Luja HT voitti Vermuntilan!!

3.2.2010

Luja HT voitti Vermuntilan

Lujan Markus Kankaanranta oli huikeassa vedossa, kun Luja HT kohtasi vierasottelussa Vermuntilan Temmon perjantai-iltana Raumalla. Hän teki kaiken kaikkiaan ottelussa viisi maalia ja kaksi niistä voittolaukauskilpailussa. Ottelua pelattiin täydet 65 minuuttia ja se päättyi lopulta 4 – 5 (1-1;2-2;1-1;0-0).

Tasaväkistä kamppailua

Ottelun ensimmäistä erää oli pelattu puoleenväliin, kun Vermuntilan Temmon puolustus yritti avata omasta päädystä keskeltä. Markus Kankaanrannan onneksi kiekko napsahti suoraan hänen lapaansa ja kohteliaana kaverina hän palautti sen välittömästi. Tosin maaliverkon perukoille. Kauan ei Lujan johtoasema kuitenkaan kestänyt, sillä Tempo tasoitti minuuttia myöhemmin tilanteeksi 1-1 ylivoimalla.

Toisen erän viidennellä minuutilla Lauri Savijoki antoi omalta puolustusalueelta vapauttavan syötön Tempo-pelaajien välistä hyökkäyssiniselle viilettäneelle Kankaanrannalle, joka nosti kiekon ohi maalivahdin toisen henkilökohtaisen osuman merkiksi. Mutta jälleen Tempo kuittasi tämänkin maalin minuutin kuluttua. Lujan puolustusalueen aloitustappio ja tarkka veto viivalta upposi tolpan kautta sisään.  Peli jatkui edelleen tasaväkisenä, joskin Luja HT hallitsi hienokseltaan tapahtumia kentällä. Ilman loukkaantunutta laituriaan Kari Kouttista kentällä ahertanut Lauri Savijoki loukkaantui itsekin erän loppuminuuteilla ja Tempo pääsi hyödyntämään Lujan kentällisten muutokset. Vermuntila painoi pelin väkisin Lujan päätyyn ja pääsi ottelussa johtoasemaan ajassa 39.09. Mutta ei hätää. Tällä kertaa tuli myös Lujan tasoitus nopeasti, kun Vili Matikka vapautti Kankaanrannan jälleen läpiajoon vain kaksikymmentä sekuntia myöhemmin. Toiselle erätauolle lähdettiin siis tasalukemissa 3-3.

Luja HT:n työ palkittiin voitolla

Kolmanteen erään Luja HT lähti hakemaan voittoa pelillisesti hyvin sujuneen toisen erän jälkeen. Erän puolivälissä Kankaanrannan polvitaklauksesta saama jäähy kostautui kuitenkin välittömästi. Tempo repi Lujan puolustuksen aivan hajalle 14 sekunnissa ja johti jälleen maalilla. Tätä maalia ei Luja HT pystynytkään kuittaamaan heti, vaan hetken jo näytti siltä, että Vermuntila ottaa ensimmäisen voittonsa sarjassa. Luja pelasi kuitenkin rauhallisesti ja neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Mikko Rantanen ja Juha-Pekka Vainio lähettivät Esa Väisäsen oikeasta laidasta maalintekoon. Siniviivan jälkeen ammuttu lyöntilaukaus upposi yläkulmaan ja voittomaalin haku alkoi.

Luja hallitsi ja loi tilanteita, mutta ratkaisevaa osumaa ei kovasta yrityksestä huolimatta tullut. Tunteetkin alkoivat pelin loppuminuuteilla kuumentua, kun tuomarit eivät puuttuneet erään Tempo-pelaajan sääntöjen rajamailla pelaamaan pelityyliin.

Varsinaisen peliajan jälkeen pelattiin viiden minuutin jatkoerä, jossa kumpikaan joukkue ei onnistunut edelleenkään maalaamaan, vaikka molemmille tuomittiin erän aikana jäähyt. Molemmat joukkueet pääsivät myös yrittämään kahden kenttäpelaajan ylivoimalla. Ottelun ollessa edelleen tasan jatkoerän jälkeen siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Markus Kankaanranta onnistui ensimmäisenä yrittäjänä, mutta muut Lujan laukojat eivät. Temmon pelaajista vain Tuomas Montosen onnistuttua siirryttiin jatkolaukauksiin käännetyssä järjestyksessä. Janne Rantaniitty torjui Montosen toisen yrityksen torjuen jäässä maatessaan maskillaan laukauksen ja antoi Kankaanrannalle tilaisuuden ratkaista ottelu toisella yrityksellään. Ja sen hän tekikin. Viides maali ottelussa oli syntynyt.

Lujan kannalta ottelu oli tärkeä, sillä HC Luvia hengittää niskaan voittamalla vastustajiaan. Vermuntilan joukkue ei ole aivan sillä tasolla, kuin se on totuttu näkemään ja siksi se on juuttunut sarjan häntäpäähän.

Voiton myötä Luja sai jälleen uskoa peliinsä ja seuraavaksi vastaan ensi lauantaina saapuva FPS joutuu tekemään täyden päivätyön, mikäli mielii pisteitä Huittisista.