekon tyhjään maaliin Hunters-maalivahdin syöksyillessä epätoivoisena tolpalta toiselle. Kolmanteen erään Luja HT lähti 4-1 johdossa.

Luja HT valmistautui takaa-ajoon

Kolmanteen erään Luja HT lähti hyvin tietoisena kotijoukkueen pelin kovenemisesta. Hunters’in oli pakko nostaa pelin intensiteettiään ja peluuttaa kentällisiään tiiviimmin. Kahden minuutin jälkeen Lujan puolustus haparoikin ja Hunters-kapteeni pääsi yksin Rantaniittyä vastaan. Tarkka laukaus kavensi tilanteeksi 2-4.

Luja HT oli maalin jälkeen melkoisessa helteessä, mutta Rantaniitty jatkoi hyviä torjuntojaan tehden tyhjäksi kaikki kotijoukkueen maalintekoyritykset. Hunters painostusta riitti aivan erän loppuminuuteille asti tuomarikaksikon tehdessä pelistä jännittävää heittäessään lujalaisia jäähylle hieman heppoisin perustein. Luja HT pelasi alivoimat suurella sydämellä pelaajien heittäytyessä laukausten eteen. Hunters pääsi yrittämään kuudella neljää vastaan, mutta tuloksetta.

Lujan 4-2 voitto oli ansaittu. Joukkue pelasi järkevästi ja käytti vastustajan ylimielisen asenteen hyväkseen. Voiton myötä Lujan pisteet karttuivat jo kuuteentoista ja on vain kaksi pistettä jäljessä Hunters’ia. Piste-ero sarjassa seuraavana olevaan FPS:ään on nyt kuusi pistettä. Tämä tilanne on hyvä, sillä seuraavaksi Luja kohtaa juuri FPS:n vieraissa ensi perjantaina. Valmentajaa vaihtaneen FPS:n tavoitteena on varmasti ottaa pisteet Lujalta, mutta viikonlopun esitysten perusteella ovat pisteet varmasti tiukassa.