Luja HT:n hyvä pelivire jatkuu

8.2.2010

Taisteluvoitto Vermuntilan Temmosta antoi riittävän hyvän lähtökohdan Luja HT:n pelille, kun vastaan asettui hyvin motivoitunut FPS Forssasta. FPS oli voittanut edellisenä iltana Temmon kotihallissaan, joten heilläkin oli kova tahtotila voittaa peli. Tasaisessa sarjassa voitto ottelusta oli tärkeä ja jälleen Luja HT osoitti taistelutahtonsa voittamalla vähämaalisen ottelun 2 – 1 (1-0;1-0;0-1).

Luja pelaa hyvää puolustuspeliä

FPS aloitti ottelun terävästi ja Luja HT joutui rikkomaan heti alkuminuuteilla. Saatu jäähy avasi kuitenkin tilaisuuden keskialueella tilaisuutta haistelleelle Esa Väisäselle, joka pääsi nopeutensa avulla läpiajoon. FPS:n maalivahti oli voimaton vasta kahden minuutin pelaamisen jälkeen ja Luja johti 1-0. Luja pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan ja etenkin kotijoukkueen kakkoskentällinen Ekberg-Kankaanranta-Matikka- Ahola-Ylikännö oli liekeissä.  Lujan pelissä oli nyt uudenlainen ilme – peli oli iloista, mutta oman pään puolustaminen oli kaikille tärkeää. Tilanteet vietiin loppuun asti ja vastustajaa taklattiin aina, kun mahdollista.  Maalissa pelannut Janne Rantaniitty antoi tärkeillä torjunnoillaan joukkueelle selkänojan, johon nojata.

Toisen erän alussa FPS panosti peliinsä rajusti ja Luja oli ajoittain helisemässä. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut. Kun Markus Kankaanranta sai neljä minuuttia ennen erän loppua kiekon täyteen vauhtiin keskialueelle Ville Aholalta omalta puolustusalueelta kesken forssalaisten painostuksen, jaettiin valttikortteja lujalaisten käsiin. Kankaanranta vei kiekon vasemmalta sisään syvälle kulmaan ja syötti maalin eteen keskelle nousseelle Vili Matikalle. Matikka laukoi suoraan syötöstä mahtavalla one-timerilla kiekon suoraan oikeaan yläkulmaan. FPS ei lamaantunut, vaan nosti pelinsä intensiteettiä edelleen. Tämä näkyi kovina otteina ja molemmat joukkueet ottivat erän loppuun kaksi kakkosta.

Kolmas erä alkoi molempien joukkueiden ollessa täysilukuisia. Luja pääsi heti alkuun ylivoimaiseksi, mutta kummankaan joukkueen ylivoimapelaaminen ei ollut terävimmillään. Selvittyään alivoimistaan FPS tiivisti kentällisiään ja Lujan Rantaniitty säilytti Lujan 2-0 johdon loistavilla torjunnoillaan. Kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Lujan Turkka Hirvinevalla oli tilaisuus niitata ottelu, mutta kiekko kimposi tolpasta takaisin kentälle. Ja hetkeä myöhemmin tuskaantunut Hirvineva menetti hermonsa ja hankki itselleen kahden minuutin jäähyn huitomisesta ja ulosajon kymmenen minuutin käytösrangaistuksen myötä. FPS pyöritti ylivoimaansa ja kun Jarkko Ekberg joutui rikkomaan, joutui Luja HT kahden miehen vajaalle. Alivoimapeli sujui hyvin aina siihen asti, kun jäähyä oli sekunti jäljellä. FPS teki väkisin kavennusmaalin ajassa 56.50 ja valitettavasti Lujan alivoima jatkui edelleen.

Uhrautuva ja järkevä puolustusalueen pelaaminen toi voiton

Luja selvisi alivoimastaan ja vaikka FPS yritti viime hetket ilman maalivahtiaan kuudella kenttäpelaajalla, ei maaliteko enää onnistunut. Lujan järkevä pelaaminen toi joukkueen kaipaaman voiton.

Luja HT menetti kuun vaihteessa ennen siirtoikkunan umpeutumista kolme pelaajaa. Mikael Ruohomaa siirtyi KooVeen riveihin, Ari-Pekka Mäkinen Nokialle ja Erik Kranni joutui jättämään joukkueen työnsä vuoksi. Tämän lisäksi Kari Kouttinen on loukkaantunut ja poissa pitkään.  FPS-pelin voitto osoitti, että joukkueen iskukyky ei ole kateissa ja etenkin Kankaanrannan hyvä pelivire kahdessa viimeisessä ottelussa on ollut hienoa katseltavaa. Puolustuksessa Antti Nurminen nostaa profiiliaan puolustajana ottelu ottelulta.

Luja HT:n valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, vaikka viisikkopelaaminen ei aivan kaikilta osilta ollutkaan kunnossa.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa lauantaina kotihallissaan joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen voittaneen, nousijajoukkue, HC Luvian.